Sally Oluşturma zamanı: Mart 6, 2009 Paylaş Oluşturma zamanı: Mart 6, 2009 http://2.bp.blogspot.com/_e4yVFHBTmEQ/SAWKFbEZzmI/AAAAAAAAAKc/2594rdzekEk/s400/Sisters_of_Lilith.jpg Yönetmen:Emel Çelebi “Gündelikçi” adlı ilk belgeseli yurtiçinde ve yurtdışında büyük ilgi gören Emel Çelebi ikinci filminde, emeğinden aldığı güçle doğayla barışık yaşayan kadınları anlatıyor. Dağ başında hayvanlarıyla birlikte yalnız bir hayat süren çoban Hatice... Yüzme bilmediği halde her gün denize açılıp ağ atan balıkçı Semiha... Ve evin ekonomisini çekip çeviren, yeri geldiğinde tarla alıp satan çiftçi Nebiha... Onlar, insanın doğayla olan bağlarının henüz kopmadığı dönemlerin üretken yaşam biçimini temsil ediyor. Tıpkı mitolojideki Ağaç Tanrıçası Lilit gibi doğayla özdeş, onun dengelerini gözeterek üreten ve kimseye boyun eğmeden yaşayan kadınlar. “Lilit’in Kızkardeşleri”, üç karakterin hikayesi üzerinden, kadınlığın güçlü ve üretken kimliğine bir güzelleme denemesi niteliğinde… “Hayvan denip geçilir ama, hayvanlar insanlardan daha değerli... Onlarla konuşuyorum, anlaşıyorum. Ne bileyim dertleşiyorum, söyleşiyorum, onlara şarkı söylüyorum, türkü söylüyorum, alkışlıyorum…” - Hatice Pınar (filmden) --intersinema-- Kadın filmleri festivalinde gösterilecek olan film, 8 mart etkinlikleri kapsamında İzmir Makine Mühendisleri Odası'nda da gösterilecek. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
fotonkedi Yanıtlama zamanı: Mart 6, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 6, 2009 izmirde değiliz ki izleyelim :/ Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Sally Yanıtlama zamanı: Mart 6, 2009 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 6, 2009 Kadın filmleri festivalinde de gösterilecekmiş:)Bakınız : http://www.gnoxis.com/forum/pano/29005-7-uluslararasi-filmmor-gezici-kadin-filmleri-festivali.html Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
fotonkedi Yanıtlama zamanı: Mart 6, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 6, 2009 aa evet Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
schizophrana Yanıtlama zamanı: Mart 6, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 6, 2009 Sally güzel bilgi için teşekkürler Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Sally Yanıtlama zamanı: Mart 6, 2009 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 6, 2009 Ben de pazar günü MMO'da izleyeceğim:)Festival İzmir'e uğramıyor. Sally güzel bilgi için teşekkürler Rica ederim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
fotonkedi Yanıtlama zamanı: Mart 6, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 6, 2009 aslında oraya söylesen de getirseler birkaçç film siz de izlersiniz veya manisaya geçersin Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Sally Yanıtlama zamanı: Mart 6, 2009 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 6, 2009 Güzel olurdu cidden gerçi benim okul manisa'da ama ne zaman gitsem kayboluyorum orda MMO'da izlerim sürekli odaya gidiyorum zaten bildiğim yer:) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.