schizophrana Oluşturma zamanı: Nisan 26, 2009 Paylaş Oluşturma zamanı: Nisan 26, 2009 http://www.futuristika.org/wp/wp-content/uploads/2009/02/frida11.jpg İKİ FRIDA’NIN KÖKENİ = Anı = Küçük bir kızla hayali bir arkadaşlık kurmanın derin tecrübesini edindiğimde altı yaşında olmalıydım… Aşağı yukarı benimle aynı yaşta. Allende Caddesi’ne bakan Eski odamın penceresinde, Camın üstünde nefes alırdım. Parmağımla bir “kapı” çizerdim… O “kapı”dan hayalimde dışarı çıkardım ve hızlıca o uçsuz bucaksız mutlulukla, bütün tarlaları geçerdim PINZON adlı bir sütçü dükkanına varana kadar görürdüm PINZON’un O’sundan içeri girerdim ve hızlıca bir şekilde hayali arkadaşımın beni orada hep beklediği dünyanın iç organlarına inerdim. Onun nasıl gözüktüğünü ya da rengini hatırlamıyorum. Ama çok neşeli olduğunu hatırlıyorum - ve çok güldüğünü. Ses çıkarmadan. Çevikti. Ve sanki hiç ağırlığı yokmuş gibi dansediyordu. Dansederken her hareketini takip ediyordum, Ona gizli sorunlarımı anlatırdım. Hangileri? Hatırlamıyorum. Ama sesimden bütün dertlerimi anlardı. Pencereye geri geldiğimde, cama çizdiğim ayrı kapıdan içeri girerdim. Ne zaman? “Onunla” ne kadar zaman birlikteydim? Bilmiyorum. Bir saniye de olabilir, binlerce yıl da. mutluydum. “Kapıyı” elimle silerdim ve “yok olurdu.” Bu sevinç ve sırla evimizin avlusunun en uzak köşesine koşardım ve hep aynı yere bir ağacın altına, bu küçük kızın canlı anısının büyük mutluluğu ile yalnız kalmanın heyecanı içinde bağırır ve gülerdim. Bu büyülü arkadaşlığı yaşayalı 34 yıl oldu ve onu her hatırladığımda yeniden canlanıyor ve dünyamın daha da içinde büyüyor. PINZON 1950. Frida Kahlo İKİ FRI DA Coyoacan Allende 52 Kaynak:futurustika.org Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.