derin_ Oluşturma zamanı: Mart 15, 2009 Paylaş Oluşturma zamanı: Mart 15, 2009 sizce fılm ızlemek de ınsana bır seyler katar mı? yanı kıtap okurken kendimize bir şeyler katarız. görüşlerimiz ve kültürümüz artar. aynı şey film izlemek için de geçerli mi? ama değerli filmlerden bahsediyorum... konuyu saçma bulmayın kızarım yoksa agresifimmm ) çok merak ediyorum kendi kendime verdiğim cevaplar bana yeterli gelmiyor... sizlerin de düşüncelerini öğrenmek isterim. Teşekkürler... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
emirhancan Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2009 2si arasında pek bir fark yok aslında.ama kitap okumak insana birşey kazandırır.Kitap okurken hayal kurmak olsun falan filan.Ama film izlerken herşey bize hazır verilir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nevermore Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2009 seyrettigin filme gore degişir aslında.. .. okudugun her kitabı kafanda imgeler canlandırırsın ... ama film seyrederken emirhancan ın da degi gibi hazır imgeler vardır o yuzden beynini fazla yormazsın ... tabi her yonetmenin filmi için gecerli degil bu.. oliver stone .. natural born killer ornegini hocalarım okulda cok verir bu tartısma esnasında.. cogu zaman gorme ve algılama ikilemi çektigi için filmde bazı gercekler birbirine karısır... sonuc olarak hayır aynı degildir... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
derin_ Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2009 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2009 hımmm böle bişi tartısan hocaların var yani iyi sacma bısıye kafa yormuyorum sanırım teşekkürler farklı yorumlar da okumak istiyorum... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
serpentine Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2009 filmin verdiği hazzı kitap vermiyor bana malesef Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
derin_ Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2009 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2009 filmin verdiği hazzı kitap vermiyor bana malesef bu senınkı sonradan edınılmeye calısılan bı alıskanlık olabılır o yuzden )) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Raven-Rose Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2009 Cok güzel bi konu olmus =p bende düsünürdüm bunu hiç baskasına sormadım çünkü düsünceme göre.. *evet, filmler bize fazlasıyla bişeyler katar genel kültürümüzü artırıyor hızlı ögrenme yolu olarak görüyorum belki yanlıs olabilir ama insanlarla konuscak ve tartıscak bir konu veriyor filmler size, çünkü herkes kitap okuyamasada herkes film izleyebilir.. bir kitabı okurum, 10 kişiden belki bir taneside okur ve ben bunu 1 kişiyle tartısabilirim ama bir filmi izlerim 10 kişiden dokuz tanesi okur ve 9 kişiyle tartısabilirim.. ve filmlerde kitaplar gibi düsünme yetenegini gelistiriyor diye düsünüyorum sonuç olarak film izlerken kafanda sende olayları anlamaya calısıyorsun, olaylara yorum getiriyorsun ve görsel olarak hayat ögreniyorsun. hareketin nasıl yapıldıgını izliyorsun.. doğrudan yaşamadan yaşıyorsun.. Kitap okumak zor iş, neden zor iş çünkü herzmn güzel kitaplara denk gelmiyorsun.. birşeyi anlamak ilgiyle orantılı bir bakıma ve yazar ilgili çekmeyi basaramıyor ve anlatımı yetersiz kalıyorsa.. kitap okumaktan sogumaya baslıyorsun.. güzel kitaplara denk gelincede sürekli okumak istiyorsun.. kendine birseyler katıyorsun bla bla.. kitap okurken bildigimiz imgelerle canlandırırız herseyi ama film izlerken bilmediklerimizide görürüz sanki.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
CREMATORY Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2009 Tartışmasız kitap... Okurken kafanda profil çiziyorsun bunu bir film sağlayamaz,filmde zaten bir başkasının aklındaki şeklini görüyorsun mantık yürütmene gerek kalmıyor Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
derin_ Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2009 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2009 kitap okurken bildigimiz imgelerle canlandırırız herseyi ama film izlerken bilmediklerimizide görürüz sanki bu cumleyı cok begendım ya evet gercekten bende böle dusunuyorum.. her ikisi de bir şeyler kazandırıyor... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
CREMATORY Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2009 kitap okurken bildigimiz imgelerle canlandırırız herseyi ama film izlerken bilmediklerimizide görürüz sanki bu cumleyı cok begendım ya evet gercekten bende böle dusunuyorum.. her ikisi de bir şeyler kazandırıyor... Ancak filmde bilmediklerim dediğin şey başkasının hayalgücünü oluşturuyor,yani filmdede eksiklik olması çok muhtemel! Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Raven-Rose Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2009 Tartışmasız kitap... Okurken kafanda profil çiziyorsun bunu bir film sağlayamaz,filmde zaten bir başkasının aklındaki şeklini görüyorsun mantık yürütmene gerek kalmıyor evet işte bunuda diyorum diyebilirim aslında film izlerken başkasının aklındaki seyi görüyorum kendi aklımdaki seyi degil.. farklı bir düsünceyi.. mantık yürütmeye gerek kalmıyor sözünede.. bilmiyorum ama mantık yürütüyorum ben film izlerken *arkadaslarla sinemaya gidip "Gone Baby Gone" izlerken kafa yormustuk pek bi fazla..(romandan beyazperdeye) ve filmin sonundada karsılıgını almıstık.. kendi mantığını yürütüp iki mantık arasındaki farkı görüp birseyler edinebilirsin yada kendi mantığını yürütüp karsındakinin mantığı ile aynı oldugunu görebilirsin.. faydalı seyler olarak görüyorum bunları. Btw kitap kötü demiyorum ikiside esdeger olabilcek seyler diyorum ikisininde temelinde anlatım var.. söyle demek lazım; anlatım olan herşey güzeldir =p Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
