raskolnikov Oluşturma zamanı: Haziran 22, 2009 Paylaş Oluşturma zamanı: Haziran 22, 2009 oturuyorum! sadece oturuyorum. bir şey yaptığım yok, yapmak için çabaladığım yok. İçimden hiç bir şey gelmiyor. bütün ömrüm boyunca, öylece oturup kalabilmeyi o kadar çok istiyorum ki! Gündüz olsun istemiyorum, buradan çıkmak istemiyorum, bir yere gitmek istemiyorum! bu s.ktiğim yerinde öylece oturup geberip gitsem ne olur acaba! Kına yakın, b.ktan kararmış k.çınıza, tamam! kabul ediyorum her dediğinizi! sıkıldım artık birilerine bir şeyler anlatmaktan... yok arkadaş, ne siz laftan anlarsınız, ne ben anlatmaktan bıkarım! iyisi mi, ben susayım da siz kendi organlarınızı ağızlarınıza almaya devam edin. kendinizi becerin, tatmin etmeye çalışın bir yerlerinizi! bu daracık alanda, hiçbir şey yapmadan geberik gitmek istiyorum. kalbim sıkışıyor, içimden bağırmak geliyor, tutuyorum ağzımı... elime aldığım iplerle dikiyorum ağzımı,çuvaldız kullanıyorum bir daha açılmasın diye. kalbime saplıyorum çuvaldızı... kan aksın istiyorum! kurban olmak istiyorum! kurban sunmak istiyorum! s.ktir olup gitmek istiyorum.... 2 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
eisenheim Yanıtlama zamanı: Haziran 22, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 22, 2009 Ne kadar yormuşlar seni görmeyeli... Başlığı görünce "Tamam" dedim. "Özlemiştim gece yarısı açılan Rasko başlıklarını." Aslında özlemişim de. Ama farklı oldu. Kötü mü oldu? Hayır gayet güzeldi yine... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
GunduzGezen Yanıtlama zamanı: Haziran 22, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 22, 2009 yav raskolnikov yazının ana temasını beğenmeme karşın hem etikten dem vuruyorsun hemde paylaştığın yazılarının 5'te 4'ü ağır küfürlü. bu ne çelişkidir yav. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
raskolnikov Yanıtlama zamanı: Haziran 22, 2009 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 22, 2009 çelişki nerede anlamadım! edebiyat diye bilinen bir sanat dalı var ve bildiğime gre bu dalda küfür de gerektiği yerde kullanılmakta. benim hangi yorumum da küfür gördünüz ya da eleştirdiğim konular da küfür gördünüz mü bilmiyorum. Ancak, edebi bir yazı da küfür var diye eleştirmek kusura bakmayın ama bilmediğin bir konu da ahkam kesmektir. Edebiyat bir anlatım sanatıdır. Yeraltı edebiyatı ise, istediklerini direk anlatan bir edebi akımdır. İçinde küfür olması ise çok normaldir. Edebi metinler dışında küfür etmediğimi bildğimden, ben size diyorum ki; bu kadar ucuz demagojik oyunlara düşmeyin. Bilmeden konuşmayın... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
GunduzGezen Yanıtlama zamanı: Haziran 22, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 22, 2009 demem o dur ki; yazılarının neredeyse hepsi etikten yoksun. ben edebiyatta böyle yazılar olmaz demiyorum ama hem insanlara etikten dert yanıpta yazılarının hemen hemen hepsinin nasıl etikten yoksun olduğunu anlamıyorum. söylemek istediğim ve benim gördüğüm şey bu. yazını karaladığımdan değil. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
raskolnikov Yanıtlama zamanı: Haziran 22, 2009 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 22, 2009 benim de demem o ki, edebi metinleri algılamadan etik eleştirisi yapmak yanlış. Ha size göre etikten yoksun, gereksiz metinler olabilir ancak bunun altını doldurmadan sadece etikten yoksun dediğinizden ciiddiye alınacak ir eleştiri olarak görmüyorum. Sadece, sen etik diyon emme sen küfür ediyon gibisinden ucuz popülizm var. İçini doldurmadığın sürece de eleştirini ciddiye almadığımı bilmelisin. Çok sert bir eleştiri bile yapabilirsin ancak içini doldurmak zorundasın kelimelerin. yazını begeniyorum ama etikten yoksun demek, laf kalabalığıdır. Neden yoksun? küfür var da ondan mı! Sadece bu açıklama ise, tam anlamıyla anlamadığınız bir bölümde gereksiz laf kalabalığı yapıyorsunuzu demektir. neyse, ciddi olmadığı sürece ciddiye almadığım bir eleştiri.O yüzden de zaman harcamaya gerek yok. iyi geceler! Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
