MALCOLMX Oluşturma zamanı: Şubat 1, 2007 Paylaş Oluşturma zamanı: Şubat 1, 2007 Sunay Akın 1962'de Trabzon'da doğdu. Lise öğrenimini İstanbul Koşuyolu Lisesi'nde tamamladı. İstanbul Üniversitesi Fizik Coğrafya Bölümü'nden mezun oldu. İlk şiirleri 1984 yılında dergilerde yayınlanmaya başladı. Arkadaşlarıyla birlikte 1989'da Yeni Yaprak şiir dergisini ardından 1990 yılında da Olmaz adlı şiir dergisini çıkardı. Orhon Murat Arıburnu Şiir Ödülü'nü 1990 yılında Makiler şiiri ile aldı. 1997 yılında ise Halil Kocagöz Şiir Ödülü’nü Noktalı Virgül adlı dosyasıyla aldı. ŞİİR KİTAPLARI Makiler (1989), Antikacılar (1991), Kaza Süsü (1993 BARIŞ Ekmek kırıntıları serpiyorum cephede kumtorbaları üstüne su verirken evinde generalim kuşkonmaz çiçeğine DEVRİM Temiz kalan tek yerdir devrim bütün bir yıl kirlenen duvarda ama görebilmek icin asıldığı çividen indirilmelidir yapraklari biten takvim Zorbalara direnmektir devrim bir çocuğun annesinin çantasından aldığı paraları altına gizlediğini söylememiştir dövülen hiçbir hali İçinde yaşamaktır devrim dikiş kutusunun ve toplu iğneler gibi bir arada olmayı gerektirir karşı koyabilmek icin zulmüne makas denilen patronun Gece ışıklar arasında koşmaktır devrim ateş böceklerini yakalamak isteyen çocukların peşine takılır gün gelir yanıp sönen mavi ışıkları polis arabalarının Kağıt bir gemidir devrim bütün gemiler hurdaya çıksa da sonunda taşıdığı özgürlük şiiriyle batmadan yüzer nicedir dünya sularında Kim bilir kaç yunus görmüş kaç Deniz Gezmiş... SEVMEK Saçak altına sığınmış göçmen kuşun kar tanecikleri arasında düşen beyaz tüyünü de görebilmek İşte sevmek -ALINTI- Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sensizim Yanıtlama zamanı: Şubat 2, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 2, 2007 ellerine sağlık malcom cok sevrim ben Sunay Akını kendisini tüyap kitap fuarındada görmüştüm.bir kaç şiirde ben eklim dediM.. DENİZ Yaşlı bir devrimci düşürmez hiç ağzından özgürlük kelimesini ve yatmadan önce bir bardak su yerine denize bırakıR AYRILIK İki rayı gibiyiz bir tren yolunun yakın olması neyi değiştirir son istasyonuN AYRILIK ŞİİRİ Her satırı Mendireğe dizili karabataklara benzeyen Bir mektup bırakarak balıkçı koyundan sisler icinde uzaklaşan kayık gibi bir sabah usulca ayrıldın koynumdan Bütün yolcularını Boğaz köprüsünün çaldıgı Araba vapurunun boş seferleri gibi yanlızca rüzgâr gezinir sensiz yüreğimde Durgun bir sudur aslında deniz ki çocukların acemi oltalarını denedikleri kuytu bir iskelenin tahtaları altına yazdıgım ayrılık siirini okudukca dalgalanır... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Düş Sokağı Sakini Yanıtlama zamanı: Şubat 2, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 2, 2007 Ç A B C yi onlar öğrettiler, CHE yi biz öğrendik. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nickmickyok Yanıtlama zamanı: Şubat 2, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 2, 2007 daha çok kitabı vardı Sunay Akın ın mesela 62 Tavşanı kitabı ilk gördüğümde kapaktaki yazıya hayran olmuştum "Kardeşiyle sokaklarda hep bir örnek giydirilen sen Nasıl sevmezsin eşitliği Yürürken düşen çoraplarını aynı hizaya getirmek için Annen değil miydi önünde diz çöken?" diye bunun dışında "Ay Çöreği ve Deniz Yıldızı" var bildiğim "Kız Kulesi'ndeki Kızılderili", bir de "Kule Canbazı" ayrıca şu "Antikacılar"ında "Antik Acılar" olduğunu sanıyorum. Mükemmel insan, az ve öz konuşup iş bitiren cinsten.. TV8 de programı var Yaşamdan Dakikalar diye Hıncal Uluç la filan... aslında 4 kişiler ama diğerlerini ad-soyad bilmiyorum bayaa ilginç akla gelmiyecek konulara değiniyorlar.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
MALCOLMX Yanıtlama zamanı: Şubat 2, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 2, 2007 haşmet babaoğlu ve nebil özgentürk:) gerçekten çok keyifli bir program tv de saçmalıklardan geçilmeyen şu gunlerde en yararlı ve zevklı program.... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nickmickyok Yanıtlama zamanı: Şubat 2, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 2, 2007 haşmet babaoğlu ve nebil özgentürk:) gerçekten çok keyifli bir program tv de saçmalıklardan geçilmeyen şu gunlerde en yararlı ve zevklı program.... Allah razı olsun.. ne diim duygularıma tercüman oldun Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
