schizophrana Oluşturma zamanı: Şubat 20, 2009 Paylaş Oluşturma zamanı: Şubat 20, 2009 GİTTİ İşitmek istediğini bir sağırın Sezdi havamızdan geçen şarkı Duyuramadı sesini, bu sağıra Eridi, gitti! Yürümek hasretini bir kötürümün Hissetti koltuk değnekleri, Kaldıramadı yatağından hastasını Çürüdü, gitti! Körün görmek arzusunu duydu Bahçenin kenarında bir çiçek Gösteremedi yapraklarının rengini Dağıldı gitti! Ve duydu bir açın yemek ihtiyacını Buğday tarlasındaki başak Utandı büyümesindeki şehvetten Kurudu, gitti! Celal Sılay BANA GELİRSİN Yıldızlar görse bende ki güzellini Birer birer düşerler içimdeki denize Aydınlanırım o kadar aydınlanırım ki Bana gelirsin Bahar anlarsa duyduğum üzüntüyü Bütün dallarını uzatır kalbime doğru Çiçeklenirim o kadar çiçeklenirim ki Bana gelirsin Din duysa ettiğin ibadetleri Bütün mihraplariyle çevirir bana Büyür o kadar büyürüm ki Bana gelirsin İçimde bir kere görsen güzelliğini Gark olursun nurdan bir âleme Bulmak için kendini bulmak için Bana gelirsin Celal Sılay YANYANA Bu gürül gürül otların başında Ağacın gölgesine deydi değecek Tam şeftalinin kokusu başlarken Öpüşmeye kıl kadar bitişik Akarsuyun burnunun dibinde Bu zulüm, bu haksızlık, bu işkence Celal Sılay SERENAD Yarın sabah erken uyan Ben yıldızıma söyledim Işıklar serpecek üzerine Nur içinde uyanacaksın Ben ağaçlarıma söyledim Yarın sabah erken uyan Dağıt saçlarını silkin Dallar titreyecek, şaşacaksın. Yarın sabah erken uyan Ben göklerime söyledim Uzat ellerini fecre doğru Şafak sökecek, bakacaksın. Ben yerlerime söyledim Yarın sabah erken uyan Gözünün değdiği her yerde Çiçekler açacak, göreceksin Celal Sılay Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.