Jump to content

Reenkarnasyon ve Kader

DonaT

Önerilen Mesajlar

Afrika'da 5 yaşına gelmeden ölen çocukların yıllık toplam sayısı yaklaşık 11 milyon. Din hocalarının anlattığı ahirete gününü hayal edin. Tüm nesiller Tanrı'nın huzurunda biraraya geldiği vakit 6 aylık, 1,yaşında, 2 yaşında, 3 yaşında, 4 yaşında ölmüş çocukların sayısı yaklaşık 2 milyar diyelim.

Bebek olduğunuzu düşünün. Afrikada doğmuş, doğduğunuz günden beri açlıkla, susuzlukla, hastalıklarla boguşmuşsunuz. Ve çok geçmeden dayanamayıp öldünüz diyelim. Hesap gününde Allah'ın karsısına cıktınız. Allah senin sonsuz Cennet'i veya sonsuz Cehennemi hakettigine karar verecek. ama özgeçmişin oldukca kısa.

Dogdum, Acıktım, Susadım ve öldüm. O kısacık hayatta sonsuzlugun iyisini ya da kötüsünü nasıl hakedebilirsiniz? Allah 2 milyar çocuğu cehenneme atsa çocukların hepsi bir agızdan "Bu haksızlık! öldüğümüzde daha bebektik" demezlermi? Peki cehennemi geçtik diyelim 2 milyar çocugu cennete atalım bu seferde diğer milyarlar " Bu haksızlık! keşke bizide bebekken öldürseydin" demezlermi?

Yaşam tek bir ömre sığmayacak kadar uzundur.Yukarıda anlatmış olduğum afrikalı çocuklar sorusuna cevap verebilecek din felsefesi henüz yeryüzünde değil. Kendi dininden haberi olmayan bazı din adamları "Allah bilir" diyerek kurtulacaklardır onlar için tek kaçış yolu budur.

Reenkarnasyon hep parapisikolojinin ilgi alanına girdi. Cinler, periler ve medyumların arasında eski yaşamlarını hatırlayan insanlar oldu.. bu yüzden fantastik ve bunun yanında ürkütücü bir konu olarak görüldü. Kadim bir bilgi olabileceğine ise pek ihtimal verilmedi.kader mekanizmasındaki işlevi ortaya konmadı. Varoluşun içindeki rolü mantıklı ve tutarlı bir biçimde açıklanamadığı için herhangi bir dine mensup olan insanların akıllarına yatmadı. yeniden diriliş tekamülün üst basamaklarında yani bizler büyüyüp olgun birer ruh olduğumuzda öğrenmemiz gereken bir bilgiydi. Kız çocuklarını diri diri toprağa gömen bir topluma ölümsüzlüğü müjdelemek dünyanın sonu olurdu. Varoluş 9 katlı bir binadır ilk 8 kat fazla güneş almaz ve mezarlığa bakar. 9.kat ise teras katıdır ve manzarası gerçekten mükemmeldir. Yeniden diriliş kuranda kriptoların içerisine saklandı. Bu şifreler çözüldüğü zaman Kur'an yepyeni bir kutsal kitap olacak. bunu çözebilmek içinde elimizde tuttuğumuz kitabın bir şifre olduğunu bilmemiz gerekiyordu.

Sonra ölümünüzün ardından sizi dirilttik ki, şükredebilesiniz

Kur'an-ı Kerim Bakara Suresi 56.ayet

İnsan hesap gününde neden şükretsinki? Yaptıklarının hesabını vereceği içinmi? Cehenneme gireceği içinmi? Herşeyden önce şükretmek için biraz geç olmazmı?

Nasıl oluyorda Allah'ı inkar ediyorsunuz? Oysa ölü iken sizi O diriltti; sonra sizi yine öldürecek, yine diriltecektir ve sonra O'na döndürüleceksiniz.

Kur'an-ı Kerim Bakara Suresi 28.Ayet

Bu ayettede gördüğümüz gibi diriliş tekil değil çoğuldur.

O'ndan başka ilah yoktur; diriltir ve öldürür. Sizin de Rabbinizdir, geçmiş atalarınızında Rabbidir.

Kur'an-ı Kerin Duhan suresi 8.Ayet

Yukarıdaki Ayette öldürür-diriltir demiyor. Diriltir-öldürür diyor. Mantık çerçevesinde ele alındığında diriltmesi için önce öldürmesi gerekiyor. Öldürmesi içinde diriltmesi gerekir. Yani reenkarnasyonun Kader üzerinde oynadığı rol tahmin edildiğinden çok daha büyüktür.