delycochuk Yanıtlama zamanı: Şubat 2, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 2, 2007 ben hep izlerim o programı hatta hergün izlerim bana çok yararı olmuştur nickmickyok daha ne programlar var öle kültürlü mültürlü sunay akında iyi bir hanımefendidir çok kişilikli saygılı bir insandır Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nickmickyok Yanıtlama zamanı: Şubat 2, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 2, 2007 hanımefendi? sunay akın? ne demek istedin???? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
delycochuk Yanıtlama zamanı: Şubat 2, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 2, 2007 hanımefendi:ermm: erkemiydi sunay akın:confused: bu sefer fena çuvalladık desene:wallbash: Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nickmickyok Yanıtlama zamanı: Şubat 2, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 2, 2007 hanımefendi:ermm: erkemiydi sunay akın:confused: bu sefer fena çuvalladık desene:wallbash: e biraz öyle oldu:D içini bilmemde dıştan sapına kadar erkek yani Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
hexagram Yanıtlama zamanı: Şubat 3, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 3, 2007 gerçekten bilgili bir insan,değerli biri diye düşünüyorum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Düş Sokağı Sakini Yanıtlama zamanı: Şubat 3, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 3, 2007 ben hep izlerim o programı hatta hergün izlerim bana çok yararı olmuştur nickmickyok daha ne programlar var öle kültürlü mültürlü sunay akında iyi bir hanımefendidir çok kişilikli saygılı bir insandır ufffffffff:nea: Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Firdevs Yanıtlama zamanı: Şubat 3, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 3, 2007 noldu düş??? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Düş Sokağı Sakini Yanıtlama zamanı: Şubat 3, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 3, 2007 sence nolmuşa benziyo :D Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sensizim Yanıtlama zamanı: Şubat 3, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 3, 2007 ben hep izlerim o programı hatta hergün izlerim bana çok yararı olmuştur nickmickyok daha ne programlar var öle kültürlü mültürlü sunay akında iyi bir hanımefendidir çok kişilikli saygılı bir insandır gercekten inanamıyorum sana sunay akın hem kişiliğiyle hem yazılarıyla hemde yakışılıklılığıyla muhteşem bir erkektir. bak sana resmini göstereyim..Kardeşiyle sokaklarda hep bir örnek giydirilen sen nasıl sevmezsin eşitliği yürürken düşen çoraplarını aynı hizaya getirmek için annen değil miydi önünde diz çöken Sunay Akınİstanbul'da yaşamak, İstanbul'la konuşmak gibi... Ben İstanbul'la konuşuyorum, İstanbul bana bütün sırlarını anlatıyor.Kız Kulesi İstanbul'un uyur gezer kızıydı. O düşlerden uyandı; uyandırıldı. Oraya gitmenin, orada mönülerden yemek seçip salt yemek yemenin, arkadaşlarla buluşmanın hiçbir anlamı ve güzelliği yok... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Rimmon-ex Yanıtlama zamanı: Şubat 3, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 3, 2007 Çuvallama olayında son nokta:D:DHangimiz böyle şeyler yapmıyoruz ki ?? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
MALCOLMX Yanıtlama zamanı: Şubat 3, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 3, 2007 yaw ama bu çuvallamanın babası olmuş.... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
hebefrenik Yanıtlama zamanı: Şubat 5, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 5, 2007 daha çok kitabı vardı Sunay Akın ın mesela 62 Tavşanı kitabı ilk gördüğümde kapaktaki yazıya hayran olmuştum "Kardeşiyle sokaklarda hep bir örnek giydirilen sen Nasıl sevmezsin eşitliği Yürürken düşen çoraplarını aynı hizaya getirmek için Annen değil miydi önünde diz çöken?" diye bunun dışında "Ay Çöreği ve Deniz Yıldızı" var bildiğim "Kız Kulesi'ndeki Kızılderili", bir de "Kule Canbazı" ayrıca şu "Antikacılar"ında "Antik Acılar" olduğunu sanıyorum. Mükemmel insan, az ve öz konuşup iş bitiren cinsten.. TV8 de programı var Yaşamdan Dakikalar diye Hıncal Uluç