KATA Oluşturma zamanı: Ocak 26, 2007 Paylaş Oluşturma zamanı: Ocak 26, 2007 Wolfgang von Goethe - Tekrar Buluşma Acaba bu gerçek mi, yıldızların yıldızı Seni tekrar kalbimin üstünde sıkıyorum! Ah, şu ayrılık denen gece nasıl bir acı Nasıl derin uçurum Evet neşelerimin Sevgili, hoş rakibi sen; Düşününce geçmiş acıları Ürperirim halden. Düha ezeliyetin, Tanrının sinesinin Uyurken bir yerinde en kuytu ve düzgün derin Hazırladı ilk anı Çok yüce bir yaratma isteğiyle Tanrı "Ol!" emrini verdi, Bütün alem kudretle ve büyük ihtişamla Hemen gerçekleşerek bir varlık kazanınca Her taraftan çok derin bir ah koptu yükseldi Etraf nura boyandı Birbirinden ayrılıp bir yana kaçıştılar, Vahşeh ve korku dolu rüyaları içinde Her şey can attı İsteyerek sessiz ve ihtirassız Uzaklara, o derin sonsuzlukta. Her şey susmuş, sessiz ve ıssızdı etraf, Tanrı yalnız kalmıştı ilk olarak, Yarattığı şafağı o anda Şafak merhamet etti çekilen ıstıraba, Ve acı duyanlara, Ahenkli renk oyunları gösterdi, Daha önce birbirinden her ayrılan böylece İmkan buldu tekrardan birbirini sevmeye. Telaşla, acele ile birbirinin olanlar arayıp birbirini yeni baştan buldular Döndüler ölçüsüz hayata tekrar His ve duygular İster el ele tutup, ister yakalansınlar Yeter ki birbirinden onlar ayrılmasınlar. Bundan sonra Tanrının yaratması lüzumsuz Onun dünyasını artık bizler de yaratırız. Bu suretle o şafak al al kanadlariyle Beni sana uçurdu geldik dudak dudağa, Ve gece gökyüzünde parlak yıldızlarıyle Binlerce mühür vurdu, kuvvet verdi bu bağa, Artık şu yeryüzünde böylece her ikimiz Sevinç ve acılarda biriz ve herkese örnek olabiliriz. Ve ikinci bir "Ol!" emri Bir daha ayıramaz bizi. (Türkçesi: Mibin Eren) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sensizim Yanıtlama zamanı: Ocak 26, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 26, 2007 sözleri cokgüzel saol paylaşım için. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
KATA Yanıtlama zamanı: Ocak 26, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 26, 2007 tesekkurler Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
whitepower Yanıtlama zamanı: Ocak 26, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 26, 2007 Eline sağlık sewerim kendilerini... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
MALCOLMX Yanıtlama zamanı: Ocak 26, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 26, 2007 paylaşım için saol çok güzel.... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nora Yanıtlama zamanı: Ocak 26, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 26, 2007 goethe... faust araştırmam sayesinde bi hayli haşır neşir oldum.. bu sebeple bi süre daha görmesem duymasam iyi olur:D Ömrümü yedi ömrümü Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kinyas Yanıtlama zamanı: Kasım 7, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 7, 2007 Sevgilinin Yakınlığı Seni düşünüyorum, güneşin ışıkları denizden aksedince Seni düşünüyorum, ayın pırıltıları kaynaklara vurunca. Seni düşünüyorum, uzak bir yol üstünde tozlar havalanırken, Karanlık bir gecede, dar bir tahta köPage Rankingüde bir yolcu ürperirken. Seni düşünüyorum, boğuk uğultularla orda yükselirken dalgalar. Kulak kesilmek için koruluktayım, sık sık her şeyin sustuğu anlar. Uzakta olsan bile ben senin yanındayım, sende yakınımdasın. Güneş batıyor, biraz sonra, beni ışıtacak yıldızlar ne olurdu burda Yanımda olsaydın Marienbad Ağıdı Artık ne bekleyebilirim, yeniden Buluşsam da o gonca