Jump to content

Peki Ya Sizce Ne Zaman Aydınlık Olur ?

Spr_Mnyk

Önerilen Mesajlar

Bir bilge kişi,çölde öğrencileriyle otururken demiş ki:’’Gece ile gündüzü nasıl ayırt edersiniz?Tam olarak ne zaman karanlık basar,ne zaman ortalık aydınlanır?’’

Öğrencilerinden biri:’’Uzaktaki sürüye bakarım demiş.’’,’’Koyunu keçiden ayıramadığım zaman akşam olmuş demektir.’’

Başka bir öğrenci söz almış ve ‘’Hocam!’’demiş,’İncir ağacını,zeytin ağacından ayıramadığım zaman,anlarım ki sabah başlamıştır.’’

Bilge kişi,uzun süre susmuş.Öğrenciler meraklanmışlar ve’’Siz ne düşünüyorsunuz hocam?’’diye sormuşlar.

Bilge kişi şöyle demiş:’’Yürürken karşıma bir kadın çıktığında,güzel mi çirkin mi,siyah mı beyaz mı diye ayırmadan ona’bacım!’diyebildiğimde ve yine yürürken önüme çıkan erkeği,zengin mi yoksul mu diye bakmadan ,milletine,ırkına,dinine aldırmadan,kardeşim sayabildiğimde anlarım ki;sabah olmuştur,aydınlık başlamıştır…’’

Yazı benim değildir :derisive:

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

zaten onlar doğustan kirliydi bence.bizi etkileyen herşey aileden ve çevreden.sonra insanlar olgun bir yaşa geldiğini anlayınca hatta öyle sandıklarında çevrelerine bakıyolar ve herkesin ruhunun çirkin olduğunu,dünya malları için can verdiklerini anlayıp görünce onlar bu sisteme isyan ediceğine sahip çıkıyor ve benimsiyor.bazen keşke doğmasam bu kuralsız dünyaya diyorum :(

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

ne kadar umutsuz ve ümitsizsiniz!

tamam, mutlak anlamda yeryüzünde kardeşlik bir ütopya, insandaki bu bencillik ve aç gözlülük varken. ama bu kardeşlik; bir devlette, bir şehirde, bir sokakta, bir ailede, bir arkadaş toplantısında olabilir, olmuştur da. yetmez mi :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

tüm insanlık açısından bakılınca güneş asla doğmayacak...tarihin hangi zamanında tüm insanlık mutlu olduki? asla tüm milletlerler barış ve uyum içinde olamadı thalese ye de katılmıyor değilim ama...:)

mutlak anlamda yeryüzünde kardeşlik bir ütopya, insandaki bu bencillik ve aç gözlülük varken. ama bu kardeşlik; bir devlette, bir şehirde, bir sokakta, bir ailede, bir arkadaş toplantısında olabilir, olmuştur da.
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

yararcılık adına yaptığımız herşey menfaatlerden ibaret olduğunda bu kaçınılmaz birşey. ben yeteri kadar nasibimi aldım zaten ve cesaretimi yitirdim. şimdi kasedi başa sarıp tüm bu saçmalıkları telafi etmek ve asgariye indirmek için savaş veriyorum. yada vermem gerekiyor. oldu olacak birbirimize saldırır duruma geldik. zaten herkesin birbirini yanlış anlamak için tonlarca bahanesi var. inancım bir geliyor bir soluyor. çoğu zamanda saçmalıyorum. ama ümitsizlikte bir evre olmalı geçici olmalı. ancak bu şekilde telkin edebiliyorum kendimi..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...