Spr_Mnyk Oluşturma zamanı: Mart 14, 2009 Paylaş Oluşturma zamanı: Mart 14, 2009 "İLK ÇOCUK İlk çocuk, lider ve agresif oluyor ABDli psikolog Kevin Leman, ailenin ilk, ortanca ya da son çocuğu olmanın insanın kişiliğini etkilediğini ileri sürüyor. İlk çocukların doğal olarak liderlik özelliklerine sahip olduğunu söyleyen psikolog, tek çocukların da kendilerinden daha büyük kişilerle iyi anlaştığını ifade ediyor. CBSin haberine göre kardeşlerin doğum sırası, karakterlerinin gelişimi üzerinde doğrudan etkili oluyor. Kardeşlerin en büyüğü olmak ya da tek çocuk olarak büyümek, farklı karakter özellikleri gelişmeye neden oluyor. İLK GÖZ AĞRISI Ailenin ilk çocuğu, dolayısıyla kardeşlerin en büyüğü olmak, kişinin liderlik vasfını geliştiriyor. Amerikan başkanlarının yarısından fazlasının ilk çocuk olmaları bunun kanıtı. İlk çocuklar ayrıca güvenilir, bilinçli ve mükemmelliyetçi kişiler olarak tanınıyor. Sürprizlerden hoşlanmıyor ve biraz da agresif özellikler taşıyorlar. İlk çocuklar ailenin örnek çocuğu olarak da görüldüğü için, başkalarının onayını alma, kabul görme ihtiyacını fazlasıyla hissediyorlar. İlk çocuklardan çok başarılı CEOlar çıkabilir. TEK ÇOCUK OLMAK Psikolog Kevin Leman, İlk çocukların özelliklerini üçle çarpın, karşınıza tek çocuğun özellikleri çıkar diyor. Tek çocuklar aşırı mükemmelliyetçi olmalarıyla tanınıyor. Ayrıca kendilerinden yaşlı insanlarla daha kolay anlaşabiliyorlar. ORTANCA KARMAŞIK Ortanca çocuklar, kardeşler arasında en karmaşık özelliklere sahip olanlar. Ortanca çocuklar, ağabey ya da ablalarından çok farklı. Bu kişiler, bütün ilgiyi ağabey ya da ablalarının topladığını hissederken, küçük kardeşlerinin de bütün aile içi disiplin kurallarından kurtulduğunu düşünüyor. Bu da ortanca çocuğun daha az ilgi gördüğünü düşünmesine yol açıyor. Ortanca çocuklar diğerlerine göre daha ketum, düşünce ve duygularını açıkça paylaşamayan kişiler olarak yetişiyor. Ortancalar, ailede özel bir yerleri olmadığını düşündükleri için arkadaşlığa daha çok önem veriyor. İnsanların duygularını okumak ve uzlaştırmak konusunda yetenekli olan ortancalar, olayın farklı yönlerini görebiliyor. Bağımsız ve yaratıcı özellikleri dikkat çekiyor. İlk çocuklar şirket yöneticisi olacak özellikler taşırken, ortanca çocuklar girişimci ruhuna sahip oluyor. SONUNCU ÜN DÜŞKÜNÜ Ailenin son çocukları, sosyal yönü baskın ve girişken bir kişilik taşıyor. Psikolog Kevin Leman, en küçük kardeşlerin maddi açıdan en sorumsuz kişiler olduğunu belirterek, genelde tek amaçlarının eğlenmek olduğunu söylüyor. İlgi çekmeye alışık olan ve bundan çok hoşlanan en küçük kardeşler şöhreti seviyor. Billy Crystal, Goldie Hawn, Jim Carey ve Steve Martin gibi dünyaca ünlü yıldızlar, ailelerinin en küçüğü olmalarıyla dikkat çekiyor. En küçükler, sevimli ve ayrıca insanları yönlendirici olmalarıyla tanınıyor. YAŞ FARKI OLURSA Uzmanlara göre bazı değişkenler, çocuklardaki bu özellikleri etkileyebiliyor. Örneğin eğer ilk çocuk ile ikinci çocuk arasında yaş farkı büyükse, ikinci çocuk da ilk çocuğun özellikleri taşıyabiliyor. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
psychick Yanıtlama zamanı: Mart 14, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 14, 2009 ben 1.çocuğum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Client_code Yanıtlama zamanı: Mart 14, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 14, 2009 Ben son çocuğum:) İlgi çekmeye benden ziyade bir büyüğüm daha çok meyilli bizim ailede:) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
emirhancan Yanıtlama zamanı: Mart 14, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 14, 2009 ilk çocuğum 3 tanede kardeşim var Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
RIELA Yanıtlama zamanı: Mart 14, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 14, 2009 ben ılk cocugum.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
OkanTag Yanıtlama zamanı: Mart 14, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 14, 2009 ben ortancayım 2/3 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
