Jump to content

Ruh

AYATA

Önerilen Mesajlar

ŞUARA SURESI: 193 O güvenilir Rûh indirdi onu,

MÜMİN SURESİ : 15 O Refî'dir, dereceleri yükseltendir; arşın sahibidir. Buluşma günü hakkında uyarmak için emrinden olan Rûh'u kullarından dilediğine indirir.

MEARİC SURESİ : 4 Melekler ve Rûh, miktarı elli bin yıl olan bir günde yükselirler O'na.

NEBE’ SURESİ : 38 O gün, Rûh ve melekler saf bağlayıp kıyama geçerler. Rahman'ın izin verdiği dışındakiler konuşamazlar. O izin verilen, doğruyu söyler.

KADİR SURESİ : 4 Melekler ve Rûh, Rablerinin izniyle o gecede her iş için iner de iner!

NİSA SURESİ : 171 Ey Ehlikitap! Dininizde aşırılığa gidip doymazlık etmeyin! Allah hakkında gerçek dışı bir şey söylemeyin! Meryem'in oğlu İsa Mesih, Allah'ın resulü ve kelimesidir. Onu, kendisinden bir ruhla beraber Meryem'e atmıştır. Artık Allah'a ve resullerine inanın. "Üçtür!" demeyin…..

HİCR SURESI : 29 "Onu, amaçlanan düzgünlüğe ulaştırıp öz ruhumdan içine üflediğim zaman, önünde hemen secdeye kapanın."

NAHL SURESİ : 2 Kullarından dilediğine melekleri, emrinden olan ruh ile şöyle diyerek indirir: "Gerçek şu: Benden başka ilah yok, o halde benden sakının!"

MERYEM SURESI : 17 Onlarla arasına bir perde çekmişti. Biz de ruhumuzu ona göndermiştik de o kendisine sapasağlam bir insan şeklinde görünmüştü.

SAD SURESİ : 72 "Onu kıvama erdirip içine ruhumdan üflediğimde, önünde secde ederek eğilin!"

ŞÛRA SURESİ : 52 İşte böylece sana da emrimizden bir ruh vahyettik. Sen, kitap nedir, iman nedir bilmezdin. Fakat biz onu, kullarımızdan dilediğimizi kendisiyle kılavuzladığımız bir nur yaptık. Hiç kuşkusuz, sen, dosdoğru bir yola kılavuzluk etmektesin.

İSRA SURESI : 85 Ve sana ruhtan sorarlar. De ki: "Ruh, Rabbimin emrindendir. Ve size, ilimden sadece az bir şey verilmiştir."

MATTA: Mat.3: 11 Gerçi ben sizi tövbe için suyla vaftiz ediyorum, ama benden sonra gelen benden daha güçlüdür. Ben O'nun çarıklarını çıkarmaya bile layık değilim. O sizi Kutsal Ruh'la ve ateşle vaftiz edecek.

MATTA: Mat.4: 1 Bundan sonra İsa, İblis tarafından denenmek üzere Ruh aracılığıyla çöle götürüldü.

MATTA: Mat.5: 3 "Ne mutlu ruhta yoksul olanlara!Çünkü Göklerin Egemenliği onlarındır.

MATTA: Mat.12: 28 Ama ben cinleri Tanrı'nın Ruhu'yla kovuyorsam, Tanrı'nın Egemenliği üzerinize gelmiş demektir.

MATTA: Mat.12: 31 Bunun için size diyorum ki, insanların işlediği her günah, ettiği her küfür bağışlanacak; ama Ruh'a edilen küfür bağışlanmayacaktır.

MARKOS: Mar.1: 25 İsa, "Sus, çık adamdan!" diyerek kötü ruhu azarladı.

MARKOS: Mar.3: 11 Kötü ruhlar O'nu görünce ayaklarına kapanıyor, "Sen Tanrı'nın Oğlu'sun!" diye bağırıyorlardı.

LUKA: Luk.23: 46 İsa yüksek sesle, "Baba, ruhumu ellerine bırakıyorum!" diye seslendi. Bunu söyledikten sonra son nefesini verdi.

YUHANNA: Yu.3: 6 Bedenden doğan bedendir, Ruh'tan doğan ruhtur.

EYÜP : Eyüp.26: 4 Bu sözleri kime söyledin?Senin ağzından konuşan ruh kimin?

ÖZDEYİŞLER : Özd.17: 27 Bilgili kişi az konuşur, Akıllı kişi sakin ruhludur.

