Typhon Oluşturma zamanı: Nisan 10, 2009 Paylaş Oluşturma zamanı: Nisan 10, 2009 Kanadalı bilim adamları, uzayın sınırının deniz seviyesinin 118 kilometre yukarısında başladığını hesapladı. http://www.ekolay.net/haber/images/uzay200109_byk.jpg Journal of Geophysical Research dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, Kanada'nın Calgary Üniversitesi bünyesinde tasarımı yapılan ve NASA tarafından iki yıl önce fırlatılan "Supra-Thermal Ion Imager" adı verilen cihaz, 200 km irtifadan topladığı verilerle uzayın sınırının hesaplanmasına yardımcı oldu. Araştırmada, uzayın sınırı atmosferin göreli yumuşak rüzgarları ve hızı saatte bin kilometreyi aşan uzaydaki parçacık yüklü daha şiddetli akıntıların izi takip edilerek hesaplandı. Calgary Fizik ve Astronomi Bölümü Doçenti David Knudsen, uzayın sınırın hesaplanması için daha önce de ölçümler yapıldığını, ancak üst atmosferin rüzgarları da dahil olmak üzere, tüm bileşenleriyle ilk kez incelendiğini belirtti. (Alıntıdır.) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nevermore Yanıtlama zamanı: Nisan 10, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 10, 2009 Çok tartışmıştik bu konuyu okulda ... Ve çıkan cevap şuydu .. Tam bulundugun yerde... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
downofcity Yanıtlama zamanı: Nisan 10, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 10, 2009 uzayın sınırının başladıgı yer iyide, birde bittigi yeri bulsunlar :D:D: Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Typhon Yanıtlama zamanı: Nisan 10, 2009 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 10, 2009 Bittiği yer vardı.Ben bi yerde okumuştum,sonra gene başa mı ne dönüyordun tam hatırlamıyorum ama öyle bi araştırma yapılmıştı. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ashtar Sheran Yanıtlama zamanı: Nisan 10, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 10, 2009 Bu yapılan araştırma uzayın değil atmosferin sınırıdır. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Typhon Yanıtlama zamanı: Nisan 10, 2009 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 10, 2009 Bu yapılan araştırma uzayın değil atmosferin sınırıdır. Kaynağı aldım yerde böyle yazıyordu bende direk paylaştım. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ashtar Sheran Yanıtlama zamanı: Nisan 10, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 10, 2009 Kanadalı bilim adamları, uzayın sınırının deniz seviyesinin 118 kilometre yukarısında başladığını hesapladı. Dediğim gibi. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
downofcity Yanıtlama zamanı: Nisan 10, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 10, 2009 hacı atmosfer degil uzayın sınıır... iyi oku ...bak şimdi...118 km yukarıdan başlıomuş..atmosferin 118 km yukarıda başlıcagını pek sanmam atmosferin bittigi yerden uzay başlar...buda 118 km miş...yani atmosfer deniz seviyesinden 118 km uzaklıkta bitio..dogal olarak uzayın başlangıçl noktası xD kapiş Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
alternate_aya Yanıtlama zamanı: Nisan 11, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 11, 2009 Nerede bitiyor sorusuna yanıt bulamadan birde nerede başlıyor sorusu harika oldu Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ashtar Sheran Yanıtlama zamanı: Nisan 11, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 11, 2009 Bu yapılan araştırma uzayın değil atmosferin sınırıdır. hacı atmosfer degil uzayın sınıır... iyi oku ...bak şimdi...118 km yukarıdan başlıomuş..atmosferin 118 km yukarıda başlıcagını pek sanmam Ben de aynısını demiştim. Uzayın sınırıyla atmosferin sınırı farklı şeylerdir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nevermore Yanıtlama zamanı: Nisan 11, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 11, 2009 bulundugun yerde baslıyor ve bulundugun yerde bitiyor.... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
wolwerine Yanıtlama zamanı: Nisan 27, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 27, 2009 ben merkezci bi insansın sen nevermore:) uzay hiç bitmiyor arkadaşlar sürekli genişlediğini savunan hipotezler var çoğu uzay bilimci de bunu kabul etmiş durumda Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.