schizophrana Oluşturma zamanı: Nisan 23, 2009 Paylaş Oluşturma zamanı: Nisan 23, 2009 Bütün tümceler yeryüzünde yabancıdır. Adlandırılan dünya (böyle bir dünyaya gelmişse şair) şiirin dışındadır. Bu durumda şaşırtıcılığını yitirmiş dünyayla karşılaşmış demektir şair. Korkunçluk da bundadır. Bundadır çünkü şairler dünyayı adlandırmaya gelmişlerdir. Dünya ancak o zaman anlamlıdır. (Bir anlamı varsa dünyanın.) Daha öteyi görür tümceler, bizden. Dilin delilik, çılgınlık, şizofreni boyutları hep ilgi alanım olmuştur. Hep, noktasız virgülsüz on sayfalık bir tümce yazmak isterdim. Hâlâ da istiyorum. Dünya bir metin, bunu okuyoruz. Dil, yalnızca anlamla sınırlı değildir. Dilin yurdu yoktur. Kopuk, bağımsız yaşar. Hep boşluğa yazdım. Böylece boşluk her şeyim oldu. Her şeyi ile tam bir dünya yoktur. Hiç de olmamıştır. Kaynak Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.