princetongirl_1818 Yanıtlama zamanı: Mart 14, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 14, 2009 15 yasındaym ilk çocuğm kardeşm 4 yasında xD Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
downofcity Yanıtlama zamanı: Mart 14, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 14, 2009 ben tekim yaaa :( keşke abim yada ablam olsa dertlerimi ona yanardım da rahatlardım Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
babydevil Yanıtlama zamanı: Mart 14, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 14, 2009 :(:( malesef evin tek cocuyum babam senden bi tane daha olursa intahar ederim dio Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
istarber Yanıtlama zamanı: Mart 14, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 14, 2009 3'ün 1'i yim... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
BlackNun Yanıtlama zamanı: Mart 14, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 14, 2009 ilk ve tek Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
derin_ Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2009 Amerikan başkanlarının yarısından fazlasının ilk çocuk olmaları bunun kanıtı. İlk çocuklar ayrıca güvenilir, bilinçli ve mükemmelliyetçi kişiler olarak tanınıyor. Sürprizlerden hoşlanmıyor ve biraz da agresif özellikler taşıyorlar. ya bu kadar olmaz yaaa... surprızlerden nefret ederm bnde ayy cok sasrdımmmmm:ermm: Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
blueboy Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2009 Ben tek yumurta ikiziyim yani kardeşimle aynı yaştayız.Ben ne oluyorum yani şimdi:ermm: Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
emirhancan Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2009 ben tekim yaaa :( keşke abim yada ablam olsa dertlerimi ona yanardım da rahatlardım ah benimde abim yada ablam olsayd :wallbash: Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
PembePanjur Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2009 bence benim tek çocuk olmam bana yapılan en büyük haksızlık!!!!nefret ediyorum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
dark_princess Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2009 İlkim ben ilk :D Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
meel-is Yanıtlama zamanı: Mart 18, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 18, 2009 ilkim ben gulsem mi ağlasam mı bilemedim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
satanic Yanıtlama zamanı: Mart 18, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 18, 2009 tekimm:).. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
cheriour Yanıtlama zamanı: Mart 18, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 18, 2009 Ortancayım. 12 kardeşiz Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
smother Yanıtlama zamanı: Mart 18, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 18, 2009 tek çocuğum.eğer babamım ikinci karısından olan bir kızkardeşimi ve bir oğlan kardeşimi saymazsak. ki onları asla kardeşim olarak görmedim ve kardeşim olarakda hissetirmediler zaten.ama yinede onları seviyorum, orası ayrı konu. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
whitekristal Yanıtlama zamanı: Mart 19, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 19, 2009 İlk olarak dünyaya geldim.... "kardeşlerine dikkat et" cümlesi hala ensemde Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
amedeus417 Yanıtlama zamanı: Mayıs 13, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 13, 2009 Ben ilk çocuğum kardeşimde son çocuk Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Rauhassa Yanıtlama zamanı: Mayıs 13, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 13, 2009 Tek çocuğum. Mutluyum, huzurluyum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Titachi Yanıtlama zamanı: Mayıs 23, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 23, 2009 İlk. Bir de üvey kardeşim var. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
complex Yanıtlama zamanı: Mayıs 23, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 23, 2009 ilk ve sonum... biraz abartıyım.. napiim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.