Bella Oluşturma zamanı: Mayıs 27, 2009 Paylaş Oluşturma zamanı: Mayıs 27, 2009 Arkadaşlar konu yanlış yerdeyse üzgünüm.. Ama ben bu gün yaşadığım şeyleri sanki önceden yaşamış gibiyim ve hatırlıyorum kafam çok karışık sanki geleceği görebiliyorum ve yaşıyorum nasıl birşeydir bu anlayamıyorum anlatırmısınız çok değişik bir duygu ama gerçekten mesela bu gün dersanede çevremdeki kişilerin yaptıklarına baktım bir anda gözüm karardı ve bunları ben öncedende görmüştüm nasıl olur ? dedim lütfen yardım edin :S Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
abaddon Yanıtlama zamanı: Mayıs 27, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 27, 2009 bu çoğu kişide olan bir şey yanlış bilgi vermek istemem ama sadece duyduğum bir söylentiye dayanarak şunu söyleyebilirim ruhların daha önce dünyada yaşadıkları yani bedenlere girmeden önce de ruhlarımız bu sahneleri yaşadıklarından dolayı deja-vu olayına maruz kalıyormuşuz... bana saçma gelen bir söylenti ama aslı varsa da öğrenmiş oluruz hem...(: Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Bella Yanıtlama zamanı: Mayıs 27, 2009 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 27, 2009 Evet Çok değişik .. Değişik yorumlarda almak istiyorum lütfen çok kötü bir duygu sanki korkuyorum kendimden :S Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Hush Yanıtlama zamanı: Mayıs 27, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 27, 2009 rüya kaynaklıolduğunu savunanlar var.guya olacakları önceden görüyormuşuz,ancak hatırlamıyoruz.hal böyle olunca tekrardan gibi geliyor ama tekrar değil .korkacak da birşey yok biraz araştırırsan sık rastlandığını görürsün Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
serpentine Yanıtlama zamanı: Mayıs 27, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 27, 2009 dejavu..her insanda oluyor merak etme evet tanıştığımda kendimi süper kahraman gibi hissetmistim yok yok heroes bozdu beni Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
smt1049 Yanıtlama zamanı: Mayıs 30, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 30, 2009 beynin yorgun zamanlarında meydana gelen bi olay beynin bi tarafının diğer tarafından daha gec algılamasından dolayı oluyor Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Jasgues Yanıtlama zamanı: Mayıs 30, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 30, 2009 deja vu, bende de sık sık olur Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
monkeybusiness Yanıtlama zamanı: Mayıs 30, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 30, 2009 beyninin sağ lobuyla sol lobu arasında anlık bir gecikme var... futbol oyna yada basketbol iyi gelir Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
CREMATORY Yanıtlama zamanı: Mayıs 30, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 30, 2009 beynin yorgun zamanlarında meydana gelen bi olay beynin bi tarafının diğer tarafından daha gec algılamasından dolayı oluyor Daha mantıklı geldi bu Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
edh1 Yanıtlama zamanı: Haziran 6, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 6, 2009 bir olay anlatmak istedim bu konu ile ilgili hazır acılmısken anlatayım İnsanların kaderi ile çok oynarım ama iyi yöde daha doğrusu iyi yönde geliştirmek için Satranç oynuyordum arkadaşlarımla ben biraz dikkatsizimdir cobuk yoğunlaşamam bir an vezirime dokundum ama o an sanki burayı tekrar yaşadığım ve vezirimi arkadaşımın nasıl aldığını nasıl söyleyim sanki yaşamıştım o olayı ve koyduğum yerde vezirimi alma ihtimali vardı gerçekten koymak istediğim yere dikkatlice bakınca anladım Tabe merak ettim beni dürten bu garip duygu nedir diye ve vezirimi oraya değil yine saçma sapan bir yere koydum sonuç yine aynı Vezirimi arkadaşım aldı ve sonra ben şaşkınlık içinde anladım Her ne olursa olsun kader değişmiyor Vezirimin kaderini bilinçlendiğim halde değiştiremedim.Demekki gelecekle oynayamam Bu duygu Deja vu diyorlarmış çok sık yaşanıyormus sonradan anladım ama bende ilk yaşandığında çok işime yarayacak bir yetenek elde ettim Sandım Önceden yaşayabilip ertesi günü değiştirebilmek gibi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