HEZEKİEL : Hez.2: 2 O benimle konuşur konuşmaz Ruh içime girdi, beni ayaklarımınüzerinde durdurdu; benimle konuşanı duydum.

HEZEKİEL : Hez.11: 19 Onlara tek bir yürek vereceğim, içlerine yeni bir ruhkoyacağım. İçlerindeki taş yüreği çıkarıp onlara etten bir yürek vereceğim.

YOEL : Yoe.2: 28 "Ondan sonra bütün insanların üzerine Ruhum'u dökeceğim. Oğullarınız, kızlarınız peygamberlikte bulunacaklar. Yaşlılarınız düşler, Gençleriniz görümler görecek.

bizler ruh muyuz, ruhlar mıyız?

adem'e ruhundan üfürdü: ruh can-yaşam demek mi?

adem'den başkalarında ruh yok muydu? ama onlar yaşıyorlardı.

adem'e ol demedi: yapı işçisi gibi çalıştı; çamur yoğurdu iki eliyle, şekil verdi,

tesviye etti-düzenledi. sonra yine ol demedi: ruhundan üfledi.

(Niyazi ye teşekkürler..)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Onu, amaçlanan düzgünlüğe ulaştırıp öz ruhumdan içine üflediğim zaman, önünde hemen secdeye kapanın."

Öz ruhtan kasıt sadece can vermek değildir.Yaratanın özünde bulunan,kendinde barındığı özellikleri de insanlara nakletmesidir(Tabii bi kısmını).

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

adem'e ol demedi: yapı işçisi gibi çalıştı; çamur yoğurdu iki eliyle, şekil verdi,

tesviye etti-düzenledi. sonra yine ol demedi: ruhundan üfledi.

o zaman tanrı Allah iki eli olan bir varlık mı oluyor ? Korkutma ve şirk dolmuş bu yazı...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ruh lafı geçtiği zaman böyle kırmızı şeffaf birşey gelir aklıma ( hangi filmde gördüm acaba :D ). Şaka bir yana belki bir yaşam belki bir form belki gerçekten de öyle şeffaf birşey tam olarak bilemiyorum. Ama ruh var ona inanıyorum.Hz.Adem'e bahşedilmiş ise ondan sonraki nesillere de bahşedilmiş diye düşünüyorum. O zaman bizde de ruh olduğuna inanıyorum.

Konu için teşekkürler sayın Ayata...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sorularınızla ilgili ayet'leri, Düz bir yazı gibi okursak yanılgı getirir. Anlam içeriğine girebilmek gerekir.Bütünlük'de önemli.

Beni daha küçücük bir çocukken okuduğum adem-havva hikayesi bana mantıksız gelip islamı sorgulamaya itmişti.Bu kitap dini bir kitapdı işte. Ortada inanılması güç ve mantığıma saçma gelen bir senaryo vardı!

Bunlar bana çocuk aklımla saçma gelirken koca koca dedeler bunlara inanıp bunlarla yaşıyorlardı. Niye düşünsünler ki ellerinde hazır kalıpları var, zaten bunları yapınca giderler cennete!

Konu hakkında yaptığım araştırmalardan sonra bende şöyle bir yorum oluştu. Yeryüzünde ademden öncede insanlık vardı ve adem bir nevi bu konuda gelişimini tamamlayıp "halifelik" diye adlandırılan mertebeye ulaşılacak açılımlara sahip ilk insan. Yani ilk Gelişmiş beyin.Esma'ya hakim, Müşahede etme gücüne sahip bir yapı'dır.

Ayrıca adem'in ulaştığı evrim düzeyine ulaşmamışlara Ruhları yoktur demek yanlış olur diye düşünüyorum. Çünkü Ruh Tek bir Ruh... Bütün evren Tek ruh...

Saygılar...

--------------------

HİCR SURESI : 29 "Onu, amaçlanan düzgünlüğe ulaştırıp öz ruhumdan içine üflediğim zaman, önünde hemen secdeye kapanın."

mesela sizin verdiğiniz ayet örneğinden benim çıkardığım yorum şöyle; "Adem gereken seviye ve olgunluğa ulaştığı zaman, onu basit bir yapı (et-kemik beden) gibi görmeyin o sahip olduğuklarıyla yeryüzünün halifesidir. Bunu sizde şartsız koşulsuz kabul etmelisiniz."

Kim bu muhatap;

Yeryüzü melekleri ve iblis ademi et-kemik bir beden görüp önceki insan formundakilerini düşünüp bu mu? halife nasıl halife olabilir gibi sorgulamaları niteliğinde örnek ayetlerden.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...