Jump to content

Lucid Dreaming (Taktikleri)

nevermore

Önerilen Mesajlar

http://i41.tinypic.com/ezrfyt.jpg

Lucid dreaming, türkçe çevirisiyle açık rüya, bilinçli olarak rüyaları kontrol etmek anlamına geliyor. bunun bir fantezi olmaktan çıkıp hayatımızın bir parçası haline gelmesi için ortaya konan bütün taktikleri derleyerek bir liste oluşturdum. güç, sende artık!

1. Öncelikle bunu istediğinize emin olun. Gönüllü olarak Matrix'e dahil oluyor ve yalanı gerçeğe tercih ediyorsunuz. Sigaraya başlamak kadar zevkli, sigarayı bırakmak kadar zordur. Hayatınız sekteye uğrayabilir, gerçeklik gözünüzdeki değerini yitirebilir. Bu beraberinde hiç hesapta olmayan sorunlar getirebilir.

2. Açık rüya görmenin altın kuralı, açık rüya göreceğinize gönülden inanmaktır. Bundan böyle aklınızı bir tek bu meşgul etmeli. Nasıl ki sigarayı yeni bırakmış bir insan her saniye sigarayı düşlüyorsa, sizin de aklınız sürekli açık rüyada olmalıdır. Yolda yürürken, duş alırken, televizyon seyrederken...

3. Bildiğiniz gibi rüyalar çok gerçekçidir, uyanana dek hayal olduğu anlaşılmaz. Bu demek oluyor ki, şimdi tam şu anda siz rüya görüyor olabilirsiniz. Böyle bir ihtimal her zaman için var. Bu yüzden, kendinizi akıl almaz bir sorguya tutun. Mesela çevrede olup bitenleri çok iyi inceleyin, fizik yasalarıyla çelişip çelişmediğini kontrol edin. Gün içinde bunu sık sık tekrarlayın.

4. Bir rüya defteri tutun ve her sabah ilk iş hatırladığınız rüyaları yazın. Böylece, en çok ne gördüğünüzü istatistik edebilirsiniz. Sayısal lotoda en çok çıkmış numarayı oynamak gibi, en sık gördüğünüz elemana denk geldiğinizde bunun bir rüya olduğunu fark etme ihtimaliniz artacaktır.

5. Bunun yanı sıra, gerçek ile rüyayı iyice iç içe sokabilmek için saatinizi saat başı çalacak şekilde kurun. Açık rüyaya giden en kısa yolun bu yarı-uykulu haller olduğunu unutmayın. Yarım kaldığınız rüyaya devam ettiğiniz olmuştur mutlaka. Bu şansı yukardaki taktiklerle birleştirince bunu bilinçli hale getirebilirsiniz.

6. Her gece yatmadan önce açık rüya göreceğinize odaklanın ama bunu bir strese çevirmeyin. Sanki kaçınılmazmış gibi, açık rüya göreceğim kararlılığıyla uykuya dalın. Açık rüyayı ilk defa yaşadığınızda bu sizi korkutabilir, kısa süreli olabilir ya da hakimiyet sağlanamayabilir. Zamanla ustalaşırsınız, rahat olun.

7. Ve geldik en kritik noktaya. Daha önce dinlemediğiniz güzel bir şarkı seçin, bunu günlerce haftalarca dinleyin. Yalnız bu şarkı size sadece açık rüyayı hatırlatsın. Onu ilk defa bu düşünceyle dinleyin. Bu şarkının anısı bu olsun, nerde ne zaman duysanız aklınıza bu gelsin, sizin şarkınız olsun! Bu şarkı çalarken 3. maddede bahsettiğim uygulamaların üzerine gidin. Şarkıyla eksiksiz bütünleştikten sonra geceleri kulağınıza bu şarkıyı koyun, sürekli çalsın. Uykunuzun REM evresinde bu şarkının rüyanız içine akmasıyla kendinizi sorgulayacak ve rüyada olduğunuzu fark edeceksiniz.

8. Kendinize bir renk belirleyin. Mesela artık mor size sadece açık rüyayı anımsatsın. Tıpkı şarkı örneğinde olduğu gibi, gözünüze ne zaman bu renk çarpsa rüyada olup olmadığınızı anlamaya çalışın. Rüyalarınızı rahatlıkla hatırlayan biriyseniz ve tüm bu saydıklarımızı yaparsanız, açık rüya görürsünüz.

9. Unutmayın, düşler ülkemiz mekansız bir yer olduğu kadar zamansız da. Yani bir açık rüya esnasında yaşananlar bizim bildiğimiz zaman birimleri kadar sürmez. Birkaç saniyelik bir rüya yıllar sürebilir, siz açık rüyadan uyanamayabilirsiniz. Sorumluluk kabul etmem!

kaynak

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

pskiyatristler falan rem evresinde uyandırıyolar insanı.. ve tekrar uyutuyolar.. bilinç yarı kapalı oluyo 2. kez uykuya dalarken. o sırada da rüya görmeye başlıyosun zaten..

bu arada rem:uykunun beyni dinlendirdiğine inanılan rüya görülen bölümü. 15 dakikalık periyotlardır..

rem evremi saptayabilicek donanımım var diyosan, uyandır kendini gör yea >

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

pskiyatristler falan rem evresinde uyandırıyolar insanı.. ve tekrar uyutuyolar.. bilinç yarı kapalı oluyo 2. kez uykuya dalarken. o sırada da rüya görmeye başlıyosun zaten..

bu arada rem:uykunun beyni dinlendirdiğine inanılan rüya görülen bölümü. 15 dakikalık periyotlardır..

rem evremi saptayabilicek donanımım var diyosan, uyandır kendini gör yea >

anlamadım ??

