Jump to content

Dedemin Ölmeden önce anlattıkları

MartinMystere

Önerilen Mesajlar

Bunu bana anneannem anlattı dedemde ona ölmeden önce anlatmış.Dedem öleli 30 yıl oluyor.Anneannemin anlattıgına gore o zamanlar köyde çiftçilik yapıyorlarmış geçimlerini bu şeklide sağlıyorlarmış.İşte dedem bir gün gece saat 3 gibi sesler duymuş tarlaya yaban domuzu fln indi sanmış tarlaya gitmiş.Tarlaya giderken meşaleler ve davul sesleri duymuş böyle olunca hemen bir ağacın arkasına geçmiş ve saklanmış.Önünden bir kafile halinde insana hiç benzemeyen değişik suratlı varlıklar geçmiş.Tıpkı düğün yapar gibi önde bir çift arkada davullu zurnalı kişiler varmış ve daha sonra az ilerdeki harabe halindeki eski Rum evlerine gitmişler.

Dedem bu olaydan daha sonra bilimsel adını bilmiyorum hastalığın bir tür felç önce ayaklardan başlıyor.Ayaklarınız felç oluyor sonra kollarınız tutmuyor gibi en son en üste beyne geldiğinde ölüyorsunuz bu hastalığa yakalanmış.

Dipnot:Anne tarafım Muğla Fethiyeli olduğundan bu bölgede mübadele sırasında terkedilmiş bir sürü Rum evi(Harabe halinde) bulunuyor.Ve de cinlerin ayin için tercih ettiği yerler Değirmenler,hamamlar,harabelermiş.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bnm bi tanıdığım anlatmıştı.. Babası ormanda ağaç kesmiş ve odunları sırtına yüklemiş yürümeye başlamış.. az ilerde bi tümsek görüp çökmüş. Dinlenemye koyulmuş.. Bi süre sonra kalkmaya karar verdiğinde doğrulamamış , sanki odunlar daha ağır geliyormuş.. Şöyle kafasını bi çevirmiş ki iki tane taş gibi hatun odunların üstünde oturuyo :D Ama ayakları tersmiş.. Adam cin olduklarını anlıyo ve besmele çekiyo.. O iki taş hatun o anda yok oluyolar adam da evinin yolunu tutuyo..

Benzer bi olay diye anlattım..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

bende duymuştum 2-3 adam gece yolda giderken düğün görüyolar sonra orda yemek yemeye falan gidiyolar düğündekiler bunlara yemek falan veriyo sonra adamlara diyolarki yemek bizimle 1 şartla yüyebilirsiniz o şartta yemekten önce besmele çekmiceksiniz diyor adamlar kabul ediyo falan sonra biri unutuyo dememeyi sonra yanlışlıkla diyo ardından tüm herkes kayboluyo yedikleri yemeklerde atın b.okuna dönüyor...

böyle duydum ben

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Arkadaşımın babası anlatıyor... Bunlar her sezonda ava çıkarlar istanbul yalıköy civarında... Yanlarında yiyecekleri oturmuşlar birşeyler atıştırcaklarmış... Sofrayı kurmuşlar... Tanımadıkları bir avcı daha geliyor bunlarda sofraya buyur ediyorlar... Sonradan gelen avcı bir sini uzatıyor bunlara tepsi niyetine kullansınlar diye... Tepsiye diziyorlar yiyecekleri tam yemek yemeden önce arkadaşımın babası besmele çekiyor bir bakıyorlar sonradan gelen adam yok... Tabi ki o tepsiyi alıp evine getiriyor avcılardan diğeri... Birgün gidip bakcam nasıl birşey diye :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Neden eskiler görür şimdikiler göremez biliyor musun? çünkü eskiden büyük şehirde dahi toplasan 500-600 bin insan anca yaşıyormuş ve her yer ıssız sessizmiş. şimdi ise istanbulda 12.5 milyon insan yaşıyor. Bu tarz olaylar gerçekten var bir büyüğüm anlatmıştı çok da güvenirim kendisine. Eskiden oturdukları evin yakınında bir yatır varmış orda geçmiş zaman evliyaları yatıyormuş. Sabah bahçesindeki incir ağacından meyve toplamaya giderlerken bir gün avluda ıslak terlikler görmüş çeşmenin yanındaki ibriğinde yer değiştirdiğini fark etmiş ve acaba gece burdakiler kalkıp namaz mı kılıyorlar diye düşünmüş. Sonra bir gün önceden gidip ibriğe su doldurmuş ve oraya havlu bırakmış. Ertesi sabah geldiklerinde havlunun ıslandığını ve ibriğin yine yer değiştirdiğini görmüş ve çok şaşırmış. Tabi bu anlattığım 50 sene evvel olan olaylar ve kaldı ki bunlar olabilir. Sonuçta biz nasıl yaşıyorsak ve etrafta dolaşıyorsak biim göremediğmiz diğer varlıklar da bunu rahatlıkla yapabilir. Kimse kimseye karışmadığı sürece sorun yok.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

yanlış anlamayın burda duyduklarını paylaşanların hiçbirine yalan demek istemiyorum ama gerçekten bu tür olaylar hep eskiden bilmemkaç küsür sene önceden diye anlatılıyor eskiden az insan olmasınında bununla alakasının olduğunu sanmıyorum istanbulda 12.5 milyon insan yaşıyor olabilir eskiden olduğu gibi az nüfuslu sakin yerler hala var ama nedense bu hikayeler eskide olmus eskidede kalıyor

MartinMystere senin anlattığındada deden sonra ölmüş bir hastalıktan ya gördükleri bilinçaltı ve hastalığının bilinmeyen etkileri ile olduysa ? bu saatten sonra bunu öğrenemeyiz ama bu tür şeyleri okurken direk inanmaktansa aklımıza birde diğer olanakları getirsek iyi olur

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...