hexagram Oluşturma zamanı: Ocak 31, 2007 Paylaş Oluşturma zamanı: Ocak 31, 2007 ***Egzama, Bebeklerde (Atopik Dermatit) Meşe kabuğu yikamalari: 50 g ince kiyilmiş meşe ağaci kabuğu, 2-3 litre soğuk suda 12 saat demlendirildikten sonra isitilir ve süzülür. Bu demleme suyuyla yikamalar yapilir. *Mayis papatyasi: Yarim tatli kaşiği papatya, orta boy bir su bardaği dolusu kaynar derecede sicak suyla haşlanir ve yarim dakika demlendikten sonra süzülür. Gün boyunca taze demlenmiş 3-4 bardak papatya çayi soğutulmadan yudumlanir. Diştan yikamalar için de ayni biçimde demlenen ilik papatya çayi kullanilir. *Ceviz yapraği yikamalari: Ceviz yapraği demlemesiyle yapilan yikamalar kisa sürede rahatlatir. Bir tatli kaşiği dolusu ince kiyilmiş ceviz yapraği, yarim litre kaynar derecede sicak suyla haşlanir ve yarim dakika demlendikten sonra süzülür. Bu ilik demlemeyle egzamali bölgeler sik sik yikanir. ***Ergenlik Sivilcesi (Akne) Ergenlik sivilceleri genellikle gençlerde, ergenlik dönemiyle 25 yaş arasinda görülür. Yüzde, göğüste ve sirtta görülen iltihapli sivilcelerin yetersiz beden temizliğinden kaynaklandiği düşüncesi yanliştir. Ergenlik sivilcelerinin oluşum nedeni, hormon dengesizliği nedeniyle yağ bezlerinin aşiri çalişmasidir. Bunun böyle olduğunun kaniti, ergenlik sivilcelerinin ergenlik döneminin sonunda veya en geç 30 yaşlarinda yok olmalaridir. Olasi başka nedenler arasinda, bakteri kökenli enfeksiyonlar, mide-bağirsak arizalari, yanliş beslenme, kalitim veya ruhsal problemler başlicalaridir. *Isirganotu: Isirganotu, Tanri'nin eczanesindeki en değerli kan temizleyici ve kan yaptirici bitkidir. Bu ergenlik hastaliğina karşi açilan savaşta, hafif diyet besinleriyle beslenmenin yani sira, günde bir litre kadar isirganotu çayi içmek gerekir. Yarim tatli kaşiği ince kiyilmiş isirganotu, orta boy bir su bardaği dolusu kaynar derecede sicak suyla haşlanir ve yarim dakika demlendikten sonra süzülür. Doğru demlenmiş isirganotu çayinin rengi açik yeşildir. *Hindiba: Bitki yaprağinin ve kökünün çayini kadinlarin güzellik bakiminda kullandiklari çok eski şifali bitki kitaplarinda da görülebilir. Bitki çayi ile gözlerini ve yüzlerini yikarlardi. Ergenlik sivilcesine karşi ise, hindiba kökü çayi içilir. Yarim tatli kaşiği ince kiyilmiş hindiba kökü, bir bardak soğuk suda 12 saat demlendirildikten sonra isitilir ve süzülür. Çayin yarisi kahvaltidan yarim saat önce, öteki yarisi ise kahvaltidan yarim saat sonra yudumlanir. *Karaturp-sirke maskesi: Taze rendelenen karaturp bir şişeye gevşekçe doldurulur, üstüne şarap veya elma sirkesi, karaturpu örtecek kadar eklenir. Şişe sicak bir ortamda on gün kadar bekletilirken arada bir çalkalanir. Süre sonunda tülbentten geçirilerek süzülür. Sabahlari ve akşamlari yüz sirkeyle nemlendirilir, 10 dakika süreyle etkilemeye birakilir ve sonra soğuk suyla iyice yikanir. *Ceviz yapraği: Yarim tatli kaşiği ince kiyilmiş ceviz yapraği, orta boy bir su bardaği dolusu kaynar derecede sicak suyla haşlanir ve yarim dakika demlendikten sonra süzülür. Bu ilik çayla yüz yikanir. ***Gaz Şişkinliği Sindirim sirasinda genellikle sindirim sisteminde gazlar oluşur. Her sağlikli midede biraz hava vardir. Gaz oluşumunda başlica etken ise, alman besinin türü ve miktaridir. Gaz oluşumu belirgin düzeye ulaşip rahatsizlik vermeye başladiğinda, şişkinlikten şikayet edilmeye başlanir. Gaz oluşumunun nedenleri genelde siradan nedenler olarak tanimlanabilir. Yalnizca belirli bir miktar soğan, lahana, baklagiller veya şira gaz yaptirabilir. Tedavide, özellikle gaz yaptirici(yukarida belirtilenler) besinlerden uzak durmak gerekir. Özel bir beslenme diyeti uygulanmali ve düzenli dişkilamaya özen gösterilmelidir. *Mayis papatyasi: Yarim tatli kaşiği papatya, orta boy bir su bardaği dolusu kaynar derecede sicak suyla haşlanir ve yarim dakika demlendikten sonra süzülür. Gün boyunca 2-4 bardak taze demlenmiş papatya çayi soğutulmadan yudumlanir. *Adaçayi: Yarim tatli kaşiği ince kiyilmiş adaçayi, orta boy bir su bardaği dolusu kaynar derecede sicak suyla haşlanir ve yarim dakika demlendikten sonra süzülür. Günde 2 bardak taze demlenmiş adaçayi soğutulmadan yudumlanir. *Civanperçemi: Yarim tatli kaşiği ince kiyilmiş civanperçemi, orta boy bir su bardaği dolusu kaynar derecede sicak suyla haşlanir ve yarim dakika demlendikten sonra süzülür. Günde 1-2 bardak taze demlenmiş civanperçemi çayi soğutulmadan yudumlanir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.