Typhon Oluşturma zamanı: Haziran 14, 2009 Paylaş Oluşturma zamanı: Haziran 14, 2009 Amerika'da 11 Eylül olaylarından sonra son derece artan havaalanı güvenlik çılgınlığı, yolcuları sanal olarak soyan teknolojilere kadar vardı. http://www.veteknoloji.com/resimler/haberdetay/ciplak-teknoloji-1.jpg Yolcuların giysilerinin altını görebilen, yani bir anlamda onları sanal olarak soyan teknolojiyi uygulamaya geçirmek isteyen ulaşım güvenlik bürosu (TSA - Transportation Security Agency) birçok çevreden tepki alıyor. Amerika'da bugün bir hava yolculuğu yapmak istediğinizde kemerinizden ayakkabınıza kadar soyunmanız, bütün sıvı eşyalarınızı özel poşetlere koymanız ve uzun kuyruklarda beklemeniz gerekiyor. Şüpheli görüldüğünüzde ise özel bir odaya çekilip saatlerce sorgulanabiliyorsunuz. Bu yeni uygulamanın kişisel gizliliğe büyük bir darbe olacağını söyleyen çeşitli gruplar, bu teknolojinin yolcuların "oldukça ayrıntılı" çıplak resimlerini oluşturabildiğini belirtiyor. Görüntüler o kadar ayrıntılı olabiliyor ki cinsel organlar tümüyle seçilebiliyor. TSA ise bir gizlilik algoritması oluşturduklarını ve cinsel organların bu şekilde ayrıntılı gösterilmesinin engellendiğini söylüyor. Ayrıca TSA'nın açıklamalarına göre alınan görüntüler hiçbir şekilde saklanmıyor. http://www.veteknoloji.com/resimler/haberdetay/ciplak-teknoloji.jpg Amerikan Temsilciler Meclisine kadar uzanan konu geçtiğimiz günlerde kullanımı sınırlandıran bir yönetmelik yayınlanmasına kadar vardı. Buna rağmen daha şimdiden birçok havaalanına kurulan sistem şimdilik sadece şüpheliler için kullanılıyor ve yolcular isterlerse bu cihaza girmeyi reddedebiliyorlar. Tabi bu durumda birçok güvenlik görevlisinin elle aramalarına da maruz kalmak durumundalar. (Kaynak: http://www.veteknoloji.com/yolculari-ciplak-yapan-teknoloji-18620-.html ) 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
monkeybusiness Yanıtlama zamanı: Haziran 14, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 14, 2009 bence çok iğrenç görüntüler bunlar elle arasınlar beni dsşlfkfgşlsdf ben elle aranmak istiom teknoloji karşıtıyım hissetmeli güvenlik görevlileri Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
downofcity Yanıtlama zamanı: Haziran 14, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 14, 2009 elle aranmak filan pek hoş şey degil bunlar kimisi abartıp mıncıklıo :D biz metal dedektörlerle iyidik...gerci bu teknoloji kızlar acısından kötü olur, cıplak görünmeyek isteyen pek kız olcagını sanmam ama erkekleri bilemem :D:D: ...sahsen bende istemiom Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
monkeybusiness Yanıtlama zamanı: Haziran 14, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 14, 2009 zuahahah kim ellenmek ister ki ... ama görünmekte istemez... güvenlik görevlileri hadım edilmeli bence kadın erkek farketmez ölesine yaşasınlar işte Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
metafizika Yanıtlama zamanı: Haziran 14, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 14, 2009 ısmarlıyorum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Harry Yanıtlama zamanı: Haziran 14, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 14, 2009 abi bu ne yaa Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
chris Yanıtlama zamanı: Haziran 15, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 15, 2009 güvenlik görevlileri hadım edilmeli bence kadın erkek farketmez ölesine yaşasınlar işte kesinlikle bu yürürlülüğe konulmalı Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
river Yanıtlama zamanı: Haziran 15, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 15, 2009 Bu yöntemi çok kötü buldum...Bu ne yaf...Her şey meydanda:D Yakında bizim ülkeyede gelir bu...Sonra olaylar çıkar...Açık oturum konusu felan olur... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Spr_Mnyk Yanıtlama zamanı: Haziran 15, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 15, 2009 X ray baş edeemdi tabii:rofl: Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.