çiçekten Cennet ve cehennem seni bekliyor Duygular kararsızlık dalgalarında sarsılırken, Bitsin bu kuşkular artık! İşte gök kapında Kaldırıyor yerden seni kollarıyla İşte cennete kabul edildin, keşke Değer olsaydın sonsuz güzel hayata Artık ne istek, ne umut, ne tutku kaldı Burasıydı yöneldiğin içten çabalarla Karşında görünce eşsiz güzelliği Yanık gözyaşlarının kaynağı tükendi Gün nasıl da hızla çarptı kanatlarını Zamanı önüne katıp sürer gibi Akşamki öpücük bir mühür dudaklarda Yarınki güneşin de aynen göreceği Sakin bir yürüyüşteydi zaman, Kız kardeşler gibi, benzer ve benzemeyen Son öpücüğün nasıl da tatlı kıyıcılığı Kesiveriyor aşkın kusursuz örgüsünü Şimdi acele, tedirgin koşan, sakınıp eşiğinden Ardından alevler içinde bir melek geliyor gibi Göz, karanlık yola yorgun bakıyor Dönüp baktı: Kapı kilitli duruyor Şimdi kendine bile kilitli olan bu gönül Sanki hiç açılmamış, mutluluk saatlerini Gökteki bütün yıldızlarla yarışarak Onun yanında hiç yaşamamış gibi Usanmış, utanmış, bungun, hüzünlü Karanlıklar içinde soluksuz gönlü Bu dünyadan geride ne kaldı? Sarp kayalar Kutsal gölgelerle taçlandırılmadı mı? Ürünler olgunlaşmadı mı? Yeşillikler canlı, Irmak ve otlaklar boyunca uzanmıyor mu? Ve yeryüzü ötesinin büyüklüğü Biçimli ve biçimsiz kubbelenmiyor mu? Nasıl da aydınlık ve kırılgan, hafif ve ince Ciddi bulutlar korosundan altı kanatlı melek Tıpkı o, yukarıdaki mavi gök Buhar gibi karışıveren maviliğe Böylece gördün danslar içinde sevinçli O, sevgililer sevgilisini. Yalnızca birkaç dakika izin sana Onun yerine bir hayli tutup bırakmaya Yüreğine geri dön, daha kolay bulabilirsin orda Değişen biçimlere oynarken onu. Pek çok resim giderek oluşturuyor birini Böyle binlerce kez ve hep hep sevgili Kapılarda bekliyordu, karşılar gibi Adım adım mutlu etti beni Bir daha koştu son öpücükten sonra Bir son daha kondurmaya dudaklarıma Nasılda canlı şimdi anısı İçimde alevden harflerle yazılı. O gönül ki, yüksek surlar yaptırmış İçinde korumak için kendini ve sevdiğini Onun yerine de sevinç duyuyor bu aşktan Yalnızca ona açınca kapılarını tanıyor kendini Böylece kendi sınırları içinde daha özgür Ve yalnızca ona teşekkür için atıyor yüreği Sevme gücü ve gereksinim Karşılıklı sevgiyle yok edildi Sevinçli tasarılar için umudun neşesi Karar ve eylem için hemen bulundu Aşk bir heyecansa seven için, Ben en hoş örneğiyim bunun. Beni böyle kılan onun varlığı! Nasıl bunaltıcı Bir korku akıl ve beden üstünde, istenmeyen ağırlık: Tüyler ürpertici hayaller dolu Yürek boşluğunun ıssızlığında. Şimdi eşikte umudun bilinen şafağı Işıyor güneşin yumuşak aydınlığında. Tanrı'nın verdiği huzuru bu evrende Akıldan çok mutluluk veren - okuduğumuza göre - Karşılaştırıyorum aşkın huzuruyla, Sonsuzca sevdiğin yanındaysa bu dünyada Gönül rahatlar, bozamaz hiçbir şey o derinde Duran anlamı, o anlam ait olmaktır sevdiğine... Huzur Dağlara sinmiş huzur, En küçük kıpırdanış yok yapraklarda, Kuşlar ormanda suskun, Sabret yakın birgun sende huzur bulursun. Mülkiyet Üzerine Mülkiyet: Biliyorum ki ben, Ruhumdan akıp gelmek isteyen düşünceler dışında, Hiçbir şeye sahip değilim. Biliyorum ki ben, Tatlı bir sevgiyi, küçük bir sevinci tattığım anlar dışında, Hiçbir şeye sahip değilim. Neşe Ve Izdırapla Neşe ile ızdırapla, Düşünce ile dolu iken, Tükenmez ezalar içinde, Ümitler, tereddütler geçirirken Kederler içinde yoğurulurken Mesut olan, Ancak seven ruhtur. Ormanda Yürüyordum Ormanda yürüyordum Öylesine ve kendimce Ve