Jump to content

Tübitak'tan acil virüs uyarısı

Typhon

Önerilen Mesajlar

TÜBİTAK UEKAE bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye Bilgisayar Olayları Müdahale Ekibi bilgi sistemlerinde hızla yayılan “Confıckr" isimli solucan için acil kodu ile bildiride bulundu.

TR-BOME’den yapılan bildiride, Microsoft’un, 23 Ekim 2008 tarihinde Windows 2000, Windows XP ve Windows 2003 işletim sistemlerini etkileyen, çok acil olduğunu bildirdiği MS08-67 kodlu güncellemeyi yayınladığı belirtilerek, dünyada 15 milyon bilgisayara bulaştığı tahmin edilen “Confickr" isimli solucanın, bu güncellemenin uygulanmamış olduğu sistemlerde etkin olduğu açıklandı.

Solucanın son sürümü, zayıf şifrelere sahip kullanıcı hesaplarını, ağ üzerindeki paylaşımları ve solucanın bulaştığı bilgisayarlara takılan harici taşınabilir bellekleri kullanarak yayılıyor. Solucanın bulaştığı bilgisayarlar Windows güncelleme sayfasından yama paketlerini alamıyor.

Solucanın henüz bulaşmadığı sistemlerde işletim sistemi ve anti virüs güncellemelerinin acilen yapılması gerektiğini belirten TR-BOME uzmanları; açıklık, açıklığın kapatılması ve solucanın bulaşmış olduğu sistemlerin temizlenmesiyle ilgili detaylı bilginin Türkiye’nin bilgi güvenliği kapısı olan http://www.bilgiguvenligi.gov.tr adresinden alınabileceğini açıkladı.

http://www.bilgiguvenligi.gov.tr/teknik-yazilar-kategorisi/nam-i-diger-conficker-downadup-kido-solucani1.html

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

bu solucanları üretenlerden biriyle görüşmek isterdim...biliyorum belki çogunuz kızcak ama bu virüsleri üretenlerden olmak isterdim:ermm:...bir gün olursam söz sizinkileri ellemicem daha özel pc gircem...:rolleyes: bide bu konu daha önce açılmamış mıydı_?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...