Jump to content

Affetmenin Hafifliği...

Spr_Mnyk

Önerilen Mesajlar

Bir lise öğretmeni bir gün derste öğrencilerine bir teklifte bulunur: "Bir hayat deneyimine katılmak ister misiniz?" Öğrenciler çok sevdikleri hocalarının bu teklifini tereddütsüz kabul ederler. "O zaman" der öğretmen. "Bundan sonra ne dersem yapacağınıza da söz verin" Öğrenciler bunu da yaparlar. "Şimdi yarınki ödevinize hazır olun. Yarın hepiniz birer plastik torba ve beşer kilo patates getireceksiniz!" Öğrenciler bu işten pek birşey anlamamışlardır. Ama ertesi sabah hepsinin sıralarını üzerinde patatesler ve torbalar hazırdır. Kendisine meraklı gözlerle bakan öğrencilerine şöyle der öğretmen: "Şimdi bugüne dek affetmeyi reddettiğiniz her kişi için bir patates alın o kişinin adını o patatesin üzerine yazıp torbanın içine koyun." Bazı öğrenciler torbalarına üçer-beşer tane patates koyarken bazılarının torbası neredeyse ağzına kadar dolmuştur. Öğretmen kendisine "Peki şimdi ne olacak?" der gibi bakan öğrencilerine ikinci açıklamasını yapar: "Bir hafta boyunca nereye giderseniz gidin bu torbaları yanınızda taşıyacaksınız. Yattığınız yatakta bindiğiniz otobüste okuldayken sıranızın üstünde? hep yanınızda olacaklar." Aradan bir hafta geçmiştir. Hocaları sınıfa girer girmez denileni yapmış olan öğrenciler şikayete başlarlar: "Hocam bu kadar ağır torbayı her yere taşımak çok zor." "Hocam patatesler kokmaya başladı. Vallahi insanlar tuhaf bakıyorlar bana artık." "Hem sıkıldık hem yorulduk?" Öğretmen gülümseyerek öğrencilerine şu dersi verir: "Görüyorsunuz ki affetmeyerek asıl kendimizi cezalandırıyoruz. Kendimizi ruhumuzda ağır yükler taşımaya mahkum ediyoruz. Affetmeyi karşımızdaki kişiye bir ihsan olarak düşünüyoruz halbuki affetmek en başta kendimize yaptığımız bir iyiliktir.

(Alıntı)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

River imzanda zaten gerekli olan herşey yazıyo... İlim kendin bilmektir :) Bir adım geri çekil ve kendine bak

Bizde kendimizi, kendimizi bilmeye adadık ama bu biliş imzamdaki muhteşem dörtlüğü okumak kadar kolay değil:) Kolay diyen biri varsa çıksın:D

Bu yolda neler çıkıyor karşına nelerle mücadele ediyorsun bir düşün. Ben hayatta daima temkinli davranmayı seçerim,yavaş yavaş, sindire sindire... Yeni ve farklı şeyler öğrenmek mutluluk verir.

Şöyle anlatayım derdimi. Bir çoğumuzun başından üzücü olaylar geçmiştir. Bu olayların üzerinden yıllar geçmesine rağmen bizde bıraktığı derin izleri silmek o kadar kolay değil. Benim sadece öğrenmek istediğim bunları onaylamak için bana uygun olabilecek bir yöntem bulmak.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

bunları söyleyip yapamamk ne kötü birşey değil mi ? seni anlıyorum sabretmen gerekiyor eğer çözülecek bir olay kalmadıysa geriye...

Şu lafı hatırla " Ne kadar söz varsa düne ait bugün yeni şeyler söylemek lazım. " İyisiyle kötüsüyle geçmiş senin kabullenmelisin

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

affetmek biraz da hayatın olabilirliğini anlmak.nasılsa hayatta herşey "olabilir" se hatalar da böyle.birazcık hoşgörü(ama kendinizi de kaybetmeden)insana huzur verebiliyor.ancak şu da var affettim diyip hatasını yüzyıllarca başına kakıp insana hayatı zehir edecekseniz de,bırakın öyle kalsın,affetmeyin:)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bizde kendimizi, kendimizi bilmeye adadık ama bu biliş imzamdaki muhteşem dörtlüğü okumak kadar kolay değil:) Kolay diyen biri varsa çıksın:D

Bu yolda neler çıkıyor karşına nelerle mücadele ediyorsun bir düşün. Ben hayatta daima temkinli davranmayı seçerim,yavaş yavaş, sindire sindire... Yeni ve farklı şeyler öğrenmek mutluluk verir.

