hexagram Oluşturma zamanı: Ocak 28, 2007 Paylaş Oluşturma zamanı: Ocak 28, 2007 Reiki’nin diger sifa yöntemleriyle kullanimi Reiki tek basina bir tedavi olarak degerlendirilebilir, ama diger tedavi yöntemlerine de engel olmadan, bunlarin tamamlayicisi olabilir. Ben Reiki’yi sunlarla bir arada kullandim: Aromaterapi Yaglari kuvvetlendirmek ondan faydalandim, böylece Reiki’yi vücuda tasidilar; özellikle masaj ya da dokunarak sifa disinda bir metot kullanildiginda (örn. bugu, banyo, kompres) çok faydali oldu. Masaj yaparken zaten Reiki de siklikla otomatik olarak gelir; sadece o anki tedavi seansi degil, sonuçlar üzerinde de olumlu etkileri olur. Refleksoloji Uygulama sirasinda siklikla Reiki akisi olur. Hasta olan organa dogrudan verilmesi gerekmedigi için, sadece ayaga (ya da ele) dokunmakla Reiki’yi hastanin vücuduna akitabilirsiniz. O nasil olsa bütün vücutta gezinip kendisine gerek duyulan yeri bulacaktir. Ben ayni zamanda refleks sistemini de kullandigini düsünüyorum, çünkü üzerinde çalistigim reflekse bagli olarak enerji yogunlugunda ve vücuttaki ilgili bölümün durumunda degisme gözledim. (Refleksoloji ayaktan, bazen de ellerden uygulanir. Bütün vücut ve içerdigi organlarin ayaklarda/ellerde bir çesit haritasi bulunur; vücudun hasta olan bölümlerine dokunmadan, sadece ayakta bunlara karsilik gelen yerleri saptar ve buralara tedavi uygularsiniz.) Bach çiçek terapisi Ben Bach çiçek terapileri de uyguluyorum. Özellikle hastanin tedavi için sikça gelemedigi durumlarda Reiki ile birlikte çok güzel çalisiyorlar. Reiki duygusal çözülmesini saglarken, Bach çiçek terapisi sayesinde kisi bunlarla bas edebiliyor. Bach çiçek terapisi kisinin duygu katmanlarini birer birer soyarken, Reiki de, iyilestirme sürecinin en önemli etkeni olan dokunarak rahatlatma yöntemiyle, ona yardimci oluyor. Dokunarak yapilan tedaviye esdeger olmasa da, uzaktan Reiki gönderimi de etkisini gösteriyor. Böyle diyorum, çünkü uzaktan tedavi almis birçok kisinin bana ulasan raporlarinda bu tedavinin çalismakta oldugunu ‘hissettikleri’ belirtiliyor. Ilaçlar Klasik ya da alternatif tibbin parçasi olarak verilmis her ilaca Reiki uygulanabilir. Kisi ne zaman bu ilaçlardan bir tane alsa, beraberinde biraz Reiki almis olur, böylece ilaçlarin yan etkileri azalir. Uygulanan tedavi daha hizli fayda eder. Vücuda kendi kendisini iyilestirmesi için yardimci oldugunuz için, diger tibbi tedavinin isi azalir. Ilaç kullanimi sözkonusu oldugunda, yan etkiler sonucunda ortaya çikabilecek toksinler ya da rahatsizlik belirtilerini ortadan kaldirabilmesi için Reiki vücudun savunma sistemlerine yardimci olacaktir. Yazan: Jennie Austin / Çeviren: Zeynep Kumruluoglu Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
liremka Yanıtlama zamanı: Aralık 16, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 16, 2008 güzel paylaşım.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
aR1F Yanıtlama zamanı: Ocak 16, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 16, 2009 cok güzel paylasım Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
anadoluca Yanıtlama zamanı: Ocak 26, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 26, 2009 Merhaba Hexagram Size nasıl ulaşabilirim. Özelime e posta, msn veya tel. yazabilirseniz sevinirim. Kamil Yılmaz Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.