mukpeor Yanıtlama zamanı: Haziran 6, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 6, 2009 evet tam olarak iki gün önce bir tezgahtarın ne diyeceğini ve nasıl tepki vereceğini yanımdaki birine söylemiştim şaşkınlık verici bir duygu olsada dejavudan biraz farklı benim dediğim yada bilimsel olarak açıklanan dejavudan genelde kontrolsüz olur ve nadir olur... ayrıca kaderde ne varsa o olur diyorsanız kaderde geleceği değiştirmek varsa geleceği değiştirirsin demek isterim buna mümkün değildir diyemeyiz... tabi net bir şekilde mümkündürde diyemezsiniz... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
GunduzGezen Yanıtlama zamanı: Haziran 6, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 6, 2009 doğru. geleceği görmek sadece bazı insanlara özel bir durumdur ve kaderi değiştirme hakkı verilmişse değiştirirsin. daha doğrusu kader sen olursun. senin geleceği değiştirmen artık bir kader olur. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
grim Yanıtlama zamanı: Haziran 7, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 7, 2009 dejavu.yaşadığın şey dejavu.insan yaşadığı şeyleri yada beynindeki imgeleri tekrar yaşar ve buna dejavu denir.yada ruhun senden önce kimse yaşamış ise senin yaptıklarını yapmış ve senin bedenine girince sen aynı şeyleri yaptığında ise beynin bunu algılıyo ve dejavu.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Bella Yanıtlama zamanı: Haziran 20, 2009 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 20, 2009 Hmm Başka fikir veren :S Annem rüyanda qörüyorsun ve rüyanda görrdüklerini yasıyorsn felan filan zırvaladı :S Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
eLanVitaL Yanıtlama zamanı: Haziran 25, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 25, 2009 deja vu gibi duruyor pek bi mantıklı açıklama bulamadım.bu endişe edilecek bişey değil ki herkes aynı şeyi söylemiş zaten.bazısı hiç yaşamayabilir de bazı insanlarda-mesela ben- günde 15 kereden bile fazla yaşayabilir bunu.o anı yaşarken bi sonraki saniyede ne olacağını bilmek kadar iğrenç bişey yok aslında.genelde yarım kalır zihninde gördüklerin ama o an eğer dikkatini dağıtmayıp odaklanırsan ve boş vakitlerinde egzersiz yaparak kendini geliştirirsen gördüğün yada yaşadığın olayları süre olarak uzatabilirsin.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
TaiNTeD_LoVe Yanıtlama zamanı: Haziran 26, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 26, 2009 Hmm Başka fikir veren :S Annem rüyanda qörüyorsun ve rüyanda görrdüklerini yasıyorsn felan filan zırvaladı :S bence zırvalamamış çünkü bende öyle inanıyorum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Heroali Yanıtlama zamanı: Haziran 26, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 26, 2009 Sana biraz ayrıntılı bilgi verirsem kendini rahat edecekmsin bilmeme amam bi şunları oku istersen: Dejavu (psikoloji) Dejavu,yaşanılan bir olayı daha önceden yaşamışlık veya görülen bir yeri daha önceden görmüş olma duygusudur. Ânı daha önceden yaşamışlık halidir. Fransızca; déjà (daha önceden) ve voir (görmek) fiilinin geçmiş zamanda çekimi olan vu nun birleşiminden türemiştir. Nedenleri Beynin, yorgunluk veya başka sebeplerden dolayı bir görüntü, ses, vb. herhangi bir girdiyi, giriş anı sırasında algılayamamasından