Silence Oluşturma zamanı: Mayıs 6, 2009 Paylaş Oluşturma zamanı: Mayıs 6, 2009 Arkadaşlar böyle bir konu felsefe adına yararlı olacaktır bize.. Herkes üstteki üyenin sorduğu soruyu cevaplayacak ve alttaki üyeye bir soru yazacak, bu böyle devam edecek.. Psikolojik ve sosyolojik boyutlarda sorular da olabilir tabi, felsefeyle bağlantılı bir yer de.. Fakat cevaplar genelde tek kelimelik cevaplar olmassa ve gerekli açıklamayı içerirse herkese faydalı olacağı kanısındayım, bunu da belirtmiş olayım..Başlıyorum; Bilgi mi değerlidir yoksa inançlar mı? 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nevermore Yanıtlama zamanı: Mayıs 6, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 6, 2009 bilgisizce inanılan kavramlar içi boş ve cogu zaman karmasa yaratır kanaatindeyim.. aslında herseyden once bilgi gelir. bilgilenir inanırsın.. inanıp sonra bilgilenirsen afallar dumur olabilirsin..hatta sizofreniye kadar gider iş.. sonra bu bireyler toplumları olusturur ki tehlike dahada büyür.. korkuların uzerine gitmek korkularımızı yenmemizi saglarmı acaba?? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
schizophrana Yanıtlama zamanı: Mayıs 6, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 6, 2009 Kesinlikle sağlar. Korku elimizi kolumuzu bağlayan bir engeldir tüm hayatımız boyunca. Ve zamanla esas korkumuzu unutup korkunun kendisinden korkmaya başlarız. Bunu yenmenin en güzel yolu kendimizle barışıp korkuların üzerine gitmektir. Kader bizim dışımızda gelişen bir olgu mudur yoksa kadere hükmetmek mümkün müdür ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Silence Yanıtlama zamanı: Mayıs 6, 2009 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 6, 2009 "Kader" kavramının varlığı yada yokluğunu incelemek gerek önce.. ben "kader" kavramına inanmıyorum şahsen, olsa olsa şans diye bir şey vardır sanırım... Pek bi mucizevi düşüncelere inanıyormuş gibi görülebilirim ama "kader" kavramına yada diğer bilinen tabiriyle "alın yazısı"! inansaydım bile büyük ihtimalle bizim dışımızda gelişebileceğini söylerdim.. Mitolojik ögelerin, olayların ve kişilerin felsefeye katkısı nedir? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.