O, başlangıçta yaratmayı yapan, sonra onu tekrarlayacak olandır. Bu O'na göre (ilk yaratmadan) daha kolaydır.Göklerde ve yerde en yüce ve eşsiz sıfatlar O'nundur.O, mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.

Kur'an-ı Kerim Rum suresi 27.Ayet

umarım yaratmayı tekrarlayacaktır ifadesi sizlere herşeyi anlatmakta yeterli olur..

Yazana kadar canım çıktı, Başım Ağrıdı. Umarım işinize yarayacak birşeyler yapmışımdır..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ellerine kollarına sağlık arkadaşım çok güzel bir konuya değinmişsin...

Sanırım bu yazıyı yazarken Tanrı'nın Doğum Günü adlı kitaptan yararlandın.. Çünkü O kitaptada böyle bahsediyordu.... Belkide değildir...:)

Dona_T..... Tanrı'nın Doğum Günü.... Bu kitabı buradan bir arkadaş tavsiye etmişti bana, o kitabı bulup aldım ve hiç pişman olmadım....

bu kitabı herkes okumalı bence...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ellerine kollarına sağlık arkadaşım çok güzel bir konuya değinmişsin...

Sanırım bu yazıyı yazarken Tanrı'nın Doğum Günü adlı kitaptan yararlandın.. Çünkü O kitaptada böyle bahsediyordu.... Belkide değildir...:)

Dona_T..... Tanrı'nın Doğum Günü.... Bu kitabı buradan bir arkadaş tavsiye etmişti bana, o kitabı bulup aldım ve hiç pişman olmadım....

bu kitabı herkes okumalı bence...

Evet... Şimdi dayanılmaz baş ağrılarıma rağmen Cehennemin alevlerini söndürmek icin yeni bir konu acmaya ugrasıyorum :(

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

evet bu satırlar Tanrının Doğum Gününden:)hayata bakışımı,algımı,hayat felsefemi,hatta inancımı güçlendiren,beni değiştiren ve dönüştüren bir kitap oldu..tavsiyede bulunduğum gibi çok yakınlarımada hala alıp hediye ediyorum..teşekkürler bu konuyu seçtiğin için..:)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Dogdum, Acıktım, Susadım ve öldüm. O kısacık hayatta sonsuzlugun iyisini ya da kötüsünü nasıl hakedebilirsiniz? Allah 2 milyar çocuğu cehenneme atsa çocukların hepsi bir agızdan "Bu haksızlık! öldüğümüzde daha bebektik" demezlermi? Peki cehennemi geçtik diyelim 2 milyar çocugu cennete atalım bu seferde diğer milyarlar " Bu haksızlık! keşke bizide bebekken öldürseydin" demezlermi?

Yaşam tek bir ömre sığmayacak kadar uzundur.Yukarıda anlatmış olduğum afrikalı çocuklar sorusuna cevap verebilecek din felsefesi henüz yeryüzünde değil.

Allah adil davranacaktır elbette!

Belki;

çocukken ölenler, yine çocuk olarak kalacaklardır diğer tarafta, tekrar döğum olmadığı için cennetteki insalar, dünyadan kalma alışkanlıkları gereği çocuk sevmek isteyecekler, ve bebekken ölenleri seveceklerdir.

deliler, ergenliğe varmadan ölenler, sorgusuz cennetliktir der alimler. bu dünyada bilerek yaptığını, farkında olarak yaptığının karşılığını alacaksın belki de.

kuranda bir ayette diyor ki:"dünyada ne kadar kaldınız, 1 gün mü daha mı kısa"

"1 günden daha kısa kaldık" diye cevap vereceklermiş. (Kehf 19.ayet)

ve cehennemlik olanlar diyecekmiş ki:"allah'ım sen bizi tekrar dünyaya gönder de iyi bir insan olarak gelelim" cevap ise :"hayır" (Müminun 100.ayet)

bu dünyaya ruhun 1 kez gelmesi çok daha mantıklı, hesap günü için.

ki diğer tarafta her bir ruh, dünyadaki kendi bedeni ile can ve hayat bulacak .

o zaman hangi bedenle hayat bulacak??

hristiyanlık inancında, cennetteki insanlar sadece birer melek gibi ruhen var olacaklardır.

ancak islamiyet inancında, cennettekiler, bü dünyadakine benzer ruhen ve bedenen olacaklar, cennet hem ruha hem de bedene hitap edecek.

kader konusu apayrı bir konu, madem yeri geldi paylaşayım.özet sunucam:

kader:"allah'ın olayları bilmesidir" kader'in zorlayıcı bir etkisi, etkeni yok, insan özgür iradesi ile yapacaklarını, yaptıklarını allah bilmektedir (kader).

saygılar...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...