schizophrana Oluşturma zamanı: Ocak 20, 2009 Paylaş Oluşturma zamanı: Ocak 20, 2009 Ünlü Fransız senarist ve yazar Jean-Claude Carrière, "Kara Kaplı" tiyatro oyununun Tiyatro Yüzleşme tarafından sahnelenmesi vesilesiyle İstanbul'a geliyor. 26 Ocak Pazartesi İstanbul Fransız Kültür Merkezi'nde sahnelenecek olan oyunun ardından yazar, 27 Ocak Salı günü Fransız Kültür Merkezi'nde senaryo yazımı üzerine bir söyleşi gerçekleştirecek. Söyleşinin ardından Jean-Claude Carrière'in senaryosunu yazdığı Luis Bunuel'in Gündüz Güzeli filmi Türkçe altyazılı olarak gösterilecek. Tiyatro oyunu Türkçedir. Söyleşide Türkçe simültane çeviri olacaktır Bu etkinliklere giriş ücretsizdir KARA KAPLI Yazan : Jean-Claude CARRIÈRE Tiyatro Yüzleşme çeviren: Zeynep UTKU yöneten: Musa UZUNLAR oynayanlar: Musa UZUNLAR, Zeynep UTKU sahne tasarımı: Zeynep UTKU ışık tasarımı: Yüksel AYMAZ dramaturji: Cengiz PEKSOY Küçük başıboş bir kedi, Jean-Claude Carrière'in 1967 yılında yazdığı ve bir başyapıt olarak tanımlanan Kara Kaplı adlı eserin ilham kaynağıdır. "1967'lerdeydik. Evde yalnızdım. Pencere açıktı ve bir kedi girdi içeri, varlığıma tamamen kayıtsız eve postu serdi. Onu evden çıkarmak için her şeyi yaptım, nafile. İkinci gün boş vermeye başladım. Üçüncü gün ona yiyecek bulmak için dışarı çıktım... Geri döndüğümde gitmişti, bir daha dönmemek üzere.." Jean-Claude Carrière Buradaki kedinin yerini Carrière'in oyununda yoktan ortaya çıkan gizemli bir kadın almıştır. Aslında kadın, erkek kahramanın ruhsal aynasını oluşturmaktadır. Tiyatro Yüzleşme insanın kendini yakalaması ve görmesi dehşetine tanıklık eden bu oyunu seyirciyle buluşturuyor. (Fransızca üstyazılı olarak Türkçe oynanacaktır.) sabah.com Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.