thalese Oluşturma zamanı: Şubat 28, 2009 Paylaş Oluşturma zamanı: Şubat 28, 2009 Quantum mekaniği ile temelleri atıldı. İçinde, mistik düşünce, felsefe, psikokinezi, telepati gibi kuramları da içeren bir fizik bilimi olma yolunda ilerliyor. Daha çok yeni tabiki, 2000'li yıllar olgunlaşma dönemi Yeni Fizik için. Yazarları Paul Davies, Michael Talbot gibi isimler ilk aklıma gelenler. Biliyorsunuz Quantum Fiziğinde, Newton'un söylemlerinin nerdeyse hiç biri geçerli değil. Yani, quantum evrende, aynı kutuplar birbirlerini itmezler, ya da farklı kutuplar birbirlerini çekmezler. örneğin, atomun çekirdeğindeki protonlar (+) yüklüdür. bir arada sımsıkı durabiliyorlar. Yine protonları oluşturan Quarklar, Mezonlar aynı yükle çift oluşturabilmektedirler. Yeni Fizik, Bing Bang Teorisi ile de ilgilenmektedir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Rimmon Yanıtlama zamanı: Şubat 28, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 28, 2009 TÜBİTAK kitaplığı; "Yanlış Yönde Kuantum Sıçramaları" okunmalı önce... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
galakthorroe Yanıtlama zamanı: Şubat 28, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 28, 2009 Yanlış Yönde Kuantum Sıçramalar, barındırdığı karikatürler sayesinde biraz çocuk kitabı niteliğinde olsa da; okunmalı, hatta okutulmalı diyorum ve sayın maverick'e katıldığımı belirterek lafımı bitiriyorum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.