Jump to content

Az uyku ölüm riski getiriyor

Typhon

Önerilen Mesajlar

Penn State Tıp Fakültesi’nde yapılan çalışma, uyuyamama hastalığı (insomnia) olanların, kâbus görenlerin ve uykuda bölünme sorunu yaşayanların ölüm riskinin daha fazla olduğunu ortaya koydu.

1741 kişiyle yapılan araştırmada rahat uyku uyuyamayan erkeklerde ölüm oranı yüzde 19.6 iken, kadınlarda yüzde 10.3 olduğu kaydedildi.

Normal uyku düzeni olanlar ile 6 saatten az uyuyanlar karşılaştırıldığında az uyuyanlarda ölüm riskinin beş kat daha fazla olduğu görüldü. Erkeklerin ise insomniaya kadınlara oranla daha meyilli oldukları da belirtildi.

http://www.gnoxis.com/forum/uyku-bozukluklari-28242.html

(Kaynak: http://www.veteknoloji.com/az-uyku-olum-riski-getiriyor-18858-.html )

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

:)

ölüm riski her zaman!

bi gün risk olmaktan çıkacak, gerçek olacak:)

belki düzensiz uyku bedeni yorar, hasta eder ki

tarihte az uyuyan bi çok adam biliyorum,

da vinci, tesla, edison, mozart, imam gazali, ebu hanife, abdülhamit, atatürk, .......

(ahh ben de ne çok isterdim az uyuyayım ama dinç olayım ve tüm gün benim olsun:))

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

:)

ölüm riski her zaman!

bi gün risk olmaktan çıkacak, gerçek olacak:)

belki düzensiz uyku bedeni yorar, hasta eder ki

tarihte az uyuyan bi çok adam biliyorum,

da vinci, tesla, edison, mozart, imam gazali, ebu hanife, abdülhamit, atatürk, .......

(ahh ben de ne çok isterdim az uyuyayım ama dinç olayım ve tüm gün benim olsun:))

izninizle balık yağı kapsüllerini önermek istiyorum:) bende gayet işe yaramıştı okul zamanı-heleki sınav zamanlarında-..."ilaç kullanma taraftarı değilim" diyorsanız da sabahları balık yemenizi ve kafeinli kahve içmenizi öneririm sn.thalese bu son söylediğim öğün discovery channeldan alıntıdır.ayrıca fındığı da öneririm...enerji vermek ve beyni çalıştırmak gibi birçok yararı var.eğer şeker hastalığı gibi bir sorununuz yoksa kuru üzüm ve bitter çikolata da önermek istediğim besinler arasında.umarım yararlı olur...:)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...