whitepower Oluşturma zamanı: Ocak 24, 2007 Paylaş Oluşturma zamanı: Ocak 24, 2007 -------------------- Acaba haybeden mi bişilere kıllanıp duruyoruz yoksa gerçekten bazı şeyler normalden çok daha detaylı mı hazırlanıyor... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
mistik Yanıtlama zamanı: Ocak 24, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 24, 2007 Aşağıda ismi bulunanlar Coca Cola’nın Kolombiya’da ki fabriklarında öldürülen sendika liderleridir. Yüzlerce Coke işçisi kaçırıldı, işkençe gördü ya da sık sık fabrikaların yöneticileri ile birlikte çalışan şiddet yanlısı paramilitari güçler tarafından yasadışı olarak hapis edildiler. Tarih İsim Coca-Cola Fabrikası 1989-Avelino Achicanoy- Pasto 8/4/94- Jose Elaseasar MancoDavid -Carepa 20/4/94 - Luis Enrique Giraldo Arango -Carepa 23/4/95 -Luis Enrique Gomez Garado -Carepa 5/12/96 -Isidro Segundo Gil -Carepa 26/12/96 -Jose Librado Herrera Osorio- Carepa 21/6/2001 -Oscar Dario Soto Polo -Monteria 31/8/2002 -Adolfo de Jesus Munera Lopez -Baranquilla 11 Eylül 2003 - Coca-Cola Sendikası liderinin oğlu kaçırıldı. -------------------- Hindistan halkı Coca Cola ve Pepsi ürünlerinde bulunan yüksek düzeydeki tarım ilacı artıkları yeraltı su kaynaklarını tüketerek yerel toplumların yaşamını tehdit eden fabrikalar ve İngiliz sömürgecilik günlerini hatırlatan korporasyonun sergilediği kibir sonucu sürdürdükleri kampanyalarını tırmandırıyor. Çevre ve Bilim merkezi (CSE) tarafından, Ağustos ayı başında açıklanan bir rapora göre Cola ve Pepsi ürünlerinde bulunan tarım ilaçı artıklarının Avrupa’da kabul edilen düzeyin 24 kat üzerinde olduğunu belirtti. Bu rapor yüzünden en az yedi Hindistan eyaleti Cola ve Pepsi’nin satışlarını kısmen yasakladı. Kömünist parti’nin iktidarda olduğu Kerala eyaletinde bu ürünlerin satışı ve üretimi yasaklandı. Karnataka eyaleti ise Coca Cola’yı mahkemeye verdi. -------------------- Hindistan halkı Coca Cola ve Pepsi ürünlerinde bulunan yüksek düzeydeki tarım ilacı artıkları yeraltı su kaynaklarını tüketerek yerel toplumların yaşamını tehdit eden fabrikalar ve İngiliz sömürgecilik günlerini hatırlatan korporasyonun sergilediği kibir sonucu sürdürdükleri kampanyalarını tırmandırıyor. Çevre ve Bilim merkezi (CSE) tarafından, Ağustos ayı başında açıklanan bir rapora göre Cola ve Pepsi ürünlerinde bulunan tarım ilaçı artıklarının Avrupa’da kabul edilen düzeyin 24 kat üzerinde olduğunu belirtti. Bu rapor yüzünden en az yedi Hindistan eyaleti Cola ve Pepsi’nin satışlarını kısmen yasakladı. Kömünist parti’nin iktidarda olduğu Kerala eyaletinde bu ürünlerin satışı ve üretimi yasaklandı. Karnataka eyaleti ise Coca Cola’yı mahkemeye verdi. -------------------- Guatemalalı işçiler Coca Cola’ya karşı 1970′lerden bu yana mücadele ediyorlar. 1976 ve 1986 yılları arasında sendkanın üç genel sektereri öldürüldü ve sendikacıların aile üyeleri, arkadaşları ve yasal danışmanları tehdit edildi, tutuklandı, kaçırıldı ve vuruldu, işkençe gördü ve sürgüne gitmeye zorlandı. 1980 yılında Uluslararası Gida İşçileri Sendikası (IUF) Cocal Cola’nın uluslararası boykotunu destekledi; IUF’e bağlı sendikalar Avrupa, Amerikalar ve Yeni Zelanda’da dayanışma amaçlı işi durdurma eylemleri yaptı. Büyük Londra Belediyesi Coca Cola’nın sözleşmelerini iptal ederek belediye’nin lokanta, bar ve kafelerinde Cocal Cola satışını durdurdu. Başarı ile sonuçlanan bu mücadeleye rağmen işçi haklarının ihlali sürüyor. Coca Cola firmasının Guatemala’da ki sahibi Cafe INCASA sendika faaliyetlerini kırmak için teşebbüslerde bulunuyor. Tarım ve İçecek Sanayi İşçileri Sendikası (FESTRAS) Genel Sekreterliği’nin bildirdiğine göre, son 4 yıl içinde 13 Coca Cola işçisi kanunsuz bir şekilde işlerinden kovuldular. Sendikalı işçiler ve ailelerinin ölüm ile tehdit edildiği bildirildi. -------------------- Coca Cola Pakistan, Guatemala ve Nikaragua’da sendika kırıcılığı yapmak ve El Salvador’da da su kaynaklarını tüketmekle suçlanıyor. Türkiye’de geçen yıl açılan bir dava da Coca Cola’nın sendikacıları tehdit ettiği ve dövdürdüğü iddia edildi. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
