schizophrana Oluşturma zamanı: Mart 20, 2009 Paylaş Oluşturma zamanı: Mart 20, 2009 *Sahne ve radyo oyun yazarı, şair, İstanbul doğumlu. Asıl adı Fatma Özel Arabul. İzmir Kız Lisesini bitirdikten sonra bir süre Ankara Hukuk Fakültesine devam etti.Sanatla ilgisi şiirle başladı. Şiirleri çeşitli edebiyat dergilerinde yayınlandı. Ders kitaplarında ürünlerine yer verildi. *Yazdığı çok sayıda radyo oyunu Ankara, İstanbul ve İzmir radyosunda (TRT) seslendirildi. 200 den fazla ARKASI YARIN ve RADYO TİYATROSU yazdı. Dramatize oyunları TRT İzmir, İstanbul,Ankara radyosunda 20 küsur yıldır yayınlanmaktadır. Yine radyo ve TRT televizyonunda eğitim programlarında çalıştı. Ankara Radyosu “Uykudan Önce” programlarının masal saati programını başlattı. Otantik masal derlemeciliğinin yanı sıra özgün masallarıyla TRT-TV de yayınlanan Adile Naşit’in masal programlarını hazırladı. *Cumhuriyet Çocukları ile gençlik programı senaryo yazarlığına başladı ve ardından TRT,TRT-INT kanallarında gösterime giren dört bölümlük GÜNEŞİN BATTIĞI YER adlı dizi tv senaryosu ile ödül aldı. *Daha sonra tiyatro sahne oyunları yazmaya başladı. Devlet Tiyatroları sahnesinde oynanan “Rüzgârlı Kadın”, “Foto Bahar”, “Deniz dibinde Zil Sesi” adlı sahne oyunları İngilizceye çevrildi. “Rüzgarlı Kadın” adlı sahne oyunuyla İnönü Vakfı Ödülü’nü, “Gecenin Tadı” ile Sanat Kurumu Övgüye Değer Yazar ödülünü aldı. ZAMAN Seni sevmek Zamanı yoksaymaktır sevgilim Seni görünce Ayaklarıma dökülür Yüreğimdeki kül 5.PERON -Hüseyin’e- 5. Peron’da seni bekledim Gelseydin alize rüzgarlarını verecektim Hani kimi zaman bir şarkı çalar ya uzaklarda Bir başka garip olur akşamüstleri İşte öylesine sana tutkun 5. Peron’da seni bekledim. O cumartesilerin artanıydı dün Tanıdım ellerimde yağmurlu aşkım Acı sarı çiçekler istasyon saatinde Öyle yalnız öyle karanlık yüreğim Karanfil yanığı gecelerde 5. Peron’da seni bekledim Yıldızlar yağmur uçlarındaydı Mızrak mızraktı lacivert gökyüzü Geceler boyu İzmir’de, Basmane’de Her gece ama her gece Kaç tren kalktıysa bir o kadar 5. Peron’da seni bekledim. Büyük kapıyı geçerken bilirdim Seninle başlayıp seninle biteceğini Anılar, solan aşklar ve uzun rüyalarla İnce mavi bir kızın düş yeriydi orası Ama sen hiç görmedin, duymanı istemedim 5. Peron’da seni bekledim. AŞK Koydum seni suyun yerine Dağıldı yüzün Bir bataklık otu gibiydi ellerin Kavradı taşların altında yıkanan günü Yerinden kaldırıp bir ağacı Uyuttum seni Habersiz benden Çevirdi ağzın nehirlerini Yulardan boşanmış bir tay gibi Devrildi gök üstümüze Öptüm seni Biraz yana döndü güneş o kadar ÇİZELGE Benim işim bu Denize bıçak atmak bodoslamadan Yaşlı bir fener ustası gibi Geldim ya, Bakır çalığı bir acıdan Herşeyler bir çizgide Sanki bir yerlerden tanıdığım Sanki kızıl damgalı Her an sıçramaya hazır Canlı ve biçimli bir yarış atı Suyun yüzünde açan kan Ateş gibi saydam kırmızı Benim işim bu Yamaçtaki asmaların Yeşertirim üzümünü. Bilirim, belleğimde Kaç arı, kaç çiçek dalı Ayışığında kanat çırpar Geldim ya, dumanlı bir su başından Bulut hummasıydı Umudu umutsuzluğu bir çizgide Korkuyla seyiren bir çizgide Ve susmak kırgınlıktı Bu soğuk yalnızlıkta Susmak, ölümü anmaktı Benim işim bu Seni nasıl yaşatsam eskiteceğim Ala tüylerinin çekirdeğinden UMUT UZUN BİR AÇILMA Umut uzun bir açılma Var git peşinden Var git, belki bir öncesi gelir Yavaş yavaş toplanası Ölürse telef olan sevisi gelir Bir yanına çifte gece sokulu Bir yanından gündüz akan çiçeğin En iç yaprağından tohum sevinir Onlar suya adanmış Onlar hiç gün görmemiş Akar gider boşuna Bir açılsa ağızları Söylenmemiş sözler gelir Nerden başlarsan başla Her adım çiğner yalnızlığını Daralmış,arada kalmış sevgi Hiç ummadığın yerde Neden uykular çiçek Neden çiçekler uyku Var git peşinden durma Bir yerlerde yeniden Tezgahta yaşam kurulur BAŞKASI Akşamları geçerim ara sokaklardan Kaybolmak için yürüdükçe Her yolağzında rastladım kendime Ne çok kuş duman gibi dağılan Hepsi alaca, hepsi ürkek Gövdeleri baştanaşağı püren Bir acıyı tutmak gerek yerliyerinde Bu yüzden kapalı bütün perdeler Bastırıp göğsüne karanlığını Ne varsa unutulmuş yol kenarında Rüzgardan, ayak izlerinden artakalan Kimi istediysem gelen başkası Gittiğim her yerde bendim bekleyen Özel Arabul 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.