Spr_Mnyk Oluşturma zamanı: Haziran 14, 2009 Paylaş Oluşturma zamanı: Haziran 14, 2009 Bir lise öğretmeni bir gün derste öğrencilerine bir teklifte bulunur: "Bir hayat deneyimine katılmak ister misiniz?" Öğrenciler çok sevdikleri hocalarının bu teklifini tereddütsüz kabul ederler. "O zaman" der öğretmen. "Bundan sonra ne dersem yapacağınıza da söz verin" Öğrenciler bunu da yaparlar. "Şimdi yarınki ödevinize hazır olun. Yarın hepiniz birer plastik torba ve beşer kilo patates getireceksiniz!" Öğrenciler bu işten pek birşey anlamamışlardır. Ama ertesi sabah hepsinin sıralarını üzerinde patatesler ve torbalar hazırdır. Kendisine meraklı gözlerle bakan öğrencilerine şöyle der öğretmen: "Şimdi bugüne dek affetmeyi reddettiğiniz her kişi için bir patates alın o kişinin adını o patatesin üzerine yazıp torbanın içine koyun." Bazı öğrenciler torbalarına üçer-beşer tane patates koyarken bazılarının torbası neredeyse ağzına kadar dolmuştur. Öğretmen kendisine "Peki şimdi ne olacak?" der gibi bakan öğrencilerine ikinci açıklamasını yapar: "Bir hafta boyunca nereye giderseniz gidin bu torbaları yanınızda taşıyacaksınız. Yattığınız yatakta bindiğiniz otobüste okuldayken sıranızın üstünde? hep yanınızda olacaklar." Aradan bir hafta geçmiştir. Hocaları sınıfa girer girmez denileni yapmış olan öğrenciler şikayete başlarlar: "Hocam bu kadar ağır torbayı her yere taşımak çok zor." "Hocam patatesler kokmaya başladı. Vallahi insanlar tuhaf bakıyorlar bana artık." "Hem sıkıldık hem yorulduk?" Öğretmen gülümseyerek öğrencilerine şu dersi verir: "Görüyorsunuz ki affetmeyerek asıl kendimizi cezalandırıyoruz. Kendimizi ruhumuzda ağır yükler taşımaya mahkum ediyoruz. Affetmeyi karşımızdaki kişiye bir ihsan olarak düşünüyoruz halbuki affetmek en başta kendimize yaptığımız bir iyiliktir. (Alıntı) 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Soprano Yanıtlama zamanı: Haziran 14, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 14, 2009 Affetmek güzeldir harıka bır paylasım tesekkurler 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
monkeybusiness Yanıtlama zamanı: Haziran 14, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 14, 2009 Çıkartmak lazım o elbiseleri... Kendime şaşırıyorum son günlerde artık affedebiliyorum. Güzel paylaşım Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
river Yanıtlama zamanı: Haziran 15, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 15, 2009 Güzel konu olmuş. Teşekkürler... Bu arada konuya ek olarak bir soru sormak isterim arkadaşlar. İçsel temizlik yaparken korkularımızı, kişileri v.s affederken bildiğiniz etkili bir yöntem varmıdır. Varsa bekliyorum:) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
monkeybusiness Yanıtlama zamanı: Haziran 15, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 15, 2009 River imzanda zaten gerekli olan herşey yazıyo... İlim kendin bilmektir Bir adım geri çekil ve kendine bak Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
schizophrana Yanıtlama zamanı: Haziran 15, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 15, 2009 Affetmek kişinin kendi benliğini arındırması açısından da gerekli bir davranış. Üstelik siz karşınızdakini affettiğinizde bu yükler ona geçmiş oluyor birazda Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