whitepower Yanıtlama zamanı: Ocak 24, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 24, 2007 Ekler için saol...Ama dediğim gibi hakkaten bu kadar detaylı şeyler düşünüyorlar mı ben şahsen inanıyorum çünkü kendimde oldukça detaylara kitlenip normal insanların akıllarına gelmicek yerlerden bişiler çıkarır önlerine koyarım:)Bi başka değişle bu ve benzeri mewzular bizim kendi kalıplarımız ve görmek istediğimiz için mi gözümüze görünüyor yoksa gerçekten yazılı olan vs tüm bu olaylar var ve biz o nedenle mi görüyoruz...Siz neler düşünüosunuz merak ettim... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
mistik Yanıtlama zamanı: Ocak 24, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 24, 2007 tersten yazılış hakkında yorum yok..ama yukarıda kısa kısa verdiğim alıntı haberler ne düşündüğümü özetliyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
whitepower Yanıtlama zamanı: Ocak 24, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 24, 2007 Eywallah ilgilendiğin için saol:thumbsup: Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Dolunay Yanıtlama zamanı: Ocak 24, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 24, 2007 ben de içinde böcek olduğunu duymuştum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
bilgiavcisi19 Yanıtlama zamanı: Ocak 24, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 24, 2007 valla her şeyden nem kapan, özellikle bu hususlarda çok hassas biri olarak ben bu hususta farklı düşünüyom. "la muhammed la mekke" yazısı neden yazılsın. haşa allah yok deseler kıllanırım, tamam peygamberimizi inkar ediyorlar der la muhammed yazısınada kıllanırım ama la mekke neyi ifade ediyor. mekke bir şehir. nası inkar edecekler. bence bu biraz fazla kıllanılmış bir husus. yada daha farklı bir bakış açısı ile bakan varsa paylaşsın bende fikrimi değiştireyim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
delycochuk Yanıtlama zamanı: Ocak 24, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 24, 2007 tesadüftür bu şeyler yani kimsenın böyle kasten bir şey yapıcağını sanmıyorum cola güzeldir severim sevenide severim:D Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Hedef Yanıtlama zamanı: Ocak 24, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 24, 2007 Cochineal kanarya adalarında ve meksikada yaşayan bir böcektir. doğal ortamında çoğaldığı gibi kültürel olarak da yetiştirilmekte. kaktüs bitkisine kene gibi yapışarak hayatını sürdürür. bu böcekler ve larvaları meksikalı köylüler tarafından toplanır.köylüler kendi ihtiyaçları için azteklerden kalma klasik yöntemlerle böceğin özütünden dünyanın en güzel renklerinden biri olan carmine üretirler. aztekler ve latinler böcekten elde edilen bu boyayı ip boyamada kullanırlar. biz ise bunu içiyoruz açtığımız her kolada. Ayrıca El Ezher Üniversitesi'nin coca cola ve pepsinin içinde domuzdan mamul katkılar kullanıldığını açıklayan ve haram olduğunu bildiren bi fetvası var. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
birikinti Yanıtlama zamanı: Ocak 24, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 24, 2007 İçinde böcek değilde böcek zehirlerinde kullanılan bi zehir var galiba yada karbonmonoksit, bide meyan kökü olduğu söyleniyo özünde ve meyan kökünden top top olduğu için farelerin ayıklanamadığı.. Bilmiyorum aslı var mı? Ben içmiyorum.. Evime almıyorum.... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
duygu Yanıtlama zamanı: Ocak 24, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 24, 2007 arkadaşlar bunun dini ya da siyasi anlamı bi kenara da zaten çok zararlı bişey olduğunu hepimiz biliyoruz.basıyolar karbondioksiti yüksek basınçta o mideye inince nasıl köpürüyor biliyonuz mu... benden tavsiye eğer hazımsızlık falan oluyorsa soda falan için. zevk için kola içecekseniz de ayda yılda bir için diyorum.ben 4 senedir içmiyorum gazlı içecek zaten dokunuyor ve çok zararlı. içinde böcek olduğu da kısmen doğrudur.kolada kullanılan meyan kökü farelerin çok sevdiği bi ot ama bunun toplanması sırasında özveride bulunulmadığından ölmüş ezilmiş fare de olabilir içinde.tabi siz bunu göremezsiniz ama kimyasal analizler sonucunda açığa çıkar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
