Jump to content

256 Yıl Yaşadı !

monkeybusiness

Önerilen Mesajlar

256 yıl yaşadı!

256 yaşında öldüğü iddia edilen Çinli adamın uzun yaşamasının sırrı açıklandı.

http://static.guncel.net/archive/673/fanweE7KHRM.jpg

Çinli Li Ching-Yuen'in 256 yaşında öldüğü iddia ediliyor. Üstelik bu iddia dünyanın en prestijli dergisi olan Time'da bile yer buldu.

Dergi Yuen'in 250 yaşına kadar yaşamasının sırrının ‘Köpek – güvercin – kablumbağa' üçlüsünde olduğunu yazdı.

Çinli bir bitki bilimci, dövüş sporcusu ve taktik veren olan Li Ching-Yuen, 1736'da doğduğunu söylese de kayıtlarda 1677 olarak gözüküyor. Bu doğum tarihlerine göre 1933 yılında öldüğünde ya 197 ya da 256 yaşında olması gerekiyor. İki halde de dünyanın en çok yaşayan insanı.

UZUN YAŞAMIN SIRRINI ARAŞTIRDI

‘Li Ching-Yuen 1677'de Chyi Jiang Hsie, Szechuan köyünde doğmuş olması gerekiyor. Hayatının çoğunu dağlarıne eteklerinde bitkiler toplayarak ve uzun yaşamın sırlarını araştırarak geçirdi.

1748 senesinde 71 yaşındayken Çin ordusuna dövüş öğretmeni ve taktik danışmanı olarak katılmak üzere Kai Hsien'e taşındı. 1927'de kendisi komutan Yang Sen tarafından davet edildi. Komutan yaşına rağmen onun gençliğinden, gücünden ve yiğitliğinden oldukça etkilenmişti.”

Eve döndükten bir yıl sonra öldü. Bazıları onun doğal nedenler yüzünden öldüğünü söylese de bazıları arkadaşları ölmeden önce ‘bu dünyada yapmam gereken herşeyi yaptım. Artık eve gidiyorum' dediğini iddia ediyor.

Uzun yaşamın sırrı sorulduğunda Usta Li'nin cevabı her zaman şunlardı:

-Temiz bir kalbin olsun

-Bir kaplumbağa gibi otur

-Bir güvercin kadar hayat dolu yürü

-Bir köpek gibi uyu.

alıntıdır...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Herhalde "bir köpek gibi uyu " derken bizim datça'daki köpekleri kastediyormuş. Burdaki köpekler diskoyu çok sever onca insanın arasında hiç rahatsız olmadan tam ortasına yatarlar pistin herkes dans ederken yüksek sesle müzik çalarken mışıl mışıl uyurlar..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ölümsüzlüğü bulduğu söylenir Lokman Hekimin. Eğer olsaydı herşeye rağmen, hepsini göze alarak o ölümsüzlerden olmak isterdim. Şimdi bu rahmetlide nasıl bir birikim vardı kim bilir? Kütüphane gibi adamdır kesin. Nasıl bir tecrübe vardır kimbilir? Bin yılda bir hata yapıyorsa yapıyordur. Nasıl bir sabır vardır kim bilir? Zamanı farklı algılıyordur. Keşke ölümsüzlük sır olmasaydı da ölüm karara bağlı olsaydı.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

-Temiz bir kalbin olsun

yani saf kötülük negatif enerjiyi kov

-Bir kaplumbağa gibi otur

rahat bir hayatın olsun kendini nerde rahat hissediyorsan orda dur

-Bir güvercin kadar hayat dolu yürü

burdada herşeyden zevk almamız gerektiğini söylüyor

-Bir köpek gibi uyu.

burdada köpek kadar tetikte uyumamız gerektiğini vurguluyor

edebiyat dersindeymiş gibi hissettim kenmi:D

Eyw. saol bu kaplumbaga oturuş tarzını çözümlüememiştim =D sen yazmışsın =D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

ölümsüzlügü buldular...deniz analarında ...şöyle bi durum var...deniz anaları ölmüo...atıyorum, bir deniz anası 300 yıl yaşıo sonra küçüklük haline geri dönüo ve tekrar 300 yıl...insanları sürekli 100 yaşından 1yaşına geri dönüp tekrar 100 yaşına tekrar başa.... bu böyle sürüp gidio...deniz anları öleymiş..umarım insanlara geçirmezler bunları...yoksa fihuwwwwwwwwwww..alt üst olur

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...