monkeybusiness Oluşturma zamanı: Mayıs 7, 2009 Paylaş Oluşturma zamanı: Mayıs 7, 2009 Kısa mesaj neden 160 karakter ile sınırlı? Niye 150 veya 200 değil de 160? İşte nedeni... SMS gönderirken 160 karaktere sığmakta zorlanıyorsanız bunun suçlusu ile tanışmaya hazırlanın... Kısa mesaj günümüzde özellikle genç kullanıcıların vazgeçemedikleri bir özellik. Fakat bir de şu 160 karakter sınırı olmasa... Sırf bu yüzden pek çok kullanıcı kısaltmalar kullanmak zorunda kalıyor. Ama neden kısa mesaj 160 karakter ile sınırlı? Niye 150 veya 200 değil de 160? Bunun sebebinin teknik bir zorunluluk ile ilgili olduğunu düşünebilirsiniz. Fakat işin gerçeği, bu 160 karakter sınırının herhangi bir teknik sebebi yok. Bunun tüm suçlusu Friedham Hillebrand adlı bir Alman. 1985 yılında, iletişim araştırmacısı olan Friedham Hillebrand ve bir kaç meslektaşının önemli bir görevi vardı. Görevleri taşınabilir telefonların görüntüleyebilecekleri metin tabanlı mesajlar ile ilgili standartları oluşturmaktı. Hillebrand bir mesajın en fazla kaç karakter içerebileceğine karar vermeliydi. Daktilosunun başına oturdu ve yazmaya başladı. İnsanların bir kısa mesajda yazmaları muhtemel rastgele notlar ve sorular yazarak bütün bir kağıdı doldurdu. Sonra bu notların hepsini okudu. Görünüşe göre 160 karakter her kullanıcı için fazlasıyla yeterli olacaktı ve o günden sonra 160 karakter standart olarak kabul edildi. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
amedeus417 Yanıtlama zamanı: Mayıs 7, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 7, 2009 yeni bi soru MMS neden 1000 karakter? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
monkeybusiness Yanıtlama zamanı: Mayıs 7, 2009 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 7, 2009 O icadı Friedham Hillebrand yapmadı da o yüzden Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
theangelofdeath Yanıtlama zamanı: Mayıs 8, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 8, 2009 fazla muhabbet tez ayrılık getirir...en iyisini yapmış hillebrand amca ama anlayana... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Rauhassa Yanıtlama zamanı: Mayıs 8, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 8, 2009 Sms kampanyaları varken 160 karakter olsa ne olur olmasa ne olur Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
whopper18 Yanıtlama zamanı: Mayıs 8, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 8, 2009 evet kampanyalar var her attığım msge 7 8 i geçior kampanya olmasa ben ne yapardım acaba:D Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
amedeus417 Yanıtlama zamanı: Mayıs 8, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 8, 2009 Üşenipte herhangi bi kampanyaya üye olmayanlar napsın? (such as me ) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Rauhassa Yanıtlama zamanı: Mayıs 8, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 8, 2009 Aynı dert bendede var Türkçe konusunda da hassasım ayrca bu nedenle sesli harfleri kullanmama gibi bir durumda söz konusu değil. Bırakıyorum gittiği yere kadar 2 kontör fazla gitsin birşey olmaz Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
whopper18 Yanıtlama zamanı: Mayıs 8, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 8, 2009 haftada 3bin msg çeken tanıdğım vardı öyle birisi olsanız kampanya olmasa siz düşünün cocuk sabah akşam elinde tel geziodu hiç cebinde görmedim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Rauhassa Yanıtlama zamanı: Mayıs 8, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 8, 2009 haftada 3bin msg çeken tanıdğım vardı öyle birisi olsanız kampanya olmasa siz düşünün cocuk sabah akşam elinde tel geziodu hiç cebinde görmedim Diyecek bişey bulamıyorum. 3000sms kim yapar bu kadar ya Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
amedeus417 Yanıtlama zamanı: Mayıs 8, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 8, 2009 Belkide onunki el telefonudur Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Cyllwen Yanıtlama zamanı: Mayıs 8, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 8, 2009 Eshefle kiniyoruz. >.> Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
whopper18 Yanıtlama zamanı: Mayıs 8, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 8, 2009 ya çekiliyor aslında smsle yazışmak zevkli oluyor geceleri özellikle hiç çekmediğim gün günde 150 taneyi buluyorum bende Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
monkeybusiness Yanıtlama zamanı: Mayıs 8, 2009 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 8, 2009 siz bence bir doktora görünün. Kendi ifade etme sorunu falan mı var yoksa daha ucuza geldiği için mi tercih ediyorsun ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
whopper18 Yanıtlama zamanı: Mayıs 8, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 8, 2009 genelde daha ucuza geliyor şimdi arasam 3 saat konuşacağım 3 saatin bana yansıyacağı kontür kaybını düşünemiyorum fakat 35 kont verip 1 ay sınırısz sms daha mantıklı geliyor Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Rauhassa Yanıtlama zamanı: Mayıs 8, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 8, 2009 Ben millete sms le dert anlatamıyorum ya ara söyle daha kolay Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
monkeybusiness Yanıtlama zamanı: Mayıs 8, 2009 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 8, 2009 anladım türkiye işte hayat pahalı Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kalpsiz Yanıtlama zamanı: Mayıs 8, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 8, 2009 Diyecek bişey bulamıyorum. 3000sms kim yapar bu kadar ya 1.5-2 haftada 5000 sms bitirdiğim için iki hat kullanıyordum bir zamanlar İkisi de aynı hat 30 günde ancak 1 kere sms alınabiliyor diye... Çile... Çile... Çile... Başlık için teşekkürler Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
whopper18 Yanıtlama zamanı: Mayıs 8, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 8, 2009 yaşasın sms cılgınlığı Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kalpsiz Yanıtlama zamanı: Mayıs 8, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 8, 2009 yaşasın sms cılgınlığı Beteri var mıdır acaba Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
whopper18 Yanıtlama zamanı: Mayıs 8, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 8, 2009 var ya neler var bi tanıdık yolda yürürken artık okadar alışmışki tele bakmadan msg yazıyordu herifler profesyonel olmuşlar artık bu konuda :Dbi aralar bende telden msne girerdim bol bol orada geliştirdim msg yazmayı t9 'a duacıyız Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Rauhassa Yanıtlama zamanı: Mayıs 8, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 8, 2009 1.5-2 haftada 5000 sms bitirdiğim için iki hat kullanıyordum bir zamanlar İkisi de aynı hat 30 günde ancak 1 kere sms alınabiliyor diye... Çile... Çile... Çile... Başlık için teşekkürler Sen aşmışsın arkadaşım Tebrik ederim seni gerçekten Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
KARA--- Yanıtlama zamanı: Mayıs 8, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 8, 2009 Herif kisa ve özmüş anlaşilan Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mrs_Echelon Yanıtlama zamanı: Mayıs 8, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 8, 2009 yaa ben 160 a kurban oliyim. benim ki 70 karakter. kısaltıcam derken kelime anlamını yitirio.. karşıdakide anlicam die kafayı sıyırıo. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.