Typhon Oluşturma zamanı: Şubat 11, 2009 Paylaş Oluşturma zamanı: Şubat 11, 2009 http://www.ekolay.net/haber/images/11022009105025_9_594061dun.jpg Kulaklarımız o kadar hassas ki en küçük seslerden tutun da çok en gürültülü seslere kadar herşeyi büyük bir netlikle duyabiliriz. Öyle mi? Tabii ki hayır! Geceleri ağzımızdaki küçük bakterilerin dişlerimizde meydana getirdiği etkiyi, yani o sesi duymamız nasıl imkansızsa, dünyanın kendi etrafında dönerken çıkardığı sesi de duymamız bir o kadar olanaksız. Yoksa uyuyamazdık. Bilim işte bu noktada boş durmayıp keşfediyor. Linkte bulunan sayfada dünyanın dönerken çıkardığın sesi dinleyeceksiniz. Linkte ayrıca NASA'nın uzaya fırlattığı Gemini, Mercury ve Apollo gibi araçları uzayda kaydettiği seslere de şahit olacaksınız. http://spacesounds.com/home/index.html 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
monkeybusiness Yanıtlama zamanı: Şubat 11, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 11, 2009 bir çok olayın sesi var çok güzel ayrıca aşağıdaki 4 noktadan balina seslerine girdim dinliom şimdi süperler dinazor sesleri de varmış harika Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
CREMATORY Yanıtlama zamanı: Şubat 11, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 11, 2009 Yarasalarınki çok yüksekmiş ama duymuyormuşuz çünkü o sesi duysak kulak zarlarımızın patlayacağını söylüyorlar Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
monkeybusiness Yanıtlama zamanı: Şubat 11, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 11, 2009 evet insan kulağının duyabildiği bir desibel aralığı var Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
downofcity Yanıtlama zamanı: Şubat 11, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 11, 2009 bu seslerin cogu half-life oyununun uzay bölümlerindeki seslerine benzio Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
fotonkedi Yanıtlama zamanı: Şubat 11, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 11, 2009 çok hoşuma gitti ya ama dünyanın sesini duyamadım :/ Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Typhon Yanıtlama zamanı: Şubat 11, 2009 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 11, 2009 çok hoşuma gitti ya ama dünyanın sesini duyamadım :/ Nasıl ya? Ben duydum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
fotonkedi Yanıtlama zamanı: Şubat 11, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 11, 2009 gezegenin olan yok mu yav diğerlerini dinledim lions mions Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Typhon Yanıtlama zamanı: Şubat 11, 2009 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 11, 2009 gezegenin olan yok mu yav diğerlerini dinledim lions mions Tüm gezegenler var işte yaa sorunu bilsem yardımcı olacağım Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
fotonkedi Yanıtlama zamanı: Şubat 11, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 11, 2009 tamam canım ne varsa dinledim dünyanın birebir gezegen olarak sesini demiştim ama genel bir sesi yokmuş... ne kadar gürültüü bir gezegen haline getirmişiz burayı ya çok beğendim bu siteyi sağol ... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ordurock Yanıtlama zamanı: Şubat 11, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 11, 2009 Gerçekten muazzam bir ses çıkartıyor dünya acaba nasıl keşfetmişer ¿? Durduk yerde kimin aklına gelir dünyanın dönerken ses çıkarttığı ¿:? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
fotonkedi Yanıtlama zamanı: Şubat 11, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 11, 2009 ortam sesi diye birşey bile varken o nasıl olmaz herşeyin bir titreşiyimi dolayısıyla sesi vardır yav. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ethel_Crowley Yanıtlama zamanı: Şubat 11, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 11, 2009 "SES BOŞLIKTA YAYILMAZ" FİKRİ AKLIMI KARIŞTIRDI:rolleyes: Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
persephone Yanıtlama zamanı: Şubat 12, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 12, 2009 titreşimi aktaracak moleküller olmayınca titreşim kaynağından uzaklaşamaz,sanırım bununla alakalı..bu arada,pulsarın devamında sepultura nın muhteşem ritmlerini bekledim ama gelmedi ) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
BuketDemet Yanıtlama zamanı: Şubat 13, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 13, 2009 İmdaaaattttttttttt insanoğlu beni mahvetti diye çığlık atıyor dünya Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.