river Yanıtlama zamanı: Haziran 15, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 15, 2009 River imzanda zaten gerekli olan herşey yazıyo... İlim kendin bilmektir Bir adım geri çekil ve kendine bak Bizde kendimizi, kendimizi bilmeye adadık ama bu biliş imzamdaki muhteşem dörtlüğü okumak kadar kolay değil:) Kolay diyen biri varsa çıksın:D Bu yolda neler çıkıyor karşına nelerle mücadele ediyorsun bir düşün. Ben hayatta daima temkinli davranmayı seçerim,yavaş yavaş, sindire sindire... Yeni ve farklı şeyler öğrenmek mutluluk verir. Şöyle anlatayım derdimi. Bir çoğumuzun başından üzücü olaylar geçmiştir. Bu olayların üzerinden yıllar geçmesine rağmen bizde bıraktığı derin izleri silmek o kadar kolay değil. Benim sadece öğrenmek istediğim bunları onaylamak için bana uygun olabilecek bir yöntem bulmak. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
monkeybusiness Yanıtlama zamanı: Haziran 15, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 15, 2009 kendine mi pişmanlığı yoksa karşındakine mi öfken ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
river Yanıtlama zamanı: Haziran 15, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 15, 2009 Bir bütün olarak ele alıyorum olayı. Temizliği tam yapmak gerekli. Kalbimin tam onay vermesi gerekli diye düşünüyorum. Yoksa kısır döngüde kaybolup gidersin yine. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
monkeybusiness Yanıtlama zamanı: Haziran 15, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 15, 2009 bunları söyleyip yapamamk ne kötü birşey değil mi ? seni anlıyorum sabretmen gerekiyor eğer çözülecek bir olay kalmadıysa geriye... Şu lafı hatırla " Ne kadar söz varsa düne ait bugün yeni şeyler söylemek lazım. " İyisiyle kötüsüyle geçmiş senin kabullenmelisin Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Hush Yanıtlama zamanı: Haziran 15, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 15, 2009 affetmek biraz da hayatın olabilirliğini anlmak.nasılsa hayatta herşey "olabilir" se hatalar da böyle.birazcık hoşgörü(ama kendinizi de kaybetmeden)insana huzur verebiliyor.ancak şu da var affettim diyip hatasını yüzyıllarca başına kakıp insana hayatı zehir edecekseniz de,bırakın öyle kalsın,affetmeyin:) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
GunduzGezen Yanıtlama zamanı: Haziran 15, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 15, 2009 Bizde kendimizi, kendimizi bilmeye adadık ama bu biliş imzamdaki muhteşem dörtlüğü okumak kadar kolay değil:) Kolay diyen biri varsa çıksın:D Bu yolda neler çıkıyor karşına nelerle mücadele ediyorsun bir düşün. Ben hayatta daima temkinli davranmayı seçerim,yavaş yavaş, sindire sindire... Yeni ve farklı şeyler öğrenmek mutluluk verir. Şöyle anlatayım derdimi. Bir çoğumuzun başından üzücü olaylar geçmiştir. Bu olayların üzerinden yıllar geçmesine rağmen bizde bıraktığı derin izleri silmek o kadar kolay değil. Benim sadece öğrenmek istediğim bunları onaylamak için bana uygun olabilecek bir yöntem bulmak. aslında bu durum bu dünyaya fazla bağlanmandan kaynaklanıyor. gelenin Allah tan olduğunu düşünür ve bilirsen eğer bir sorunda kalmaz ortada. tevekkül etmek yani. kurtul bu dünyanın seni kendine çeken hapseden taraflarından. bu yüzden sana zor geliyor çünkü sen bu hayatı istiyorsun. bu hayatta mutlu olmak istiyorsun. gelen Allah tandır ama bu demek değildir ki Allah zulm eder. Allah hayrı da şerri de bilir, gelen hayırda olsa şerde olsa Allah'ın izninden geçmiştir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
river Yanıtlama zamanı: Haziran 15, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 15, 2009 aslında bu durum bu dünyaya fazla bağlanmandan kaynaklanıyor. gelenin Allah tan olduğunu düşünür ve bilirsen eğer bir sorunda kalmaz ortada. tevekkül etmek yani. kurtul bu dünyanın seni kendine çeken hapseden taraflarından. bu yüzden sana zor geliyor çünkü sen bu hayatı istiyorsun. bu hayatta mutlu olmak istiyorsun. gelen Allah tandır ama bu demek değildir ki Allah zulm eder. Allah hayrı da şerri de bilir, gelen hayırda olsa şerde olsa Allah'ın izninden geçmiştir. Dediklerin doğru, fakat benim durumumu tamamiyle kapsamıyor... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
