Typhon Oluşturma zamanı: Ocak 26, 2009 Paylaş Oluşturma zamanı: Ocak 26, 2009 Conficker solucanı Windows PC'leri ele geçirdi ve sessizce bekliyor. Peki uyandığında ne olacak? http://www.ekolay.net/haber/images/pc-2619_ic.jpg Conficker adı verilen bir bilgisayar zararlısı, son raporlara göre dünya üzerinde Windows işletim sistemine sahip bilgisayarların %6'sını ele geçirmiş durumda. Bu rakamı paylaşan Panda anti-virüs yazılımı yetkilileri, bu oranın sadece kesinleşmiş olan bilgisayarlar olduğunu, farkında olmayan kullanıcılarla birlikte oranın %20, hatta %30'lara ulaşabileceğini ekliyor. Bu bilgilerden bağımsız olarak F-Secure firması geçtiğimiz hafta içerisinde resmi rakamı 8,9 milyon PC olarak duyurmuş ve artmaya devam ettiğini söylemişti. Uzmanların hem fikir olduğu bir konu ise solucanın yazarının çok başarılı ve çok tecrübeli bir yazılımcı olduğu. Fakat güvenlik uzmanlarının asıl endişe ettikleri konu bir sonraki adım. Conficker şu anda milyonlarca PC'yi ele geçirmiş durumda. Fakat solucan henüz uykuda. Uzmanlar hacker'ların bu kadar çaba harcayarak oluşturdukları ve yaydıkları virüsün ne amaçla kullanılacağını merakla bekliyorlar. Endişeleri ise çok kısa süre içerisinde etki altındaki bu PC'lerinhacker'lar tarafından kullanılmaya başlanacak olması ve Conficker probleminin ikinci aşamasında ciddi bir kabusun ortaya çıkması. Yetkililer hacker'ların bu kadar çabaya boşu boşuna girmeyeceğini ve orijinal hacker'lar herhangi bir sebepten ötürü harekete geçmezse bile başka hacker'ların, Conficker'ı hack ederek bu milyonlarca PC'yi bir şekilde kullanacağını belirtiliyorlar. Milyonlarca PC'nin aynı anda kullanılmasının en iyimser hali ciddi bir spam dalgası yaratılması. Fakat uzmanlar daha korkunç senaryoların da mümkün olduğunu belirtiliyorlar. (Hürriyet gazetesinden alıntıdır.) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
dogon Yanıtlama zamanı: Ocak 26, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 26, 2009 Aa çok kötü umarım benim başıma gelmez. Gerçi sıklıkla ubuntu kullanıyorum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Typhon Yanıtlama zamanı: Ocak 26, 2009 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 26, 2009 Merak etme diyebilirim hacker'ların amacı daha geniş yani aşılması güç güvenliklere sahip olan kurum ve kuruluşlara saldırı düzenlemektir ki bu açıdan senin,benim ve daha milyonlarca bilgisayarın durumu iyi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Healthy_Male Yanıtlama zamanı: Ocak 26, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 26, 2009 yalan öyle şeyler Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Typhon Yanıtlama zamanı: Ocak 27, 2009 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 27, 2009 yalan öyle şeyler Garip bir yorum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
AnDMe Yanıtlama zamanı: Ocak 27, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 27, 2009 eahehaeh o nası bi yorumdur yaa "yalan öyle şeyler falan" gavur icadı gibi bi yorum oldu... Şaka bi yana bunların asıl amacı microsoft a saldırıdır.çünkü microsoft son 15 yıldır çalıntı programları alıp kendisi biraz daha düzenleyerek kullandı.yani küçük kullanıcılar içn önemli bi durum yok en kötü ihtimal bilg. formatlarız:) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
emirhancan Yanıtlama zamanı: Ocak 27, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 27, 2009 bana bişi olmaz hergün format atıyom zaten Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
