schizophrana Oluşturma zamanı: Mart 4, 2009 Paylaş Oluşturma zamanı: Mart 4, 2009 Kelime anlamı "fizik ötesi", "doğa ötesi anlamına gelen metafizik, daha çok, varlığın mutlak bilgisine erişmeyi amaçlayan aşkın düşünce biçimini karşılamak için kullanılır. Metafizik resimde de, tahayyül, düş ve bilinç altı olaylar dayanangerçek üstü amaçlanmaktadır 1917'de, yani I. Dünya Savaşı’nın getirdiği şartlar içerisinde bir araya gelen Carlo Carra (1881-1961) ve Giorgio de Chirico (1888-1978) adlı iki İtalyan ressam. Metafizik resmin öncüsü olmuşlardır. Chirico (Şirika) eserlerinde korku ve yalnızlık duygusunu işlemiştir. Diğer gerçek üstücü sanatçıları etkilemiş ve "büyük öncü" olarak tanınmıştır. http://www.christusrex.org/www1/vaticano/MO-Lot.jpg Kaygı Verici Esin Perileri, Bir Ayrılışın Bilmecesi, Şairin Kaygısı gibi eserlerinde; kapalı ve kasvetli uzun gölgeler, ıssız alanlar, cansız ve yüzsüz maskelerle; donmuş, ürkütücü ve gizemli bir atmosfer yaratılmıştır. Sanatçı, 1930 larda için de bulunduğu melankoliyi atıp, daha anlaşılırkonular üzerinde durmuştur. 1930'lardan sonra klâsik üslûba yönelmiş, ancak, önceki üslûbunu terket-mesi yüzünden tenkit edilmiştir. http://photos6.flickr.com/10940614_6defcf9f6c.jpg Alıntıdır. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
serpentine Yanıtlama zamanı: Mart 4, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 4, 2009 Picasso'nun yapmış olduğu enteresan tablolarda metafizik resimlerine örnek verilebilir mi ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
schizophrana Yanıtlama zamanı: Mart 4, 2009 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 4, 2009 Picasso'nun eserleri daha çok soyut sanat akımına ait diye biliyorum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
GuiltyDemon Yanıtlama zamanı: Mart 4, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 4, 2009 2.ci resim o kadar metafizik ötesiki hiç bir anlam çıkaramadım belkide resim sanatı bana uzak Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
CREMATORY Yanıtlama zamanı: Mart 4, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 4, 2009 2.ci resim o kadar metafizik ötesiki hiç bir anlam çıkaramadım belkide resim sanatı bana uzak Gerçekten 2. Resim çok karışık ama etkileyici... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
fotonkedi Yanıtlama zamanı: Mart 4, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 4, 2009 ya bir de böyle birşey var işte... daha sakinleşir ruhun ve sen de depresyonu koyarsın kenara ,bu eserlerine de yansır... ama insanlar senin değişimini sindiremez ve eski kasvetine geri dön derler... zor seçim bir sanatçı için. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Siyah karlaR Yanıtlama zamanı: Mayıs 30, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 30, 2009 serenadaschizophrana ilk mesajınızdaki 2 resmide aynı sanatçı mı yapmış ?Eğer aynı kişi ise çok tuhaf 1.ve2. arasında birbirinden bazı yönlerde çok uzak bakış açıları var , Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
pureprision Yanıtlama zamanı: Mayıs 30, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 30, 2009 Picasso'nun yapmış olduğu enteresan tablolarda metafizik resimlerine örnek verilebilir mi ? Hayır Pablo Picasso'nun eserleri buna örnek verilemez çünkü Picasso'nun kendi yartmış olduğu bir akım zaten vardır. Kübizm . Belki iki akımı benzetmenin sebebi ortaya çıkış tarihrihlerinin çok yakın olmasıdır 1900'ler gibi buda birbirlerinden etkilenme oranlarını çok yüksek tutuyor. Gerçi kübizmin etkilendiği nokta olarak fovizm gösterilsede ben karma bir yapıya sahip olduğunu düşünmekteyim . Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.