schizophrana Oluşturma zamanı: Mart 30, 2009 Paylaş Oluşturma zamanı: Mart 30, 2009 http://img.sinemalar.com/images/afis_buyuk/p/Pazar-Bir-Ticaret-Masali.jpg Tür : Komedi / Dram / Suç Gösterim Tarihi : 10 Nisan 2009 Yönetmen : Ben Hopkins Senaryo : Ben Hopkins Görüntü Yönetmeni : Konstantin Kröning Müzik : Cihan Sezer Yapım : 2008, Türkiye Oyuncular Tayanç Ayaydın (Mihram) Genco Erkal (Fazıl) Melih Düzenli Hakan Şahin (Mustafa) Şenay Aydın (Elif) 1994 yılında Türkiye- Azerbaycan sınırındaki bir kasabada yaşayan, uyanık olduğu kadar naif de olan Mihram, kasabanın dispanserine karaborsa ilaç bulmak için kamu parasıyla kumar oynayacak, Azerbaycan’a kaçakçılık yapacaktır. Yapamazsa yaşadığı yerin dar geleceğini bilen Mihram, başarırsa da kızına ve hamile karısına güzel bir hayat yaşatacaktır. Ama bilmediği, kapitalizmin küçük bir halkası da olsa acımasız kurallarının geçerliliği ve onu örgüte katılması için zorlayan yerel mafya lideridir. Kapitalizmin bireyin değer yapısını değiştirdiği ve vicdanını körelttiğinin anlatıldığı filmin aşık geleneğini sürdüren masalsı bir dili vardır. Pazar-Bir Ticaret Masalı aldığı ödüller: 45 . Antalya Altın Portakal Film FestivaliEn İyi Film En İyi Erkek Oyuncu – Tayanç Ayaydın En İyi Senaryo En İyi Kostüm Locarno International Film Festival En İyi Erkek Oyuncu – Tayanç Ayaydın Ghent International Film Festival En İyi Film beyazperde.com ntv/msnbc Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.