Locked Oluşturma zamanı: Ocak 19, 2009 Paylaş Oluşturma zamanı: Ocak 19, 2009 Rus Bilim adamları uzayda beşinci boyutu (karanlık enerji) araştıracak. İnterfaks ajansının haberine göre, Rusya evrenin genişlemesine etki eden "karanlık enerji"nin araştırılması için röntgen teleskopu ile donatılmış "Spektr-RG" adlı uzay gözlem uydusunu 2012 yılında fırlatacak. Uzay Araştırmaları Enstitüsü yetkilisi Aleksey Vihlinin, gözlem aracında bulunacak teleskopla gözlenebilecek bütün galaksi kümelerinin parametreleri ve bunlara etki eden karanlık enerjinin saptanmaya çalışılacağını belirtti. Amerikan bilim adamlarının, bundan 10 yıl önce evrenin hızla genişlemesine karanlık enerjinin neden olduğunu tespitinden sonra bu enerjinin araştırılmasına yönelik çalışmaların hızlandığına dikkati çeken Vihlinin, karanlık enerjinin fiziksel madde bulunan ortamda hiçbir etki yapmadığını, ancak maddenin bulunmadığı ve çekim kuvvetinin çok düşük olduğu ortamlarda varlığını hissettirecek etkilerinin saptandığını kaydetti. Karanlık enerjinin tabiatının açıklanmasının, dünyaya bakışta devrim niteliğinde değişikliklere yol açabileceğini ve hatta 5. boyutun varlığının kanıtlanmasını sağlayabileğini ifade eden Vihlinin, uzayın bilinen 4 boyutuna ilave olarak beşinci boyutun olmasının sadece ilginç değil, aynı zamanda temel bilimler için önemli olduğunu söyledi. Dünyada 12 bilim adamının karanlık enerjiyi araştırdığını belirten Vihlinin, Rus bilim adamları tarafından ise bu alandaki gözlemler için Antalya'daki Rus-Türk teleskopu ve Karaçay-Çerkez Cumhuriyeti'ndeki teleskopun kullanıldığını ve birçok galaksi kümesinin araştırıldığını belirtti. Vihlinin ayrıca, "Spektr-RG" gözlem uydusunun, bu merkezlerden yapılan araştırmaları birleştirerek, karanlık enerji araştırma görevini üstleneceğini söyledi. En az beş yıl görev yapması planlanan "Spektr-RG", karanlık enerjinin yanı sıra büyük karadeliklerin ve süpernova yıldızlarının araştırılmasına da hizmet edecek. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Typhon Yanıtlama zamanı: Ocak 20, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 20, 2009 Astronomi alanında yapılanlar her ne kadar beni heyecanlandırsa da sanki daha yolun başındayız gibi geliyor ki çoğu kişide aynı şekilde düşünüyor olabilir.Matrix filminde 2099'dan bashediliyordu(yanlış hatırlamıyorsam:D) ee teknoloji yada orda belirtilen olaylar 90 yılda olacak mı? Hmm emin değilim biraz daha hızlanmak gerek neyse konu dışına çıkmadan,paylaşım güzel ve emeğinize sağlık diyorum =) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
dogon Yanıtlama zamanı: Ocak 21, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 21, 2009 Güzeeel:) Ben 5. boyutun sadece görebildiklerimizle sınırlı olduğunu düşünmüyorum.Yani faklı dalga boylarındaki ışınların gösterdiği şey 5. yada 4. yada 6.7. boyut olduğunu sanmıyorum. Bunun bir bilinç düzeyi olduğunu düşünüyorum. Çünkü sonuçta 3. Boyutta yaşadığımız söyleniyor. Ancak 3. boyutta bile gözümüzle göremediğimiz şeyler var. E öyleyse ne gerek var ki başka dalga boylarını araştırmaya . Bence anlayışı değişitirmeli ve biraz insani hislerle bu yola çıkmalıyız. Paylaşım için teşekkürler:) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
TaiNTeD_LoVe Yanıtlama zamanı: Ocak 21, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 21, 2009 e bunun kısa adı foton kuşağı değilmi zaten ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Harry Yanıtlama zamanı: Ocak 21, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 21, 2009 arkadaşlar ay'ı uzaylıların üs olarak kullandıkları söylentisi doğru mu? bu konuyla ilgili forumda açılan bir konu var mı? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
thalese Yanıtlama zamanı: Mart 7, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 7, 2009 e bunun kısa adı foton kuşağı değilmi zaten ? değil! Karanlık Madde ve Esir denilen şeyler şu anda teorik olarak varlığı kabul edilen "şey"ler. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.