serpentine Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2009 İkisininde eksik yönleri var elbette ama kitaplarda, filmlerdeki aksiyonu ve duyguyu yakalayamayız.Kitapta istediği kadar anlatılsın o duygu filmdeki insanın yüzünden yansıyan duyguyu veremez.Filmlerin en büyük eksikliği ise fazla düşündürmüyor insanı ve zaman kısıtlı olduğundan çok detaylı verilemiyor hiçbirşey. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mrs_Echelon Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2009 Filmin konusuna göre değişir. Bi belgesel ya da biyografi filmleri öğreticidir.bilgine bilgi katarsın ama ötesine geçmez.kitap okurken diğer arkadaşların dediği gibi hem hayal gücün gelişir hem okuman gelişir hemde bişeyler öğrenirsin. mesela da vinci şifresi kitabı filme çevrildi ama kitabı kadar açıklayıcı ve kapsamlı olmadı.kitabı okumayan anlayamadı konuyu.böyle bi örnek verilebilir sanırım Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
BlackNun Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2009 film de kitap da insana birşeyler katar.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
derin_ Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2009 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2009 Filmin konusuna göre değişir. Bi belgesel ya da biyografi filmleri öğreticidir.bilgine bilgi katarsın ama ötesine geçmez.kitap okurken diğer arkadaşların dediği gibi hem hayal gücün gelişir hem okuman gelişir hemde bişeyler öğrenirsin. mesela da vinci şifresi kitabı filme çevrildi ama kitabı kadar açıklayıcı ve kapsamlı olmadı.kitabı okumayan anlayamadı konuyu.böyle bi örnek verilebilir sanırım taş mı atıosun sen bana :D Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mrs_Echelon Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2009 taş mı atıosun sen bana :D :D hhahah yoksa filme gittinde anlamadın mı. ilk aklıma o örnek geldi valla xD Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Spr_Mnyk Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2009 Kitabu okuyor ama hayatına geçiremiyorsan bir faydası yok Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
KaBuSsS_CuK Yanıtlama zamanı: Mart 16, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 16, 2009 eger kitabını okuduysam asla filmi izlemem koca bi hayal kırıklıgı oluyo genelde ama film izlemeyide cok severrım Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
smother Yanıtlama zamanı: Mart 18, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 18, 2009 kitap okumayıda çok severim film izlemeyide.ama bana kalırsa kitaptan daha çok şey öğrenilebilir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
monkeybusiness Yanıtlama zamanı: Mart 19, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 19, 2009 kitap okunurken insanlar imgeler... filmde ise yönetmen imgeler siz sadece bakarsınız... kitaplar derini inceler filmler ise yüzeysel geçer ve dikkat edelim cinsellik sex vb. sahneler hemen hemen çoğu GİŞE filminde mevcuttur... Bu da olayın nasıl basitleştirildiğinin bir kanıtıdır... kitap okumanın zevki apayrıdır... Saygılar Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
boogee Yanıtlama zamanı: Mart 19, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 19, 2009 kitapta yönetmen sensin dünyayı her ne kadar yazar kurmus ve o dünyada seni yonlendirmeye calıssada imgeler senin zihninden cıkar film ise senin kafanda kurdugun dunya yerine bir baskasının zihninde yarattıgı dunyaya ortak olmandır...yani sacma bir soru olmus bu...ikiside insana cok sey katar ve ikiside birbirinden cok farklı sekilde degerlendirilmelidir bana göre.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest severe Yanıtlama zamanı: Mart 25, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 25, 2009 tabiki film kitap ne yaa kitapları yakalım:d bi film en fazla 3 saat kitaplarsa anasını satiim oku oku bitmiyo Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
fanatik_girl Yanıtlama zamanı: Mart 25, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 25, 2009 kesinlikle kitap..çünkü kitap okurken sınırlamıyorsun kendini karakterleri istediğin gibi hayal edebilirsin..ama filmde herşey hazır sınırlama var.hiç unutmuyorum 10-11 yaşlarında hary potterın filmini izlediğimde hayal kırıklığına uğramıştm..ondan sonra da asla kitabını okuduğum bir eserin filmini izlemedim 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
erhancan Yanıtlama zamanı: Mart 25, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 25, 2009 ikiside:thumbsup: Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
alternate_aya Yanıtlama zamanı: Mart 26, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 26, 2009 Kitap konusuna katılıyorum olay senin hayal dünyana bakıyor ama ne bileyim özellikle bazı filmleri göz önüne alırsam film izlerken daha çok zevk alıyorum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.