hiçbir şey aramamak İşte buydu niyetim. Sonra gölgeler arasında Bir çiçekçik gördüm, Yıldız gibi parıldayan, Bir göz gibi gülümseyen. Yerinden koparmak isterken onu, İncecikten bana: Solup ölmemi istiyorsun. Tutup kopararak beni? deyiverdi. Onu kökleriyle birlikte, Hiç incitmeden çıkarıp, Güzel evin başındaki, Büyük bahçeye taşıdım. Büyük sakin bahçede, Ektim onu yeniden. Şimdi o küçük, güzel çiçek Büyüyor durmadan, çiçek açıp, gülerek. Prometheus Karart göklerini Zeus, Duman duman bulutlarla; Diken baslarini yolan çocuk gibi de Oyna meselerin, daglarin doruklariyla. Ama benim dünyama dokunamazsin, Ne senin yapmadigin kulübeme Ne de atesini kiskandigin ocagima. Su evrende siz tanrilardan Daha zavallisi var mi bilmem: Kurban vergileri Dua üfürükleriyle beslenir Hasmetli varliginiz zar zor. Size umut baglayan budalalar, Çocuklar, dilenciler olmasa Yok olur giderdiniz çoktan. Ben de bir çocukken Ne yapacagimi bilmez olunca Çevirirdim günese dogru Görmedigini gören gözlerimi; Yakarisimi dinleyecek Bir kulak varmis gibi yukarda; Varmis gibi derdimle dertlenecek Benimkine benzer bir yürek yukarda. Azgin devlere karsi Kim yardim etti bana? Kim kurtardi beni ölümden, Kim kurtardi kölelikten? Su benim yüregim degil mi, Kutsal bir atesle yanan yüregim, Her isi basarmis olan? O degil mi cosup tasarak, Yukarda uyuyani aldatarak Basimi beladan kurtaran? Benim seni kutlamam mi gerek? Niçin? Hiç derdine derman oldun mu sen Derdine derman bulamayanin? Gözyasini sildin mi hiç Basi darda olanlarin? Kim adam etti beni? Güçlüler güçlüsü Zaman Ve önü sonu gelmeyen Kader, degil mi? Onlar degil mi Senin de benim de efendilerimiz? Sen yoksa beni yasamaktan bikar mi sandin? Kaçar çöllere giderim mi sandin Açmiyor diye Tüm düs tohumcuklari? Bak iste, yerli yerindeyim; Insanlar yetistiriyorum bana benzer; Bütün bir kusak benim gibi, Acilara katlanacak, aglayacak, Gülecek, sevinecek, Ve aldiris etmeyecek sana Benim gibi! Yaban Gülü.. Bir çocuk, küçük, küçücük bir gül Bir nazli gül gördü kirda; Dogan gün kadar güzeldi, Yaklasti kosup yanina Bakti gülen gözleriyle. Küçük, küçücük, pembecik gül Bir küçük gül kirlarda. Çocuk, dererim seni, dedi Kirlardaki nazli güle; Gül de ona cevap verdi; Batiririm dikenimi Kalir sizisi elinde, Katlanamam bu aciya, Küçük, küçücük, pembecik gül Bir küçük gül kirlarda. Ama çocuk derdi yine Kirlardaki küçük gülü; Gül batirdi dikenini Ah'larina hiç bakmadan O katlandi acisina. Küçük, küçücük, pembecik gül Bir küçük gül kirlarda. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
KATA Yanıtlama zamanı: Kasım 7, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 7, 2007 köPage Rankingüde son haftalardas karsıma cok cıkıyor öz alman edebıyatında tşk ler sılent:) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kinyas Yanıtlama zamanı: Kasım 7, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 7, 2007 Çok yetenekli biri Goethe şiirleri olsun , kitapları olsun .. Çok severim .. .. Ben teşekkür ederim Kata .. .. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
KATA Yanıtlama zamanı: Kasım 7, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 7, 2007 bu arada öz=özellıkle oluo:D ders kıtabına not düsmüs gibi oldu:D Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kinyas Yanıtlama zamanı: Kasım 7, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 7, 2007 Öğrenci olmanın yan etkileri .. .. Anladım tamamdır .. .. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.