nevermore Oluşturma zamanı: Mayıs 7, 2009 Paylaş Oluşturma zamanı: Mayıs 7, 2009 Biz zavallı insanlar günü kurtarmaya çalışırken kayıp giden geleceğimizi gözden kaçırıyoruz sanırım… Aşağıya aldığımız kısa film pek içaçıcı değil maalesef ama gerçek! Birşeyler yapılmazsa neler olacağını anlatıyor… http://www.izmirdesanat.org/wp-content/uploads/2009/05/images_resize1.jpeg Bizler basit siyasi veya ekonomik çıkarlar peşinde atgözlüklerimizle hırsımızdan hiçbirşeyi görmezken dünya yokoluyor… Daha doğrusu canlı türü yokolacak, dünya bizler olmadan da turlarına devamedebilir belki… Gelecek nesillere böyle bir dünya bırakmanın sorumluluğu herkesin üzerinde… Ormanlar yakılıyor, savaşlar sürüyor, nüfus patlaması yaşanıyor, abuk sabuk gündemlerle insanlar oyalanıyor, dünyanın yarısı sefalet içinde… Wake Up, Freak Out - then Get a Grip (Türkçe) Yokolan her canlı türünün dünyanın devamı ve ekolojik sistem için bir önemi vardı… Bazı şeyler geri döndürülemez belki ama en azından elimizdeki korunabilir diye umudediyorum… Leo Murray’ın iklim değişikliği hakkındaki kısa ve son derece bilgilendirici filmi aynı zamanda çok da etkileyici. Filmin senaryosunun Ömer Madra tarafından yapılan Türkçe çevirisi, Erdinç Yılmaz tarafından yapılan alt yazı çalışması ile filme eklenmiştir. kaynak Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
monkeybusiness Yanıtlama zamanı: Mayıs 7, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 7, 2009 çok ufak şeylerle uğraştığımız için bütünü kaçırıyoruz. Uluslararası İlişkiler ders notlarımda şöyle bir cümle vardı. Bir yerde savaş çıkması için devletin bakabileceğinden daha fazla insana sahip olması gerekir. Şöyle bir adım geriye çekilip düşündüğümüzde dünyadaki çoğu kötülüğün anası NÜFUS PLANLAMASI olmamasından kaynaklanıyor. İşsizlik ? evet... İşsizliğin yarattığı suçlar ve psikolojik travmalar ? evet ... Açlık , sefalet ?? evet Ber bir bireyin yaşamak zorunda olduğunu düşünürsek diğer kişilerin haklarından biraz biraz çalması gerektiğini görebiliyoruz. Bence Türkiye için 50 milyonluk bir nüfus yeterli Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
thalese Yanıtlama zamanı: Mayıs 30, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 30, 2009 Bir yerde savaş çıkması için devletin bakabileceğinden daha fazla insana sahip olması gerekir. Şöyle bir adım geriye çekilip düşündüğümüzde dünyadaki çoğu kötülüğün anası NÜFUS PLANLAMASI olmamasından kaynaklanıyor. İşsizlik ? evet... İşsizliğin yarattığı suçlar ve psikolojik travmalar ? evet ... Açlık , sefalet ?? evet bu önermeye ben katılmıyorum, en azından bu yüzyılda. eskiden sadece toprak ile geçinen devletlerde, bakabileceğinden daha fazla insana sahip olduğunda yeni kaynaklara, yani verimli topraklara ihtiyaç doğuyordu, bunun içinde yayılmacı bir politika izliyordu savaşlar. ancak günümüzde bu durum çok daha farklı. aslında düşündüğümüzde çok insan sorun oluşturmayacaktır. aksine bir güç olabilir. çok insan varsa, orda iş gücü ucuzlar, yada daha fazla üretim kaynaklarını kullabilirsiniz. bunu bugünlerde çin ve hindistan pekala başarmıştır. eğitimsiz ve niteliksiz insan sorun oluşturur. bugün gelişmiş bazı ülkelerin sıkıntısı, çok nüfustan ziyade, gen nüfuslarının olmaması vedışarıdan göçmen almak zorunda olmaları! kişisel kanaatim: nüfus planlaması fikri, aldatmaca bir fikirden başka bir şey değildir. dünkü gazetelerde istatistik çıkarmışlar, nüfusumuz yaşlanıyor diye:) zamanında da nüfus planlamasını bu devlet kendi eli ile yaptı, kendi kendini yaşlandırıyor şimdi. walla benim 4-5-6 ne kadar olursa, çocuğum olsun isterim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Hush Yanıtlama zamanı: Mayıs 30, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 30, 2009 wall-e diye bir animasyon var.dünyanın geleceğine dair oldukça başarılı bir yapım.tavsiye ederim.zaten yeni bir film bulmanız zor olmayacaktır ,dünyayı ne hale getirdiğimizi gösterip ağlanacak halimize güldürüyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
smother Yanıtlama zamanı: Mayıs 31, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 31, 2009 bu önermeye ben katılmıyorum, en azından bu yüzyılda. eskiden sadece toprak ile geçinen devletlerde, bakabileceğinden daha fazla insana sahip olduğunda yeni kaynaklara, yani verimli topraklara ihtiyaç doğuyordu, bunun içinde yayılmacı bir politika izliyordu savaşlar. ancak günümüzde bu durum çok daha farklı. aslında düşündüğümüzde çok insan sorun oluşturmayacaktır. aksine bir güç olabilir. çok insan varsa, orda iş gücü ucuzlar, yada daha fazla üretim kaynaklarını kullabilirsiniz. bunu bugünlerde çin ve hindistan pekala başarmıştır. eğitimsiz ve niteliksiz insan sorun oluşturur. bugün gelişmiş bazı ülkelerin sıkıntısı, çok nüfustan ziyade, gen nüfuslarının olmaması vedışarıdan göçmen almak zorunda olmaları! kişisel kanaatim: nüfus planlaması fikri, aldatmaca bir fikirden başka bir şey değildir. dünkü gazetelerde istatistik çıkarmışlar, nüfusumuz yaşlanıyor diye:) zamanında da nüfus planlamasını bu devlet kendi eli ile yaptı, kendi kendini yaşlandırıyor şimdi. walla benim 4-5-6 ne kadar olursa, çocuğum olsun isterim senin bahsettiğin dünyayı daha çok sömürmek ki bunu sonsuza kadar sürdüremeyiz. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.