MurKy Yanıtlama zamanı: Ocak 24, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 24, 2007 Gazlı İçecek İçmeyen Gazman Olursunuz Sonra [Kötü Bi Espriydi Kabul Ediyorum ] Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sensizim Yanıtlama zamanı: Ocak 24, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 24, 2007 ilginç gercekten Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nietzsche Yanıtlama zamanı: Ocak 24, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 24, 2007 konuşmaya gelince konuşuyoruz içmeye gelincede hayır demiyoruz biz böyle bi milletiz işte:) yorumsuz... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
mistik Yanıtlama zamanı: Ocak 24, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 24, 2007 ben içmiyorum, yan ürünleri fanta, cappy vb. de dahil.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nietzsche Yanıtlama zamanı: Ocak 24, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 24, 2007 eminim şu ana kadrda hiç içmemişsindir... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
mistik Yanıtlama zamanı: Ocak 24, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 24, 2007 o ayrı mevzu, çocukken nereden bileceksin?? ama akıl kemale erince ki uzun yıllar oldu içmedim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
MALCOLMX Yanıtlama zamanı: Ocak 24, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 24, 2007 gerçekten ilginç bir mevzu ancak hiç bir şeyin tesadüf olmadığına inanan biri olarak mutlaka bi olay vardır diyorum.... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
hexagram Yanıtlama zamanı: Ocak 24, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 24, 2007 Tersten dinlenince şeytana övgüler olan şarkılar da gündeme gelmişti bi ara Zamanım olunca onları da eklerim bu siteye. Bilemiyorum özellikle mi yapılmış;ama fazla ayrıntıya giriyor gibiyiz. Ben eğer kola içmeyeceksem ters çevrilince yazılanların kötü olduğundan dolayı değil,zararı olduğundan dolayı içmem. Direk yazılsaydı o yazılar belki içmezdim,ama şimdi içmiyorsam sebebi zararıdır. Hem bireysel zararı,hem de toplumsal zararı yüzünden. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
seven of spades Yanıtlama zamanı: Ağustos 14, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 14, 2007 efemara nin basliginin uzerine tam takim olsunlar diye yazicaktim ama baktim varmis diplerde bi yerde yukari cikarayim dedim.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
belfalas Yanıtlama zamanı: Ağustos 14, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 14, 2007 bence bu yazı sadece tesadüften ibarettir. biraz işn başını düşünün...18.yy sonlarını...bunu icat eden eczacı sadece kendi eczanesinde satıyordu bu içeceği ve içinde kokain olduğu içinde "coca" ile başlıyo. amblemin şekli o günden beri değişmemiştir.kendi halinde bi eczacı neden bu şekilde gizli bi simge koysun ki...bu marka tüm dünya çapında başarılı olmaya başladıktan sonra, önce pepsi sonrada "yeşil sermaye"cilerin kendi kolalarını sattırmak ve coca-colanın satışlarını düşürüp rant elde etmek için uydurdukları bir durumdur...kanmayın:thumbsup: ama yinede içmeyin hiçbirini çok zararlı Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
vhercle Yanıtlama zamanı: Ağustos 14, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 14, 2007 içmemek lazım .... ama kola bu devirde su gibi... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
seven of spades Yanıtlama zamanı: Ağustos 14, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 14, 2007 belfalas aslinda hakli olabilirsin.. ama adam oyle ego tatmini icin yapmis da olabilir.. cunku ciddi oynamalar yapmadan cikiyor yazi.. bilinmezlikler icinde kaldim.. iki dusunce de bos degil.. .. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
vhercle Yanıtlama zamanı: Ağustos 14, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 14, 2007 iyi de içide kokain olmasaydı adı coca ile başlamayacaktı belki de... neden herkeste müslüman karşıtlığı arıyoruz biz... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
belfalas Yanıtlama zamanı: Ağustos 14, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 14, 2007 iyi de içide kokain olmasaydı adı coca ile başlamayacaktı belki de... neden herkeste müslüman karşıtlığı arıyoruz biz... :thumbsup:evet işte bende tam bunu demek istemiştim...yukarıdaki yazmıda nedenide var aslında. bence sebep tamamen budur:thumbsup: Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.