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

anlamadım ??

diyorum ki, uykuya daldıktan sonra uyanır yada uyandırılır ve kendine gelmeden, yarı uyku halinde yani, uykuya tekrar dalarsan lucid rüya görebilirsin. ki, uyanmadan önce uykunun 'rem' adı verilen evresinde olman gerek. (15 dakikalık bi evredir, rüya gördüğün ve bilgilerin tekrar edildiği evre)

açık olmadıysa bu da, öliyim ben :D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Never more bi konuda eksik bilgi koymuşsun onu tamamlamak istedim =)

Lucid rüyadan uyanamamak gibi bir şey yoktur. Bu yüzden korkmaya gerek yoktur. Lucid rüyadan uyanmak için rüyadayken gözlerinizi sıkıca kapatıp açmanız gerekir eğer bu işe yaramıyorsa kollarınızı iki yana açıp artık lucid olmak istemiyorum diye bağırmanız gerek..Tabii ki bunun tersini yaparsanız da daha fazla lucid olabilirsiniz =)) ayrıca lucid rüya halindeyken sizi çok heyecanlandıran bir olay da rüyadan uyanmanıza sebep olcaktır..Kimilerimiz rüyada uçtuğunu görmüştür ama çok uzun sürmemiştir çünkü heyecanlanıp uykudan uyanmışsınızdır =)..veya rüyada bilinçli olarak kendinizi uçurumdan atarsanız buda %90 ihtimalle uyanmanıza sebep olacaktır :DD..Merak etmeyin uçurumdan düştüğünüzde hala Luciddeyseniz ölmüyorsunuz xDDD.. Biyerde okumuştum adam uçurumdan atlayıp iç organlarının paramparça olduğunu görmüş ve hala luciddeymiş eheheh

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

güzel paylaşım bir ara o kadar çok c.s. oynadım ki ruyamda terorist takımdaki gözlüklü adamı ruyamda bir klaşnikofla bana bakargen gorup ruya oldugunu anlamıstım zaten bir oyunun veya baska biseyi takıntı haline getirene kadar ugrasınca mutlaka ruyana giriyo

Katılıyorum :) arkadaşlar eğer lucid rüyayı da takıntı haline getirip günün her anında düşünürseniz ve gerçeklik testlerini düzenli olarak yaparsanız lucid olmamanz için bir neden görmüyorum =)) ( tabi bide defter çok önemli)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

rüyadan uyanamayabilirsiniz. Sorumluluk kabul etmem!

Okudum, okudum buraya gelince tırstım :D:D

Ama neyse ben inanıyorum ve yaparım bu işi.

Bende de en çok rüya görürüken uyanıp tekrar yattığımda o rüya devam eder.

Renk seçin demişsin never. koyu renk veya açık renk farkedermi yada hangi renkler daha iyi olur bununla ilgili bir bilgin varsa ve bana aktarırsan sevinirim:)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Renk seçin demişsin never. koyu renk veya açık renk farkedermi yada hangi renkler daha iyi olur bununla ilgili bir bilgin varsa ve bana aktarırsan sevinirim:)

Etrafta gördüğünde dikkatini çeken bir renk seç, ana renklerin canlı tonları gayet uygun , mesela portakal rengi benim oldukça işime yaramıştı. :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Valla rüyadan uynamamayı tercih ederim , hem lusid o dünya benim istediğimi yapıyorum , buradan kesinlikle daha güzeldir :D Düşündüm de , bi kaç tanıdğın kişiyle aynı lusid rüyaya girebilsen harika olur ya ... Bir oyunu multiplayer oynamak gibi :D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

ben şu lucid rüyayı kontrolde sorun yaşyorum hep etrafımda bişiler oluyo ben kazıkgibi dikiliyorum :D

paylaşım için teşekkürler...:)

Rüyayı uzatmak için ellerini ovuştur ve kollarını açarak kendi ekseninde dön. Dönerken "Daha fazla Lucid olmak istiyorum!" de.

Bu hem rüyayı uzatır hem kontrolü sağlamana yardımcı olur. Tecrübeyle sabittir ;)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Konsantrasyon olmadan ne yazık ki , hiç bir çalışmada sonuca ulaşamazsınız, öncelikle meditasyon ve imajinasyon çalışmalarına ağırlık verin , Hiç bir deneyim bir iki defa denemekle sonuçlanmaz , tabi özel bir yeteneğe sahip değilseniz :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Konsantrasyon olmadan ne yazık ki , hiç bir çalışmada sonuca ulaşamazsınız, öncelikle meditasyon ve imajinasyon çalışmalarına ağırlık verin , Hiç bir deneyim bir iki defa denemekle sonuçlanmaz , tabi özel bir yeteneğe sahip değilseniz :)

Anlaşılan bu ki degilim :) Konsantrasyon ile ilgili kitaplar okudum fakat bi işe yaramadı . Bi de burada yazılanları deneyeyim, belki işe yarar . Teşekkürler bu arada .

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yanlış hatırlamıyorsam purplewind nickli arkadaş oldukça hızlı bir şekilde deneyimlerini geliştirdi ve sonuca ulaştı :) azmini kutlamak lazım azıcık bir yararımız dokundu ise ne mutlu .Sitede çok değerli paylaşımlar konu ile ilgili , yinede aklınıza takılan birşey olursa elimden geldiği ölçüde yardımcı olmaya çalışırım elbet :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

bunu aldığın kaynak sitesine girdim ve orda okuyun diye isim li bi bölüm var sağda orda gerçeğin kitabı die bir e-book vardı indirdim ve okuımaya başladım gerçekten kafa karışıtırıcı bi kitap bunu okuyan ve içindekileri destekleyen veya red eden varmı ?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...