Typhon Oluşturma zamanı: Nisan 14, 2009 Paylaş Oluşturma zamanı: Nisan 14, 2009 Hollanda'daki Rotterdam Tıp Fakültesinden Dr. Meike Vernooij ve ekibinin yaptığı araştırma, düzenli olarak aspirin ya da benzer ilaçları kullananların beyninde küçük kanamalarının meydana gelme riskinin daha fazla olduğunu gösterdi. Araştırmacılar, bu küçük kanamaların, beyin damarları çeperinde amiloid protein depolarının birikimiyle meydana gelen "serebral amiloid anjiopati" hastalığını gösterebileceğini, bu proteinin genellikle Alzheimer hastalığıyla bağlantılı olduğunu vurguladı. Bilim adamları, 2005-2006'da ortalama 69,5 yaşında, zihinsel hastalığı bulunmayan 1062 kişinin MR'ını çekti ve aspirin ya da benzeri ilaçlar kullanıp kullanmadıklarını belirlemek için katılımcıların dosyalarını inceledi. MR'dan önce katılımcılardan yüzde 34,2'sinin 2 yıl boyunca düzenli olarak aspirin ya da benzer ilaç kullandığı görüldü. Bu ilaçları kullananlarda, kullanmayanlara göre daha fazla küçük kanamalara rastlandı. Kalp-damar hastalıklarını önlemek ya da tedavi etmek amacıyla yüksek dozda bu ilaçlardan kullanan kişilerdeyse kanamaların daha fazla olduğu belirlendi.Araştırma, "Archives of Neurology" dergisinin internet sitesinde yayımlandı. (Alıntıdır.) 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
alternate_aya Yanıtlama zamanı: Nisan 14, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 14, 2009 Ben aspirinin kanı sulandırma özelliği olduğunu biliodum ama öyle bir etkisi olduğunu ilk kez duydum :S Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
zexalon Yanıtlama zamanı: Nisan 14, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 14, 2009 bn saglıkcıyım bızzat aspırın zararlıdır dıebılırım sadece kan sulandırıcı etkısı wr ama vucudunusdakı herhangı bır hasarlı damar wrsa sızıntıyla bırlıkte gollenmeye sebeb olabılıor. o ndenle bazı doktorların 40 yasından sonra mutlaka gunde 1 tane sacmalıklarına ınanmayın derım:ermm: Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Client_code Yanıtlama zamanı: Nisan 14, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 14, 2009 Bende sadece kanı sulandırıcı etkisi olduğunu biliyordum ama bunu yeni öğrendim... O zaman annemin elinden çalmaya çalışayım:)... çünkü içitiği o bir torba ilacın arasında aspirinde var....:( Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
philadelphia_f Yanıtlama zamanı: Ağustos 14, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 14, 2009 aynı zamanda bazı asprinleri ağzında eriterek içersen veya toz halinde yutmaya çalışırsan 5 dakikada beyin kanamasından ölülebileceğini duymuştum.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
emir869 Yanıtlama zamanı: Ağustos 14, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 14, 2009 Hatta bir ara başka bir ilaç daha vardı kanı iyice sulandıran ve kan basıncını artıran, daha sonra o ilacın üretimi durduruldu. tüm sporcular kullanıyordu. Belki birgün aspirini de yasaklarlar belli mi olur Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
thalese Yanıtlama zamanı: Ağustos 14, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 14, 2009 sanırım, doğal olarak hazırlanmayan, doğa'nın hazırlamadığı tüm ilaç ve içecekler bizim vücudumuza zararlı Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
kalamar Yanıtlama zamanı: Ağustos 14, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 14, 2009 sigaradan daha az zararlı olduğu kesin -------------------- nerden geldiyse aklıma:) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ShareThePain Yanıtlama zamanı: Ağustos 14, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 14, 2009 aspirin de zarlı ama philadelphia'nın dediği ilaç Apranax,hiç ağrı kesici kullanmadım şu ana kadar Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Xero Yanıtlama zamanı: Ağustos 14, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 14, 2009 sanırım, doğal olarak hazırlanmayan, doğa'nın hazırlamadığı tüm ilaç ve içecekler bizim vücudumuza zararlı kesinlikle katılıyorum doğru bir yaklasım Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Hush Yanıtlama zamanı: Ağustos 14, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 14, 2009 bütün o küçük taneciklerin yaptığından çok yıktığının farkındayım ama, bazen öyle oluyor ki sarlıyorum kendilerine:confused: Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ensiferum13 Yanıtlama zamanı: Ağustos 14, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 14, 2009 kalp krizi riski olanlara asprin verilir örneğin kanı sulandırsın diye..ama ya hasta iç kanama geçiriyorsa?? bunu hasta bile farkedemez..ve verdiğiniz asprin ölüme sebebiyet verir en kısa zamanda..önce 112. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
bloodsucker countess Yanıtlama zamanı: Ekim 15, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 15, 2010 ennemde embolı oldugu ıcın arada bır ıcıyor sık olarak ne kullanırsanız mutlaka zararı vardır zaten... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Rapit Yanıtlama zamanı: Ekim 16, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 16, 2010 aspirin veya çok zorda kalmadığım sürece asla ilaç kullanmam ağrı kesici falan asla! ateşim çıkarsa 39u bulursa giderim acile yaparlar bi novalgine bişicik kalmaz Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.