la filan... aslında 4 kişiler ama diğerlerini ad-soyad bilmiyorum bayaa ilginç akla gelmiyecek konulara değiniyorlar.. evet bence de seviye anlamında yaşamdan dakikalar adlı program kalbur üstü bir program ve tabi ki sunay akın'a ayrı bir yer acmak gerekiyor. o programdan bir alıntı ile arkadaşları nasıl bir program oldugu konusunda fikir sahibi etmek isterim. (...ve sunay akın o güzel hitabı ile anlatmaya başlar) yıl 1900 lü yılların başıdır. fransa'da teknolojinin son harikası olan ucağın tanıtımı için her ülkeden temsilciler cagrılıp izlenmesi istenmiştir. devrin önemli şahsiyetlerinde osmanlı paşası Ali Rıza paşa ve genc yaveri de davetlidir. ucak ilk kalkısını yapar ve izleyenler hayran kalır. pilot ikinci kalkış için arkasındaki boş yere gönüllü ister. bu binen için ilk olacaktır. tarihe gececektir. paşanın yaveri atılır. kıyafetleri giyer ama paşanın içine doğan his yaveri engeller. onu kolundan tutar ve "gitme evlat" der. yaver sıkılır ama emir paşadandır, dinler. derken ucak havalanır bir manevra esnasında havada patlar ve iki kişide hayatını kaybeder. paşa kabarmıştır. yaverine muzaffer komutan edası ile bakar. yaver ise başı önde mahcuptur. ve ilginç olan şudur ki o gen yaver mustafa kemal atatürk'tür... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nickmickyok Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2007 Ayrılık Şiiri Her satırı Mendireğe dizili karabataklara benzeyen Bir mektup bırakarak balıkçı koyundan sisler icinde uzaklaşan kayık gibi bir sabah usulca ayrıldın koynumdan Bütün yolcularını Boğaz köprüsünün çaldıgı Araba vapurunun boş seferleri gibi yanlızca rüzgâr gezinir sensiz yüreğimde Durgun bir sudur aslında deniz ki çocukların acemi oltalarını denedikleri kuytu bir iskelenin tahtaları altına yazdıgım ayrılık siirini okudukca dalgalanır... Sunay Akın -------------------- Ayrılık İki rayı gibiyiz bir tren yolunun yakın olması neyi değiştirir son istasyonun Sunay Akın Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest arman Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2007 saol paylasim icin gururlandigimi soyleyebilirim sahsen e hakkim sanirsam boyle bir insanla hemseriyim Trabzon un adinin hep kotu seylerle anilmasi bizi gercekten uzuyor ama insanlar sunu dusunmeli bunun sehirle alakasi yok bu bir Isatnbul danda Erzurumdan da Antalyadanda cikabilirdi Allah tan boyle Sunay Akin Nihat Genc gibi aydinlarimiz var Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nickmickyok Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2007 evet Nihat Genç.... ama o adam da biraz fevri:D sanki..... -------------------- Dudak Payı Çay bardağında Bırakılan dudak payı Kadar bile Uzak kalamam Gözlerine Yakın olsun isterim Ellerime ellerin Yanındaki beton binaya Yaslanması gibi Köhne bir evin Seni bir çivi Gibi çaktım Çünkü beynime Ve toplayıp Bütün kerpetenleri Attım denize Sunay Akın Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Rimmon-ex Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2007 Saol yha tam gününde attın bu şiiri:cray: Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nickmickyok Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2007 püffff ((( ya bak attığım bütün şiirler için hep aynı yorumu yapıyosun üzülüyorum senmi hep kötüsün yoksa gerçekten zamanlamamda mı hata var?? (ben ilk şıkkı seçiyorum ama yinede vicdan azabı işte) Kağıt Gemi Deniz kıyısında bir martıyla konuşurken görüyormuş dostlarım beni sürekli bir kaptanım çünkü kağıt gemilerden emekli Kılları uzadıkça ellerimin unuttum kağıtlardan nasıl gemi yapıldığını ki yaşlılığa uzanan birer iskeledir parmaklarım çözüldü uçlarından nice kağıt geminin palamarı Çocukluğumun tahta atını bozarak yaptığım iskeleye küçük bir kağıt gemi yanaşır mı dersiniz kazısam ellerimdeki bütün kılları ! ... Sunay Akın Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Rimmon-ex Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2007 Suç tamamen şirin su perisinin Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
revenge Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2007 yaw adam bana gore cok ic karartici yaziyo yaa 2 kelimesinden biri huzun son bahar fln... 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.