dejavu01 Oluşturma zamanı: Şubat 24, 2009 Paylaş Oluşturma zamanı: Şubat 24, 2009 Benim Adım Kırmızı Kitabını Okurken bu kısım oldukça dikkatimi çekti, aslında direk okunup geçildiği zaman sadece hikayenin bir bölümü gibi geliyor fakat biraz dikkat verip okunduğunda ne kadar derin olduğunu, kelimelerle ne kadar güzel oynanıp mükemmel bir ifade ortaya çıkarıldığınız sizde farkedeceksiniz ... Aşktan önce bir karanlık vardı aşktan sonra da karanlık olacak. ruhumzla,bedenimizle ve aşkımızla kalbimizin bize,gör,dediğini hatırlarız. Hatırlamak gördüğünü bilmektir. Bilmek,gördüğünü hatırlamaktır. Görmek hatırlamadan bilmektir. Demekki aşk karanlığı hatırlamaktır ..... ''Benim Adım Kırmızı'' ___ Kitabından Küçük bir Alıntı 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
blueboy Yanıtlama zamanı: Şubat 24, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 24, 2009 Ben çözemedim sanırım o derin manayı:ermm:Offf ya ben anlayamıyorum böyle şeyleri zaten salaklığıma verin:ermm: Not : Açıklarsanız sevinirim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kermm Yanıtlama zamanı: Şubat 24, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 24, 2009 Yazar burda okuyucuya sesleniyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
MrColt Yanıtlama zamanı: Şubat 28, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 28, 2009 Bu kitap orhan pamuk a aitti değilmİ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
dejavu01 Yanıtlama zamanı: Şubat 28, 2009 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 28, 2009 evet orhan pamuğun kitabı Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Raven-Rose Yanıtlama zamanı: Şubat 28, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 28, 2009 aşktan önce karanlık varsa aşktan sonrada karanlık olması cok normal diye düşünüyorum ve.. aşk esnasında bir duruluk varsada aşk sonrasında o duruluğu hatırlamamız *demekki kaybetmisiz sonradan düşünerek akla getiriyoruz* kendimizi tekrardan karanlıkta hissetmemizi sağlıyormuymuş.. neymiş..? aşk karanlığı hatırlamaktırderkende sanırım aşk esnasında karanlıkda olmadıgımız için karanlığı hatırlamamız bize aşk içinde bulunduğumuzu söylüyor.. böylemidir bundaki derin mana yoksa bu sadece benim anlayışım ve düşüncemmidir ? Herneyse.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
dejavu01 Yanıtlama zamanı: Şubat 28, 2009 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 28, 2009 farklı bi bakış açısı bu da .... ama teğet geçme durumu oluştu sanırım Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
MrColt Yanıtlama zamanı: Mart 1, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 1, 2009 Hatırlamak gördüğünü bilmektir. Bilmek,gördüğünü hatırlamaktır. Görmek hatırlamadan bilmektir. Demekki aşk karanlığı hatırlamaktır ..... Kısır döngü gider... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
satanic Yanıtlama zamanı: Mart 1, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 1, 2009 anladım ben onu;) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sevgisu Yanıtlama zamanı: Mart 1, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 1, 2009 aşk dünyadaki dibe vuran sarsan belki de uçuran en şiddetli duygu bence.. yinee dee iyi ki var Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
GrimReaper Yanıtlama zamanı: Mart 1, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 1, 2009 bi kere orhan pamuk demiş kaybetmiş sözcükler,kitap....hiç sevmem kendilerini, sevenleri de pek sevmem hatta... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
dejavu01 Yanıtlama zamanı: Mart 2, 2009 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 2, 2009 Aşktan önce bir karanlık vardı aşktan sonra da karanlık olacak. ruhumzla,bedenimizle ve aşkımızla kalbimizin bize,gör,dediğini hatırlarız. Hatırlamak gördüğünü bilmektir. Bilmek,gördüğünü hatırlamaktır. Görmek hatırlamadan bilmektir. Demekki aşk karanlığı hatırlamaktır ..... ----------------------------------------------------------------------- İnsanoğlunun her zaman bir tarafında KARANLIK barınmakta .Bunu kötülük olarakta algılayabiliriz, arzularımız veya ulaşamadığımız kişisel menkıbelerimiz olarak da algılayabilriiz ne olursa olsun .... Kalbimiz bize yol gösteren klavuz gibidir bize sadece ne yapılması gerektiğini gösterir, gösterdiği şeylerin peşinden gidersek