Jump to content

Yaşlanmaya karşı yeni umut

Typhon

Önerilen Mesajlar

Bilim adamları dokuların yaşlanma hızını moleküler düzeyde ölçebilecek basit bir kan testini geliştirmek üzere çalışmalarını sürdürüyorlar.

Elde edilen verilere göre dokular yaşlandıkça p16INK4a isimli protein konsantrasyonu ciddi oranda artmakta, bu da protein miktarını ölçerek dokuların yaşlılık ve sağlık durumu hakkında bilgi sahibi olmaya olanak tanımakta. Bu basit ölçüm vücudun ilaçlara ve ameliyatlara vereceği tepkiyi önceden tespit etmek ve sağlık için gerekli kararları alabilmek için doktorlara ciddi bir bilgi kaynağı sağlayacak.

North Carolina Üniversitesi'nden yapılan açıklamada insanların süre bazındaki yaşı ile molekiler yaşının farklı olduğu, kan testi ile tıbbi yaşın tespitinin kolaylıkla yapılabileceği belirtildi.

p16INK4a isimli protein kanserin gelişimini engellediği zaten bir süredir bilim adamlarının çalışma alanlarından biri idi. Bağışıklık sisteminin T hücrelerinde bulunan bu protein hastalıklara karşı savaşmakta ve dokuların tamirinde anahtar rolü oynuyor.

(Kaynak: http://www.haberturk.com/haber.asp?id=153507&cat=220&dt=2009/06/17 )

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

yaşlanmak güzeldir ya neden bu kdar kaçıyorlar anlamıyorum.annem mesela bir koli kırışık kremi almış gelmiş.ya düşünsene o kadar yıl yaşamışsın,sevincin hüznün çizgilerine dolmuş,sen silicem diye uğraşıyosun.cık cık..ben yeniyim hadi deneyimim yok ,zaten birşeyleri öğrenmeye çalışıyorum,bunlar gidiyolar öğrendiklerinin kanıtını siliyolar . yahu başka kanıtınız mı var şimdi Ajda Pekkan dese ben Eisnteinı gördüm kim inanır be,sözünü geçiremez valla:D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...