hexagram Oluşturma zamanı: Ocak 31, 2007 Paylaş Oluşturma zamanı: Ocak 31, 2007 ***Boğaz Ağrisi *Koyunotu: Bitki, tüm yutak, boğaz ve ağiz içi iltihaplanmalarina karşi çok etkilidir. Öteki kullanim alanlari ise, anjin, girtlak hastaliklari ve ağiz içi iltihaplanmalaridir. Yarim tatli kaşiği ince kiyilmiş koyunotu, orta boy bir su bardaği dolusu kaynar derecede sicak suyla haşlanir ve yarim dakika demlendikten sonra süzülür. Sabah ve akşam olmak üzere, günde iki kere, taze demlenmiş ilik çayla uzun süreli derin gargaralar yapilir. *Adaçayi: Yarim tatli kaşiği ince kiyilmiş adaçayi, orta boy bir su bardaği dolusu kaynar derecede sicak suyla haşlanir ve yarim dakika demlendikten sonra süzülür. Sabahlari ve akşamlari olmak üzere, günde iki kere, taze demlenmiş ilik çayla uzun süreli derin gargaralar yapilir. Gargaranin yani sira, uygun büyüklükte bir pamuk çayla islatilir, hafifçe sikilir ve ağriyan bölgeye diştan kompres olarak uygulanir. *Ceviz yapraği: Yarim tatli kaşiği ince kiyilmiş ceviz yapraği, orta boy bir su bardaği dolusu kaynar derecede sicak suyla haşlanir ve yarim dakika demlendikten sonra süzülür. Sabah ve akşam olmak üzere, günde iki kere, taze demlenmiş ilik çayla uzun süreli derin gargaralar yapilir. ***Boğaz Ağrisi (Boğaz İltihabi) Boğaz ağrilari genelde bir soğuk alginliği hastaliğinin belirtisidir. Ama başka herhangi bir belirti eşliğinde olmadiğinda, yutak bölgesine çok soğuk havanin girmesinin bir sonucu olabilir. Yapişkanotu / Yoğurtotu: Yarim tatli kaşiği ince kiyilmiş yapişkanotu veya yoğurtotu, orta boy bir su bardaği dolusu kaynar derecede sicak suyla haşlanir ve yarim dakika demlendikten sonra süzülür. Taze demlenmiş ilik çayla gün boyunca pek çok kere derin gargaralar yapilir. *Koyunotu: Koyunotu, tüm boğaz, yutak ve ağiz içi iltihaplarina karşi başariyla kullanilabilir. Öteki kullanim alanlari ise, anjin ve girtlak hastaliklaridir. Yarim tatli kaşiği ince kiyilmiş koyunotu, orta boy bir su bardaği dolusu kaynar derecede sicak suyla haşlanir ve yarim dakika demlendikten sonra süzülür. Sabah ve akşam olmak üzere, günde iki kere, uzun süreli derin gargaralar yapilir. *İsveç Şurubu: Yarim veya bir tatli kaşiği İsveç Şurubu yarim bardak bitki çayina eklenir ve bu yarim bardak çayin yarisi yemekten yarim saat önce, öteki yarisi ise yarim saat sonra içilir. Yani, üç öğünde toplam olarak 3 kaşik İsveç Şurubu içilmiş olur. ***Boğaz Rahatsizliklari *Koyunotu: Koyunotu, tüm boğaz, yutak ve ağiz içi iltihaplanmalarina karşi çok etkilidir. Öteki kullanim alanlari ise, anjin ve girtlak hastaliklaridir. Yarim tatli kaşiği ince kiyilmiş koyunotu, orta boy bir su bardaği dolusu kaynar derecede sicak suyla haşlanir ve yarim dakika demlendikten sonra süzülür. Sabah ve akşam olmak üzere, günde iki kere, taze demlenmiş ilik çayla uzun süreli derin gargaralar yapilir. *Adaçayi: Yarim tatli kaşiği ince kiyilmiş adaçayi, orta boy bir su bardaği dolusu kaynar derecede sicak suyla haşlanir ve yarim dakika demlendikten sonra süzülür. Taze demlenmiş ilik çayla, sabah ve akşam olmak üzere, günde iki kere, uzun süreli derin gargaralar yapilir. Gargaranin yani sira, uygun büyüklükte bir pamuk veya bez parçasi çaya batirilir, biraz sikildiktan sonra ağrili bölgeye diştan kompres olarak uygulanir. Boğazin ve kompresin sicak tutulmasi gerektiği için, kompres kuru bir havluyla veya atkiyla örtülür. *Ceviz yapraği: Yarim tatli kaşiği ince kiyilmiş ceviz yapraği, orta boy bir su bardaği dolusu kaynar derecede sicak suyla haşlanir ve yarim dakika demlendikten sonra süzülür. Sabah ve akşam olmak üzere, günde iki kere, taze demlenmiş ilik çayla uzun süreli derin gargaralar yapilir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.