Typhon Oluşturma zamanı: Nisan 6, 2009 Paylaş Oluşturma zamanı: Nisan 6, 2009 İngiltere’deki Northumbria Üniversitesi’nde beyin, performans ve besin merkezinin yöneticisi Prof. David Kennedy başkanlığındaki ekip tarafından yapılan bir araştırma, çikolatada bulunan flavanol maddesinin, çok yüksek miktarda alındığında, aritmetik işlem yapma yeteneğini geliştirdiğini gösterdi. İngiliz Daily Telegraph gazetesine göre, 30 kişiden, 800 ile 999 arasında rasgele bir sayıdan üçer üçer geriye doğru saymaları istendi. İçinde yüksek miktarda flavanol bulunan sıcak kakao içenlerin istenilen hesaplamayı, içmeyenlerden daha hızlı ve doğru olarak yaptığı görüldü. Araştırmacılar, sıcak kakao içenlerin, bir saat boyunca durmadan bu işlemi yaparken yorulmadıklarını kaydetti. Prof. David Kennedy, çikolatanın, zihinsel açıdan zorlayıcı görevlerde faydalı olabileceğini belirterek, araştırmaya katılanlara toplam 500 miligram flavanol verildiğini söyledi. Beyne kan akışını artırdığı ve en yüksek miktarda siyah çikolatada bulunduğu bilinen flavanol, sebze ve meyvelerde bulunuyor. (Milliyet gazetesinden alıntıdır.) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nevermore Yanıtlama zamanı: Nisan 6, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 6, 2009 hiç bi ise yaramadı Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.