raskolnikov Yanıtlama zamanı: Ocak 27, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 27, 2009 hatırlıyorum da, milenyum milenyum diye çığırtkanlık yapıldığı zamanlarda da, "olum saat 12 olunca bütün elekronik eşyalar tırtlıycak lan" geyiği vardı ve bunlar bütün gazetelerde işlenmiş, ciddi haber programları bununla ilgili program yapmıştı. şimdi yalan olmasın ama başka bir geyiğe göre de devlet bunun için plan yapmıştı. ne olacakta ne yapıcağız gibisinden.... o gün, monitör başında, bilgisayarın cozutmasını, hatta içinden canavar çıkmasını bekledik. olmadı...arkadaşları aradık...onlarda da bişey olmamış. sonra tam ümitlerimiz suya düşmüşken, üst kattan bir patlama sesi geldi ki sormayın gitsin. koşarak yukarı çıktık ne olduğunu öğrenmek için, ama içten içte hem seviniyoruz "gerçekmiş be" diye, hem de kıskanıyoruz "nasıl olurda, şişko moruğun evinde olur da bizde olmaz" diye... neyse efendim; çıktık baktık ki, şişko moruk milenyum diye çozutmuş, makineler sağlam, deli güzelim yeni tv'yi yere atmış. tv'ye üzüldüm ama... bu da onun gibi olabilir mi diye soruyorum şu an. niye diyecekseniz, bu virüs kişisi, niye bekliyor ki, başlasın işte yavaştan yavaştan... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
emirhancan Yanıtlama zamanı: Ocak 27, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 27, 2009 hatırlıyorum da, milenyum milenyum diye çığırtkanlık yapıldığı zamanlarda da, "olum saat 12 olunca bütün elekronik eşyalar tırtlıycak lan" geyiği vardı ve bunlar bütün gazetelerde işlenmiş, ciddi haber programları bununla ilgili program yapmıştı. şimdi yalan olmasın ama başka bir geyiğe göre de devlet bunun için plan yapmıştı. ne olacakta ne yapıcağız gibisinden.... o gün, monitör başında, bilgisayarın cozutmasını, hatta içinden canavar çıkmasını bekledik. olmadı...arkadaşları aradık...onlarda da bişey olmamış. sonra tam ümitlerimiz suya düşmüşken, üst kattan bir patlama sesi geldi ki sormayın gitsin. koşarak yukarı çıktık ne olduğunu öğrenmek için, ama içten içte hem seviniyoruz "gerçekmiş be" diye, hem de kıskanıyoruz "nasıl olurda, şişko moruğun evinde olur da bizde olmaz" diye... neyse efendim; çıktık baktık ki, şişko moruk milenyum diye çozutmuş, makineler sağlam, deli güzelim yeni tv'yi yere atmış. tv'ye üzüldüm ama... bu da onun gibi olabilir mi diye soruyorum şu an. niye diyecekseniz, bu virüs kişisi, niye bekliyor ki, başlasın işte yavaştan yavaştan... ama uyuyo şuan o :rofl: Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ROCKTHEROCK Yanıtlama zamanı: Ocak 27, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 27, 2009 Bu benim tanıdığımın başına geldi virüs her pc açıldığında yavaş yavaş dosyaları yok ediyordu ve en sonunda 10 tane format atınca azda olsa gitti fakat yinede devamlı atıyor çünkü her geçen gün dosyaları gidiyor Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
teletabikamil Yanıtlama zamanı: Ocak 27, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 27, 2009 şu elimde görmüş olduğunuz, ''b'' harfine özürlü pilgisayarı alalı, yaklaşık iki sene oldu. tuşlarının arasından (365*2)= 730 günlük akşam yemeğimin menüsü çıkar el atılsa. hatta pilgisayarıma karşı en ciddi saldırı, geçen yılın nisan ayı akşamında, raskolnikov adlı gnoxis üyesinin devirdiği neskafedir... yani bundan sonna gelecek her türlü virüs saldırısının, yiğitler yiğidi toşibama etki etmeyeceğini; etki etse bile eşten dosttan borç alarak, yenisini alabileceğimi düşünmekteyim.... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.