zihnimize kazınır o yüzden devamlı HATIRLARIZ o gittiğimiz yolu ... Eğer yıllar sonra yine kalbimiz bize başka bir yol gösterirse, bu yol bir önceki gibi kalbimizin gören gözünden bazı duyguları anlatıyorsa Aşk gibi , Tutku gibi ... O yolu Hatırlarız , çünkü BİLİYORUZ artık o yolu ... Eğer zamanında o yolu bakarak değil GÖREREK yürüdüysek, her adımda bakmaktan daha da öte GÖREREK yürüdüysek o yolu bilmemiz için hatırlamamıza gerek yoktur çünkü kazınmıştır bir kere benliğimize ... O yüzden hatırlamadan biliyor oluruz o yolu .... Eğer gördüğünüzü biliyorsanız ve o gördüğünüz şey size karanlıktan bir parça hatırlatıyorsa ... Geçmiş olsun siz çok saf ve duru bir aşka yakalanmışsınız Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
whitekristal Yanıtlama zamanı: Mart 2, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 2, 2009 Aşk...! gecenin ortasında denize yakamozlarını bırakan dolunay gibidir. Ama,parlak suretine aldanmayın...bir de karanlık tarafı vardır.Ve her gün karanlık aydınlığın önüne geçer...aşkın ışığı azalır. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
dejavu01 Yanıtlama zamanı: Mart 2, 2009 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 2, 2009 Aşk...! gecenin ortasında denize yakamozlarını bırakan dolunay gibidir. Ama,parlak suretine aldanmayın...bir de karanlık tarafı vardır.Ve her gün karanlık aydınlığın önüne geçer...aşkın ışığı azalır. Fakat her gün aydınlık tekrara kendini karanlığa esier eder .... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
whitekristal Yanıtlama zamanı: Mart 3, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 3, 2009 Fakat her gün aydınlık tekrara kendini karanlığa esier eder .... Belki aşk...güçlü zincirleri kıran bir elementtir. Tadını,kokusunu,sesini farklı algıladığımız....! Kendimizden bile sakladığımız yada kendimizin bile bilmediği bir formdur.Ve biz kendi karanlığımızı karşı tarafa aksederek gördüğümüzde hoşumuza gidiyordur.Belki sadece aşık olduğumuz kendi karanlığımızdır.......... 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
labra_doors Yanıtlama zamanı: Mart 3, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 3, 2009 aşk der ki : kimine göre yalanım,kimine göre ilahım. herkesin kafası rahat olsun ben adamına göre falanım filanım... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
dejavu01 Yanıtlama zamanı: Mart 3, 2009 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 3, 2009 Belki aşk...güçlü zincirleri kıran bir elementtir. Tadını,kokusunu,sesini farklı algıladığımız....! Kendimizden bile sakladığımız yada kendimizin bile bilmediği bir formdur.Ve biz kendi karanlığımızı karşı tarafa aksederek gördüğümüzde hoşumuza gidiyordur.Belki sadece aşık olduğumuz kendi karanlığımızdır.......... işte şimdi ortak bir noktadayız aşk ruhumuzda karanlık kalan tarafımızın , günyüzüne çıkmış yadsımasıdır ... ne bir parça çikolatanın 5 snde oluşturduğu kimyasal bir etkidir diyerek küçümsenecek bir şeydir ne de o ruhumzdaki karanlığa kendimizi esir edecek kadar benliğimizden daha değerlidir .... ama herşeye rağmen güzel diyorlar Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
whitekristal Yanıtlama zamanı: Mart 3, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 3, 2009 -------------------- işte şimdi ortak bir noktadayız aşk ruhumuzda karanlık kalan tarafımızın , günyüzüne çıkmış yadsımasıdır ... ne bir parça çikolatanın 5 snde oluşturduğu kimyasal bir etkidir diyerek küçümsenecek bir şeydir ne de o ruhumzdaki karanlığa kendimizi esir edecek kadar benliğimizden daha değerlidir .... ama herşeye rağmen güzel diyorlar Severim ben seni candan içeri Yolum vardır bu erkandan içeri Beni bende deme bende degilim Bir ben vardır bende benden içeri Nereye bakar isem dopdolusun Seni nere koyam benden içeri........................Yunus Emre Koskoca Yunus bile aşkı tarif ederken aslında kendini yorumlamış....bazen kelimelerin bile anlatamadığı yere geliriz Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
gri_gandalf Yanıtlama zamanı: Mart 3, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 3, 2009 Hatırlamak gördüğünü bilmektir. Bilmek,gördüğünü hatırlamaktır. Görmek hatırlamadan bilmektir. Demekki aşk karanlığı hatırlamaktır ..... cok süper bunu günlük hayatımda kulanıcam Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.