GunduzGezen Yanıtlama zamanı: Haziran 22, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 22, 2009 delil olarak; Gitsem Diyorum Artık -------------------------------------------------------------------------------- oturuyorum! sadece oturuyorum. bir şey yaptığım yok, yapmak için çabaladığım yok. İçimden hiç bir şey gelmiyor. bütün ömrüm boyunca, öylece oturup kalabilmeyi o kadar çok istiyorum ki! Gündüz olsun istemiyorum, buradan çıkmak istemiyorum, bir yere gitmek istemiyorum! bu s.ktiğim yerinde öylece oturup geberip gitsem ne olur acaba! Kına yakın, b.ktan kararmış k.çınıza, tamam! kabul ediyorum her dediğinizi! sıkıldım artık birilerine bir şeyler anlatmaktan... yok arkadaş, ne siz laftan anlarsınız, ne ben anlatmaktan bıkarım! iyisi mi, ben susayım da siz kendi organlarınızı ağızlarınıza almaya devam edin. kendinizi becerin, tatmin etmeye çalışın bir yerlerinizi! bu daracık alanda, hiçbir şey yapmadan geberik gitmek istiyorum. kalbim sıkışıyor, içimden bağırmak geliyor, tutuyorum ağzımı... elime aldığım iplerle dikiyorum ağzımı,çuvaldız kullanıyorum bir daha açılmasın diye. kalbime saplıyorum çuvaldızı... kan aksın istiyorum! kurban olmak istiyorum! kurban sunmak istiyorum! s.ktir olup gitmek istiyorum.... yeterli mi? arasından cımbızla çekip almayı düşünüyordum ama her kelimende ayrı s.k g.t kendini tatmin etme ve niceleri var. demek istediğim şey budur. bu etikle bağdaşıyor mu? tekrarlıyorum yazınızın edebiyatına dediğim birşey yok ama bir çelişki var diyorum. -------------------- sadece bir eleştiri olarak kabul edin. saldırı amaçlı veya popülist bir yazı olarak değil. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
eisenheim Yanıtlama zamanı: Haziran 22, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 22, 2009 Bana düşmez biliyorum ama daha fazla yorum yazıp konunun içeriğini kaybetmesine sebebiyet vermesek olmaz mı? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
GunduzGezen Yanıtlama zamanı: Haziran 22, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 22, 2009 bende senin gibi düşünüyorum. zaten daha mesaj yazmamayı düşünüyordum bende. hatta sonuncusunuda yazmiyacaktım da eleştirimi kabul etmesi için sebep istiyordu onun için yazdım. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
raskolnikov Yanıtlama zamanı: Haziran 22, 2009 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 22, 2009 işte bu konu da cahil olduğunuz ortaya çıkmış bulunmaktadır. Edebi anlamda bir bilginiz olmadan ve "yazınızın edebyatına birşey dediğim yok" gibi anlamsız bir cümle kurarak aslında sizinle tartıştığım zamanı nasıl boşa harcadığım ortaya çıkmış bulunmaktadır. edebiyatın içinde küfür olur ki bazen sizin göösterdiklerinizden bile fazla olur. Ki yeraltı edebiyatı gibi bir akımdan bahsediyorum. Ancak okumadığınızdan bilgi sahibi değilsinizdir. neyse, size ayırdığım ve boşa giden zamanın sonu! Cahilliğiniz sorun değil, benim de cahl olduğum bir çok konu var ama bilmediğinizi söyleyip öğrenmek istemek yerine, sırf ucuz popülist bir yaklaşımla "aha, işte küfür. bir deneme yazısı ama olsun içinde küfür var" diyerek atlamakta çok kötü! kurduğunuz cümle bile yanlışken kusura bakmayın ama gerçekten gereksiz bir ispat sorunu içindesiniz. İçiniz rahat edecekse; allah benim belamı versin. ben ne biçim bir yazar mışım ki, edebi yazılar da küfür kullanıyorum. Öleyim ben en iyisi. yaşamam yanlış benim. Ağzıma s.çayım ben kendimin. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