Şöyle anlatayım derdimi. Bir çoğumuzun başından üzücü olaylar geçmiştir. Bu olayların üzerinden yıllar geçmesine rağmen bizde bıraktığı derin izleri silmek o kadar kolay değil. Benim sadece öğrenmek istediğim bunları onaylamak için bana uygun olabilecek bir yöntem bulmak.

aslında bu durum bu dünyaya fazla bağlanmandan kaynaklanıyor. gelenin Allah tan olduğunu düşünür ve bilirsen eğer bir sorunda kalmaz ortada. tevekkül etmek yani. kurtul bu dünyanın seni kendine çeken hapseden taraflarından. bu yüzden sana zor geliyor çünkü sen bu hayatı istiyorsun. bu hayatta mutlu olmak istiyorsun. gelen Allah tandır ama bu demek değildir ki Allah zulm eder. Allah hayrı da şerri de bilir, gelen hayırda olsa şerde olsa Allah'ın izninden geçmiştir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

aslında bu durum bu dünyaya fazla bağlanmandan kaynaklanıyor. gelenin Allah tan olduğunu düşünür ve bilirsen eğer bir sorunda kalmaz ortada. tevekkül etmek yani. kurtul bu dünyanın seni kendine çeken hapseden taraflarından. bu yüzden sana zor geliyor çünkü sen bu hayatı istiyorsun. bu hayatta mutlu olmak istiyorsun. gelen Allah tandır ama bu demek değildir ki Allah zulm eder. Allah hayrı da şerri de bilir, gelen hayırda olsa şerde olsa Allah'ın izninden geçmiştir.

Dediklerin doğru, fakat benim durumumu tamamiyle kapsamıyor...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

zaten önemli olan affetmek değildir. affedebilmek bir farkındalıktır ama affetmek değil. her önüne geleni veya hep aynı şeyi tekrarlıyanı affetmek bir farkındalıktır, bir erdem veya olgunluk değildir. önemli olan affederken ona yaptığının farkındalığını kazandırabilmek.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

bu cevabı alacağımı tahmin ediyordum. peki bu durum nasıl birşey?

Ne deyim sana güzel kardeşim, bilemiyorum. Ben galiba anlatamadım olayı.

Birde şunu belirteyim düşünki hedefine doğru ilermektesin ve dört taraftan kuşatılmışsın. Elinle tutmak üzeresin ve tutamıyorsun. Buna müsade etmiyorlar. Bu durumda yapman gereken iki şey vardır. Ya vazgeçersin yada hedefe ulaşmak için çözüm üretirsin. Çözüm üretirken bütün ihtimalleri hesaplamak zorundasın. Bu konuda bu ihtimaller arasında. Unutma yarışmacı sensin ve seçimleri sen yapmak zorundasın.

Sistemde acımaya yer yoktur!

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Affetmek, o kişiyi sevmek değil.

Affetmek, o kişiyle konuşmak zorunda olmak değil.

Affetmek, o kişiyle ilişkiyi sürdürmek değil.

Affetmek, o kişinin beklentileri doğrultusunda davranmak değil.

Affetmek, o kişiyi kucaklamak değil.

Affetmek, o kişiyi suçsuz bulmak değil.

Affetmek, o kişiyi haklı bulmak değil.

Affetmek, o kişinin verdiği zararları telafi etmek için çaba göstermemek değil.

Affetmek kırgınlığın, küskünlüğün, nefretin hapishanesinden özgürlüğe kavuşmaktır.

Affetmek artık acıyı hissetmemektir.Yapılanları zihinsel olarak unutmak zaten mümkün değildir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...