mistik Oluşturma zamanı: Şubat 7, 2007 Paylaş Oluşturma zamanı: Şubat 7, 2007 http://www.sabah.com.tr/2007/02/07/im//B68C0A10D0466B4DB9C143E3b.jpg İtalyan arkeologlar, bir çifte ait olduğu sanılan ve 5 bin yıldan fazla süredir birbirine sarılmış bir biçimde yatan iki iskelet buldular. Arkeolog Elena Menotti, Montova şehrinin kuzeyinde yaptıkları kazıdan çıkan çift için "Bu inanılmaz ve harikulade bir olay" yorumunu yaptı. "Bu güne kadar Neolitik dönemlerden kalma "ikili gömülme" vakasına hiç rastlamamıştık. Bu çift resmen sıkı sıkı sarılmış bir halde gömülmüş" dedi. Menotti, sağlıklı dişlerinden göründüğü kadarıyla genç yaşta öldüklerine inanılan iskeletlerin cinsiyetlerinin kesin olarak belirlenmesi için testler yapılacağını fakat deneyimli bir arkeolog olarak bunların ayrı cinsiyette olduklarından şüphe duymadığını da belirtti. Menotti, şöyle devam etti: "Onları bulduğumuz zaman bütün ekip çok heyecanlandık. 25 yıldır kazılara katılıyorum. Pompei ve diğer ünlü kazı alanlarında çalıştım fakat itiraf etmeliyim ki daha önce böyle etkileyici bir sahneyle hiç karşılaşmamıştım. Bu benim için de çok özel bir kazı oldu" Bölgede geçici olarak kurulan bir laboratuar, çiftin öldüklerinde kaç yaşında olduğunu ve kaç yıldır gömülü olduklarını tespit edecek. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sensizim Yanıtlama zamanı: Şubat 7, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 7, 2007 VAY BE :cray: Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest arman Yanıtlama zamanı: Şubat 7, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 7, 2007 katiliyorum:(:(:(acayip duygusal Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
hexagram Yanıtlama zamanı: Şubat 7, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 7, 2007 böyle aşk lazım bize dimi çok güzelmiş... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
umuayy Yanıtlama zamanı: Şubat 7, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 7, 2007 ne aşklar varmış bee Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Wahsi Yanıtlama zamanı: Şubat 7, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 7, 2007 ferhat ili şirinden de efsaneleri varmıs Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Urumhamatahayil Yanıtlama zamanı: Şubat 7, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 7, 2007 belkide karı koca kavga ediyordu birbirleinin bogaına sarılmıştı belkide bir şeye bakıyordu diğerinin üstünden belkide sadece fiziksel bir beraberlikti belkide tecavüz ediyordu aşk olması pek muhtemel gelmedi bana Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
mistik Yanıtlama zamanı: Şubat 7, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 7, 2007 tabi her şey mümkün, ama uzmanlar ikili gömülmeden söz ediyor, en doğrusunu araştırmanın sonucu açıklayacaktır. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Urumhamatahayil Yanıtlama zamanı: Şubat 7, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 7, 2007 belkide erkek ölünce bazı kültürlerde eşde canlı canlı yada kurban edilip erkeğin yanına gömülüyor belki kadın zorla gömüldü Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
mistik Yanıtlama zamanı: Şubat 7, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 7, 2007 :)evet öyle kültürler vardı. ben böyle bir tepkiyi bekliyordum zaten konuyu açarken;) ama sarılmış gözüküyorlar, zorlama varmış gibi gözükmüyor ama tabiki dediğim gibi son bilimsel açıklama yapılana kadar her olasılık gözönüne alınabilir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Wahsi Yanıtlama zamanı: Şubat 7, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 7, 2007 tecavuz oldugunu pek sanmıyorum beraber gomulduklerini de düşünmüyorum bence öylece vurulup olmusler orda gomulme olsaydı öyle olmasdı bence Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kalipso Yanıtlama zamanı: Şubat 7, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 7, 2007 Beraber gömülmemiş de olabilirler. Belki sarılarak ölmüşlerdir ve zamanla üstlerini toprak kaplamıştır... Ama çok güzel resimden de oldukça etkilendim teşekkürler mistik. Bu yaz ben de kazılara katılmayı planlıyorum... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Wahsi Yanıtlama zamanı: Şubat 7, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 7, 2007 hayda nerde kazılar varmıs bende gelcem Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kalipso Yanıtlama zamanı: Şubat 7, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 7, 2007 Üniversitenin Kazı ekibine katılıyorum onlarla gidiyorum. Yaklaşık 1 buçuk ay sürüyor bir kazı...