GunduzGezen Yanıtlama zamanı: Haziran 22, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 22, 2009 bakın hala yanlış anlıyorsunuz. gerçi böyle resmi üslubu pek sevmem çünkü kendim olamam resmi bir üslupla ama neyse devam edeyim. benim dediğim şey yaptıklarınız birbiriyle uyumlu değil diyorum. yoksa edebiyatını nasıl icraa ediyorsan et. benim umurumda olmaz kasıt olmadığı sürece. burda yazdıklarınızla forumdaki insanlık ölmüş gibi etiki yazılarınız birbiriyle örtüşmüyor. ben bundan bahsediyorum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
eisenheim Yanıtlama zamanı: Haziran 22, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 22, 2009 Kişi sosyal hayatında küfürden, eleştiriden, cinsellikten hoşlanmıyor olabilir. Ancak Yeraltı Edebiyatı akımına mensup bir yazar yazmaya başladığı andan itibaren sosyal kimliğini bir kenara bırakır. Çünkü bu akım, küfrün, eleştirinin, cinselliğin dışavurumudur. Chuck Palahniuk, Dragan Babic, Marquis de Sade, Charles Bukowski, Derman İskender Över... Bunlar hiç okunmayan, bilinmeyen yazarlar mı yani? Bu yazarlar anlatmamışlar mı cinsel hayatlarını? Anlatırken küfretmemişler mi? Sade'in "Yatak Odasında Felsefe" diye bir kitabı yok mu? Yanlış yerden suçlama yapılıyor:) Yanlışım varsa düzelt Raskolnikov:) 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
GunduzGezen Yanıtlama zamanı: Haziran 22, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 22, 2009 olsun bir yaptığın diğerini tutacak. sen bu dünyada bir kukla değilsin sen bu dünyada bir kahraman bir lidersin aynı zamanda. hiçkimse örnek olmuyorsa sen örnek olacaksın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
chris Yanıtlama zamanı: Haziran 22, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 22, 2009 (düzenlendi) Elinize,emeğinize sağlık Rasko abi ama sizi böyle karamsar görmek beni de üzüyor... bende edebî bir ekleme yapmak istiyorum izninizle : "Boğazda düğümlenen bir küçük hüzün, Duvarda asılı bir solgun resim, Ve giderek daha az konuşulacak "isim" olmaksa "ölüm" ... Sen hiç ölmedin! Sen hiç ölmeyeceksin! Haziran 23, 2009 chris tarafından düzenlendi 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ByShaweling Yanıtlama zamanı: Haziran 23, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 23, 2009 Baya iyi.:thumbsup:Size birşey itiraf edeyim ben pek anlamam bunlardan ama daha önceden bunları sizin yazdığınızı bilmiyodum alıntı sanıyodum.Üyelerin yorumlarından daha sonra anladım.Başarılı... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Spr_Mnyk Yanıtlama zamanı: Haziran 23, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 23, 2009 Bende gideyim artık 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Hush Yanıtlama zamanı: Haziran 23, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 23, 2009 bazıları böyle anlatır bazıları sıcak sever:D gönül isterdi ki içini açan bir yazı olsun ama , anlatılmış,dinledik. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Rimmon Yanıtlama zamanı: Haziran 24, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 24, 2009 Yeraltı edebiyatı küfür içerebilir diye her yazdığımıza iki küfür ahan da bu yeraltı edebiyatıdır bilmediğiniz işlere karışmayın lan demek ne derece doğrudur bence bu tartışılır. Diğer taraftan yeraltı edebiyatının özgürlüğü gerçeği, eleştirilemez olduğu anlamına da gelmez diye düşünüyorum kendi adıma... Ayrıca duyguları dışavurmak için kaleme alınmış her çalışmayı sanat eseri olarak kabul etmek ya da en azından bunların sanat eseri olduğunu idda etmek akıl dışıdır bence... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.