monkeybusiness Oluşturma zamanı: Mayıs 5, 2009 Paylaş Oluşturma zamanı: Mayıs 5, 2009 Türkmenistan'da dinozorlara ait, 145 milyon yıllık ayak izi bulundu. Ülkenin güneyindeki Köytendağ bölgesinde, dinozorlara ait olduğu belirlenen fosilleşmiş iki binden fazla ayak izi bulunduğu, izlerin uzunluğunun 20 ile 90 santimetre arasında olduğu kaydedildi. Bölgede bilimsel araştırmalar yapan Mahtumkuli Üniversitesi öğretim görevlisi Dr. Anatoliy Buşmakin, geçen yıl da Kovurdak bölgesinde dinozorlara ait 114 ayak izi bulduklarını hatırlatarak, ilk ayak izinin 1960'lı yıllarda Rus bilim adamı Rodolf Yuferov tarafından görüldüğünü anımsattı. Buşmakin, yeni fosiller sayesinde dinozorların yaşamına ilişkin ip uçları elde etmeyi umduklarını belirterek, yeni izlerle birlikte dinozorların göletlerde yüzdüğünü, yavrularıyla gezdiğini, hatta düştüğünü bile tespit ettiklerini söyledi. Bölge turistlerin de ilgisini çekiyor. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
SanSolaris Yanıtlama zamanı: Mayıs 5, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 5, 2009 Artık bu tür haberlere inanmamaya başladım Turist için. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Typhon Yanıtlama zamanı: Mayıs 5, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 5, 2009 Artık bu tür haberlere inanmamaya başladım Turist için. Hmm bu tür haberlere inanmıyorsan o zaman dinozorlarda hiç dünyada bulunmadı demektir ki ortaya çıkan mantık bu olsa gerek.Bir zamanlar dünyanın her yerinde bu canlılar varmış ve onlardan kalan sayısız bulgu var,inanmamak biraz saçma olur. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Rauhassa Yanıtlama zamanı: Mayıs 5, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 5, 2009 Doğru olabilir. Ama buradaki kimse %100 doğruluğunu kanıtlayamaz. İçimden inanmak geliyor bi de görebilseydim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Secret_Sun Yanıtlama zamanı: Mayıs 5, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 5, 2009 Moğolistan,Çin vs.. dinozor fosillerine rastlanıyorsa.. ayak izlerinin bulunması gayet doğal.. ne var şimdi bunda?? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.