Jump to content

Jacques Derrida'dan...

schizophrana

Önerilen Mesajlar

• "Ben asla yaşamayı öğrenmedim. Hayır, asla! Yaşamayı öğrenmek ölmeyi öğrenmek anlamına gelmeli, yeniden dirileceğini reddederek mutlak ölümü kabullenmeyi öğrenmek. Platon'dan beri süregelen eski felsefi buyruk şudur: Felsefe yapmak ölmeyi öğrenmek demektir. Bu gerçeğe kendimi kaptırmadan inanıyorum. Gitgide daha az. Ölmeyi kabullenmeyi öğrenemedim... Benim temsil ettiğim filozoflar kuşağından bana son sağ kalan deniyor... Hep bu sağ kalma (survie) teorisiyle ilgilendim."

• Edebiyat özgürdür. Öyle olması gerekir. Edebiyatın özgürlüğü demokrasi vaat eder.

• "Demokrat olmak asla yeterince demokratik bir toplumda yaşamadığımızı bilerek hareket etmektir. Bu eleştirel ve yapısökümcü çaba demokrasinin nefes alması ile sorumluluk fikrini taşımak için gereklidir."

• "Affetmek, ancak affedilmesi imkânsız bir şeyi affetmekle mümkündür. Yani olabilirlik imkânsıza bağlıdır. Aynı şey armağan vermek ve konukseverlik için de geçerlidir. Kayıtsız şartsız konukseverlik mümkün değildir. Ancak bu kelimenin hakkını veren tek konukseverlik biçimi de budur. İmkânsız bir olayın, konukseverliğin, armağanın, bağışlayıcılığın, yazının olabilirlik koşuludur."

• Yapısöküm yaptığımda her zaman kendime incelediğim metin, kişi veya milletin benzersizliğini ve bütünlüğünü yapan nedir diye sorarım. Bu nedenle yapısöküm her şeyden önce bir saygı ve sevgi jestidir.

Alıntı.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...