istarber Oluşturma zamanı: Mart 26, 2009 Paylaş Oluşturma zamanı: Mart 26, 2009 Başbakan medya aracılığıyla açıklama yapmış; "Krizden kurtulmak için yerli malı kullanın!" * * * Ben de dedim ki amenna, başbakanımız doğru söylemiş... Başbakanı cepten arayıp tebrik edeyim dedim... Meğerse Turkcell'in bir kısmına el koyup, Finliler'e Ruslar'a satmışlar... Telsim'den arayayım dedim... El koyup İngilizler'e satmışlar... AVEA'dan arayayım dedim... Lübnanlı'ya satmışlar... Ev telefonundan arayayım dedim... Araplar'a satmışlar... E bari internetten e-posta yollayayım, maksat yerli malı kullanmak olsun... O da Araplar'a gitmiş... Ne diyelim... Arab... Sen bizi kurtar Ya Rab... * * * Bari dedim bineyim otomobile, başbakanın yanına gidip öyle tebrik edeyim... Uzun yola çıkma dan önce araç muayenesi yaptırayım dedim... Araç muayene işlerini Alman'a vermişler... Sigortasını yaptırayım dedim... Başak Sigorta'yı Fransa'ya vermişler... Benzin alayım desem... Zaten direk Irak'a dolaylı olarak ABD'ye gidecek param... Ondan da vazgeçtim... * * * Madem dedim, başbakanı yerli malı kullanma sevdasından dolayı tebrik edemedik.. E bari gidip bir bankadan kredi çekeyim de yüzde yüz Türk sermayeli bir iş kurayım... Maksat, başbakanın gözüne girmek... TEB'e gittim, Fransızlar kapmış... Deniz Bank'a gittim Danimarkalılar almış... Oyak Bank'a gittim, Hollandalı oturuyor patron koltuğunda... Finans Bank'ı da vermişiz Yunan'a... Hani, Türk Bankası olduğu için Ziraat Bankası'nın Atina'da şube açmasına izin vermeyen Yunanistan... Ama Allah'ı var sayın başbakanımızın, Garanti Bankası'nın hepsini değil sadece yarısını vermişiz Amerikalılar'a... Valla tebrikler... * * * Dedim ki kendi kendime, bu da olmadı, en iyisi mi açayım bir radyoyu da kafamı dinleyeyim... Açtım... Süper FM... Kanadalı'ya satmışlar... * * * Valla nasıl olur bu iş dedim kendi kendime... Ne var ne yok elin ecnebisi kapmış... Cep delik tava delik... Nokta nokta nokta üstelik... * * * Hemen bir 70'lik rakı açtım büyüğünden... Hani Türk içkisi ya. O bakımdan. Efkar dağıtmak için... Onu da Amerikalılar'a satmışlar meğerse... * * * Bir tek kömür madenlerini satmamışlar... Seçim zamanlarında işe yarıyor çünkü... Demokraside devrim yaptık ya hani... Kömür demokrasi düzenine geçirdik ülkemizi... O bakımdan... * * * Hadi bakalım... Durmak yok yola devam... Deniz Gezmişleri sevenler gurubundan alıntıdır..... 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mrs_Echelon Yanıtlama zamanı: Mart 27, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 27, 2009 yakında bizide satacaklar yoksa satıldık mı xD 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
chesterfield Yanıtlama zamanı: Mart 27, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 27, 2009 satılmadığımızı nerden biliyorsun ( babalar gibi satarız ) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
serpentine Yanıtlama zamanı: Mart 27, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 27, 2009 tayyipizm: iki ineğiniz varsa onlar yabancılara satılır kazanılan parayla süt alınır.Para bitince koyunlar satılır vs vs. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
dark_princess Yanıtlama zamanı: Mart 27, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 27, 2009 Daha denicek bişey yok zaten herşey ortada..! Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
erhancan Yanıtlama zamanı: Mart 28, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 28, 2009 Ya ülke ne halde :blink:iyi özetlenmiş 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
west Yanıtlama zamanı: Mart 28, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 28, 2009 Gülümseyerek okudum.Ama sonuç; Ağlancak halimize gülüyoruz ! 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
thalese Yanıtlama zamanı: Mart 28, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 28, 2009 elindeki bir kaynağı, sen verimli kullanamazsan, bunun kullanacak insanlar çıkabilir, çıkmış da. ben ille de satılsın demiyorum ama farklı bir paradigmadan da bakılabilir. ör: babamların gençliğinde, herşey devletin elindeyken, yani "tekel" konumundayken, çimento, şeker, akaryakıt, yağ, vs karne ile dağıtılmış, belediyede adamı olanlar almış. bizim terme'de 3 katlı bir evimiz var, babam 1.katının inşaası için aylarca çimento sırasında beklemiş. neden mi? çimento olmadığından değil. bu devletin elindeymiş, ve bunu da siyasete malzeme yapmışlar. ama şimdi bunların hiç biri devlet tekelinde değil, özelleitirildikleri için. kötü mü oldu? bence hayır. istediğini istediğin an bulabiliyorsun. rekabet iyidir, rekabet güçtür!. devlet ticaret değil, ticaretin kurallalarını koyan ve vergisini alan olmalıdır. ama yıllarca tam tersi olmuş da iyi mi olmuş. şu internetin her eve girmesinin en büyük sebeplerinden biri de bu özelleştirmeler değil mi? telsim, vodafone'un olmasaydı batacaktı. kötü mü oldu. sermaye değerini korudu. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Xero Yanıtlama zamanı: Mart 28, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 28, 2009 con merak ediom bıyıklarını nerye satcak alcak yabancı yoksa ben alrm evde supurge yok :D:D Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
karkanya Yanıtlama zamanı: Mart 28, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 28, 2009 hoş bi paylaşım... aslında ben anlamam bu işlerden yane herşey devletin mi olsun özerk mi olsun falan filan... hangisi doğru yanlış... herşeyi dışarı satarız sonra devrimci kendi malını kullanmıo olur herşey içerde olur devlet tekelinde diye kızarız yokmudur ortası bunun? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
alternate_aya Yanıtlama zamanı: Mart 28, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 28, 2009 con merak ediom bıyıklarını nerye satcak alcak yabancı yoksa ben alrm evde supurge yok :D:D bize satmazki o araplardan aşşasını kabul etmez Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
SeriousMurder Yanıtlama zamanı: Mart 29, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 29, 2009 Konu çok güzel olmuş satmadıkları bişey kalmadı.Artık bizim diyebilceğimiz hiçbir kaynağımız yok. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
gilraen Yanıtlama zamanı: Mart 29, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 29, 2009 hahaha konu süper ötesi. emeğine ellerine sağlık. e bundan sonrada yerli malını özenle kullanırız artık xD 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Xero Yanıtlama zamanı: Mart 30, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 30, 2009 bize satmazki o araplardan aşşasını kabul etmez yok onu satarsa mahkemeye verdigi karikaturculere satar adamlar cok manyak dalga gecmisler zamanınız olursa bi bakın Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ali_baba Yanıtlama zamanı: Mart 30, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 30, 2009 elde avuçta bişey kalmamış malesef:( Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.