kaynaklanabilir. Beyin bu girdiyi algıladığında kişi bu olayı daha önce yaşadığı hissine kapılabilir. Ayrıca, beynin sağ lobu ile sol lobunun milisaniyeden daha küçük bir zaman farkı ile çalışmasından da kaynaklanabilir. Bir taraf diğer taraftan önce algıladığı için, geç algılayan taraf bu olayın daha önce yaşanmış olduğu yanılsamasına kapılır. Bu durum sinir aksonlarındaki küçük bir sapmadan kaynaklanır. Yoğun miktarda alkol alımının ertesi sabahı (akşamdan kalma iken) gerçekleşme ihtimali yüksektir. Araştırmalara göre insanların %50 den fazlası hayatlarında en az bir kere dejavu durumunu yaşamıştır. İnsanların çoğu bir süre sonra, en son ne zaman dejavu yaşadığını unutur. Jamais vu Dejavunun zıttı jamais vu dur. Bu durumda insanlar tanıdığı bir çevrede yabancılık çekebilirler. Dejavu ya benzer sebeplerle ortaya çıkar. Umarım açıklayıcı olmustur banada oluyor diyorum arakadasa bak su dükkandan kırmızı elbiseli sarısın küçük bi kız cıkacak birazda diyorum ve 6 sn. sonra kız cıkıyor.:DArkadasımın halini düşünün 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
PoLy Yanıtlama zamanı: Haziran 26, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 26, 2009 BeLla belki herkesın soledıgı seylerı söylüyecem ama korkmana gerek yok sadece dejavu yada beynının gec algılaması durumu var !! bu herkese olur merak etme ve son bişi daha bunun baska bı acıklanması yok sanırım onun için her yorum benzer olcaktır !! Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
GunduzGezen Yanıtlama zamanı: Haziran 26, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 26, 2009 başka açıklaması nasıl yok? olur mu öyle şey. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
DEJAVU0 Yanıtlama zamanı: Temmuz 2, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 2, 2009 aynı durum bende de var bazen o anıı daha once yasamıs gibiyim ben bunun sebepi rüyalara baglıyorum rüyamda görüyorum her zaman degil tabi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
PoLy Yanıtlama zamanı: Temmuz 3, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 3, 2009 başka açıklaması nasıl yok? olur mu öyle şey. ben öyle düşünüyrum ...varsa baska bişi ve biliyrsan bella arkdşımza yardmcı ol lütfen!!! Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
jmovio Yanıtlama zamanı: Temmuz 5, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 5, 2009 ben bu olayı hep yaşıyorum bazen rüya kaynaklı bazende bilmediğim bi nednle ama hep yaşadığım bi kesin hatta rüyamda gördüğüm bir olayı 6 ay sonra bile hatırlıyorum ve yaşıyorum çok ilginç ayrıca rüyamda gördüğüm olaylarla ilgili şeyleri ertesi gün yaşıyorum misal birine ait bişeyi elimde tutuyorsam o gün o kişiyle ilgili bir olay oluyor yada duyum alıyorum .. bu nedir öngörü mü? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
optimist Yanıtlama zamanı: Temmuz 6, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 6, 2009 tamamen dejavu banada çok oluyo ordan biliyorum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
alternate_aya Yanıtlama zamanı: Temmuz 6, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 6, 2009 Dejavu beyin yanılgısı diyip birkenara atmak yetersiz geliyor bana hissettiğimiz anda bize verdiği o şaşırtıcı duygu bile yeterli daha fazlasını varmı diye düşünmek için Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Heroali Yanıtlama zamanı: Temmuz 6, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 6, 2009 (düzenlendi) Mesajımda deja-vu'nun suan bilinen tüm taraflarını anlatmaya çalıştım.Okursanız sorularınızın cevaplarını orada bulursunuz.Iyi forumlar!. Temmuz 6, 2009 Heroali tarafından düzenlendi Yazılan mesaj yanlıs anlasılıyordu.... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.