(En Az) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Wahsi Yanıtlama zamanı: Şubat 7, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 7, 2007 hmm üniversite demek neyse Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Deaths_Expulsion Yanıtlama zamanı: Şubat 8, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 8, 2007 töre kurbanı olmasınlar kaçmaya çalışırken zalim aileler ikisini birden v urdu genç yaşta ölmüşler belkide ikisinden biri ölmüştür öbürüde sevdigini bırakmamıştır dicem ama... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Dolunay Yanıtlama zamanı: Şubat 8, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 8, 2007 Belki onlar yasak aşk yaşıyorlardı ve bu yüzden diridiri gömüldüler.Ama zaten nasıl öldükleri kemiklerinden anlaşılır.Araştırmaların sonucunu da öğrenmek isterim merak ettim yani. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
cancanan Yanıtlama zamanı: Şubat 8, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 8, 2007 araştırmalar yapılmadan birsürü yorum yapacağız elbette. benim aklıma gelen de, hani genelde birbirini seven aşıklar ailelerin karşı çıkmasıyla kavuşamıyorlar ve bu nedenle ikili intihar ediyor. Belki bunlarda aileleri kabul etmedi ve intihar ettiler, aileler de pişmanlıktan onları 'bari diğer tarafta birlikte olsunlar' düşüncesi ile beraber gömmüş olabilirler. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Deaths_Expulsion Yanıtlama zamanı: Şubat 8, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 8, 2007 ya karşı çıkmam için söylemiyorum ama 5000 yıl önce ailelerin istememesi ozamanlar... yani ozamanlardamı vardı kızım bu çocuk sana göre deil ailemize yakışmaz gibi şeyler Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Dolunay Yanıtlama zamanı: Şubat 8, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 8, 2007 Olabilirrr... nie olmasın?ne bileim kız reisin kızıdır.Ya da oğlan öyledir.Yasalarına göre evlenmeleri mümkün değildir.Bunları a o yüzden öldürürler.Ama pişman olup yanyana gömdükleri bence mümkün değil. Belki de birlikte o şekilde öldüler ve ölüye saygısızlık olmasın diye ayırmadan gömdüler. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Deaths_Expulsion Yanıtlama zamanı: Şubat 8, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 8, 2007 bence ozamanın şartlarınıda göz önünde bulundurmak lazım 5000 yıl öncesinden bahsediyoruz Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
cancanan Yanıtlama zamanı: Şubat 8, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 8, 2007 tabi canım niye olmasın, daha düne kadar irlanda gibi bir ülkede kız ve erkek çocuklar ayrı okullarda okutuluyordu. aile planlaması en büyük günah sayıldığı için bir araştırma yapsanız günümüzde bile 8-10 çocuklu aileler hala çok sıklıkta orada. Neyse benimki bir fikirdi. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Deaths_Expulsion Yanıtlama zamanı: Şubat 8, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 8, 2007 tabi canım niye olmasın, daha düne kadar irlanda gibi bir ülkede kız ve erkek çocuklar ayrı okullarda okutuluyordu. aile planlaması en büyük günah sayıldığı için bir araştırma yapsanız günümüzde bile 8-10 çocuklu aileler hala çok sıklıkta orada. Neyse benimki bir fikirdi. tamam ama ozamanlar okutulacak okul mu vardı veya kabileler halindemi yaşanıyordu toplu yaşama nezaman geçildiki çevresindeki insanlar izin vermemiş olsun tabiki benimkide sadece bi fikir Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Dolunay Yanıtlama zamanı: Şubat 8, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 8, 2007 bence ozamanın şartlarınıda göz önünde bulundurmak lazım 5000 yıl öncesinden bahsediyoruz sence beşbin yıl evvelki insanlarda kabile reisi vs. yokmuydu hiç. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
cancanan Yanıtlama zamanı: Şubat 8, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 8, 2007 tamam ama ozamanlar okutulacak okul mu vardı veya kabileler halindemi yaşanıyordu toplu yaşama nezaman geçildiki çevresindeki insanlar izin vermemiş olsun tabiki benimkide sadece bi fikir yazdıklarım günüzden bir örneklendirmeydi. o zamanlar doğal ortamlar ve doğal şartlar onların okuluydu eminim. Insanlar tek başına yaşayamazlar. O zamanda mutlaka kabileler vardır muhtemelen, birbirine düşman kabileler hatta yamyamları, bir kabile diğerinden birini eline geçirdiğinde yiyomuş. Iğğğğ konu nereye geldi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.