semuel Oluşturma zamanı: Şubat 13, 2009 Paylaş Oluşturma zamanı: Şubat 13, 2009 Metin ELOĞLU 11 Mart 1927 tarihinde İstanbul'da doğdu, 11 Ekim 1985 tarihinde İstanbul'da öldü. İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü'nde yüksek öğrenim gördü. Yaşamını sanatıyla kazandı. Garip tadıyla başlayan kendine özgü bir dil oluşturarak yaşamdaki her türlü bozukluğu, dengesizliği, düzensizliği, hırçınca ve acımasızca irdeleyen, taşlayan şaşırtıcı şiirler yazdı. AŞKLAMA Şaraptı rakıydı şuydu buydu Kişi esrimeyi bir aşkta tatmalı ilkten Dedim ya ondan gayrı korkuluğa güvenmem İçtiğim hep aşktı benim gerisi tortu Sevişik bir keçi yumukgöz oğlağına Özüne aşk sızmış o sütü emziriyor Yumurtasını bir kovuğa koyarken Aşkı da koyuyor anaç zargana Aşk mavisi tükendiyse o boşuna denizde Bil ki diken diken bir çamurla örtülüdür sığlığı Niye enez bu zambak diye sordular mıydı Aşksız geçen günlerinde örselenmiş, de Aşk bürünmeseydi de bak hiç şakır mıydı Şu bi damlacık isketeyi tâ gagadan kuyruğa Kişi gönlünü yitirdi mi ne yüzle çıkar sokağa Yaşamda nesi varsa aşk işte onun adı Ansıyın aşkla yağdı da sular Ondan kokulandı ıtır çiçeklendi elma Doğayla el ele bizi üreten bir sevgi var Evrende en soylusu sezdim ki bu çoğalma ELOĞLU Eloğlu binlik bozdurur Ben bozduramam Eloğlu başını yastığa kor komaz uyur Ben uyuyamam Eloğlu sofrasında dokuz türlü Benim aç yattığım olur bazen Benim evim gecekondu Eloğlunda apartıman Eloğlunda ince müzik Benimkisi aman aman Benim kuru başım bana yeter Eloğlunda karı kızan Ben keçileri kaybettim Eloğlunda usta çoban Bu soyadı bana haram EŞCİL Aşksa bu, ben buna varım, günlerim sığı; Gündüze dek kalasın diye sevdim seni geceden Eşcilim ben, ben buyum, ne güzel huy bu; Bir hız gelsen, hemen olsan, sonra yazlar; Bunca yıldan tatmadığım bir tınarça balığı; Belki gözlerimin kıymığı şu denizler! UYAN Hadi uyan Gün ışığı çilemeye başladı başucunda Denizler bir mavilik edindi günden Seher yeline uyup kuşlar tüneğine uçtu Bu türküyü dinlemeyecek misin Hadi uyan Aydınlığa çık da çil gözlerin ışısın İlkyazlar sıcağı biriksin yüreğine Yoksul olsan da uyan Garip olsan da uyan Madem ki güzelsin, güzeli yaşatmak için Madem ki iyisin, iyiliği yaşatmak için Madem ki umutlusun, umudu yaşatmak için Hadi uyan Denizi dinle yaşamak desin Toprağı dinle barışmak desin Göğü dinle sevişmek desin Bir plak konmuş gramofona İşte aşk, işte özlem, işte savaşmak gücü Uyan diyor, uyansana Hadi uyan Sevdiğim uyan N'olur uyan Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
dark death Yanıtlama zamanı: Şubat 14, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 14, 2009 SAKINCASIZ Bir kuş tüyüne değip de berelenmeden Bir güz yelinde örselenmeden hiç Çayırın acı yeşillerine uğramaksızın Hırpalanmadan günışığında Papatya kokularıyla ırgalanmadan Sen yine orda mısın demeden Sen hala Sen hala gel demeden Geliyorum ben sana ***** ŞİŞEDEKİ Şişede durduğu gibi durmaz ki kâfir Tutar insana yaşamayı sevdirir ***** GÖKYÜZÜ Bu ne bu Bu noksan gökyüzü ne Bu mavi nemenem mavi Neyin nesi bu bulut Erkeklik öldü mü be ***** DEĞERLEME Bu aşk senden önce hürriyete yöneldi Gecenin ortasında sen sımsıcak bir kadın İçinde sen varken geceler dile geldi Barışa yöneldi umudu darmadağın Onları özlemek belki senden güzeldi Çünkü sen ancak onlarda vardın Hayatın mavişliği onlarla vardı ***** Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.