GunduzGezen Yanıtlama zamanı: Haziran 15, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 15, 2009 bu cevabı alacağımı tahmin ediyordum. peki bu durum nasıl birşey? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Secret_Sun Yanıtlama zamanı: Haziran 15, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 15, 2009 teşekkürler.. kısa ve öz güzel bir paylaşım.. ama bir insan aynı hataları yapıyor ve size de hayatı zehir etmeye çalışıyorsa.. onu kaç kere affedebilirsiniz.?? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
GunduzGezen Yanıtlama zamanı: Haziran 15, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 15, 2009 zaten önemli olan affetmek değildir. affedebilmek bir farkındalıktır ama affetmek değil. her önüne geleni veya hep aynı şeyi tekrarlıyanı affetmek bir farkındalıktır, bir erdem veya olgunluk değildir. önemli olan affederken ona yaptığının farkındalığını kazandırabilmek. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
river Yanıtlama zamanı: Haziran 15, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 15, 2009 bu cevabı alacağımı tahmin ediyordum. peki bu durum nasıl birşey? Ne deyim sana güzel kardeşim, bilemiyorum. Ben galiba anlatamadım olayı. Birde şunu belirteyim düşünki hedefine doğru ilermektesin ve dört taraftan kuşatılmışsın. Elinle tutmak üzeresin ve tutamıyorsun. Buna müsade etmiyorlar. Bu durumda yapman gereken iki şey vardır. Ya vazgeçersin yada hedefe ulaşmak için çözüm üretirsin. Çözüm üretirken bütün ihtimalleri hesaplamak zorundasın. Bu konuda bu ihtimaller arasında. Unutma yarışmacı sensin ve seçimleri sen yapmak zorundasın. Sistemde acımaya yer yoktur! Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
GunduzGezen Yanıtlama zamanı: Haziran 15, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 15, 2009 doğru söylüyorsun acımaya yer yoktur, merhamete yer vardır! Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Siyah karlaR Yanıtlama zamanı: Haziran 15, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 15, 2009 güzel paylaşım:thumbsup: Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Spr_Mnyk Yanıtlama zamanı: Haziran 15, 2009 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 15, 2009 Eyvallah saol Eskiden benim için pek hafif değildi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Spr_Mnyk Yanıtlama zamanı: Haziran 21, 2009 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 21, 2009 Affetmek, o kişiyi sevmek değil. Affetmek, o kişiyle konuşmak zorunda olmak değil. Affetmek, o kişiyle ilişkiyi sürdürmek değil. Affetmek, o kişinin beklentileri doğrultusunda davranmak değil. Affetmek, o kişiyi kucaklamak değil. Affetmek, o kişiyi suçsuz bulmak değil. Affetmek, o kişiyi haklı bulmak değil. Affetmek, o kişinin verdiği zararları telafi etmek için çaba göstermemek değil. Affetmek kırgınlığın, küskünlüğün, nefretin hapishanesinden özgürlüğe kavuşmaktır. Affetmek artık acıyı hissetmemektir.Yapılanları zihinsel olarak unutmak zaten mümkün değildir. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yuuki Yanıtlama zamanı: Haziran 21, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 21, 2009 çok güzel bir paylaşım olmuş teşekkürler Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Spr_Mnyk Yanıtlama zamanı: Haziran 23, 2009 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 23, 2009 Ne demek Beyenildi demek Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.