semuel Oluşturma zamanı: Şubat 10, 2009 Paylaş Oluşturma zamanı: Şubat 10, 2009 Muzaffer Tayyip USLU 1922 yılında İstanbul'da doğdu, 3 Temmuz 1946 tarihinde Zonguldak'ta öldü. Zonguldak'ta lise öğrenimi sırasında Behçet Necatigil'in öğrencisi oldu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü'ndeki yüksek öğrenimini yoksulluğu ve hastalığı nedeniyle sürdüremedi. Zonguldak'ta memurluk yaptı. Tüberkülozdan öldü. Şiiri, yaşantısı gibi Garip şiirinin tipik özelliklerini taşır. EVADOKSİYA İnkâr etmiyorum ki Öpmesine öptüm Evadoksiya'yı Hem de Zeyrek yokuşunda öptüm Sinemaya da götürdüm Fakat ben o zaman Deli gibi seviyordum onu Sanırsam, o da beni seviyordu Sevmese ıslık çalar mıydı Saat ondan sonra Çabuk gel diye KAN Önce öksürüverdim Öksürüverdim hafiften, Derken ağzımdan kan geldi Bir ikindi üstü durup dururken Meseleyi o saat anladım Anladım ama, iş işten geçmiş ola Şöyle bir etrafıma baktım, Baktım ki yaşamak güzeldi hâlâ Mesela gökyüzü Maviydi alabildiğine İnsanlar dalıp gitmişti Kendi âlemine BARIŞ Barış ilan edildi nihayet Herşey eski halini aldı Ne olduysa cephede ölene oldu Bir sabah aldılar evinden Güneşli bir gün vardı dışarda Ağaçlar da henüz çiçeklenmemişti Ne kadar durgundu Allahım deniz Ve bir daha dönmedi geri İşte bütün hikâye Annesi ağlıyor şimdi Gramer Dersi Sevmek'' bir kelimedir ``Sarı saçlı'' dersem bir kız için Sıfat söylemiş olurum ``Ben sarı saçlı bir kız sevdim'' Bir cümledir. Sevda dolu bir cümle Nokta koymalı, durmalı zira Zira ``açlık'' da bir kelime Cümleye gelmez sarı saçlı kız gibi Ah elbet dolaşırsa ölüm sık sık dilime ``Öleceğim, ölüyorum, öldüm'' Diyeceğim bir gün Bir Sevda Şiiri Sen, eski bir sevda şiirisin Bir koku var sende Sıcak yaz akşamlarına mahsus Ellerinde mi Saçlarında mı Gözlerinde mi Bilmem Bir koku var sende Sıcak yaz akşamlarına mahsus. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.