Jump to content

Blair Cadısı Efsanesi

pr0gressive

Önerilen Mesajlar

Soluksuz okudum. Süperdi.. Bu kadar ayrıntılı bir geçmişi olduğunu bilmiyordum ama filmin gerçek görüntülere dayandığından haberdardım. Açıkçası oraya gidip araştırma yapmak isterdim.

Edit: Yanlış biliyormuşum gerçek görüntüler değillermiş.:D

Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

www.blairwitch.com biraz ingilizceni varsa bakın filmin kendi resmi web sitesi. olanlar ayrıntılarıyla anlatılıyor. tabii ki olanlar gerçek değil, reklam stratejisi.

şöyle ki, yönetmen oyunculara birer adet kamera, gps cihazı ve kısıtlı miktarda yiyecek veriyorlar. senaryoyu da ellerine tutuşturuyorlar burda böyle yapın şura şöyle oynanacak gibi şeyler söylüyor. ayrıca oyuncular tanınmış oyunculardan seçilmiyor ki inandırıcılığı artsın. hatta çekimlerden sonra 1 yıllığına kayıplara karışıyorlar, bu da olayı büsbütün ürkütücü kılıyor. çekimler sırasında oyuncular gizliden korkutuluyor, üzerlerinde psikolojik baskılar falan kuruluyor, bu yüzden ağlama sahneleri, mimikler oldukça gerçekçi.

gerçek olmamasına rağmen, izlenilmesi gereken bir film. ben de olayın daha çok mitoloji kısmı üzerinde durdum. Hecaitomix adlı karanlık ve bedenden bağımsız bir varlıktan bahsediliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ben Blair Witch Project'i izlediğimde filmden gerçekten etkilenmiştim. Fakat filmin kurgu olduğunu hatta sitesi için 15 bin $ harcandığını duyduğumda hayal kırıklığına uğradım.Gerçekten çok güzel bi filmdi müthiş kurgulanmıştı.Hele başta anlatılan hikayelerden bazıları sona yaklaşıldıkça doğru çıkıyordu.Sonuçta güzel bir filmdi.Gelgelelim bu konuya.İnanmıyorum! Birçok kaynak araştırdım ama elle tutulur bi belge yok:)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

daha yeni iki serisini de izledim. gerçekten güzel ve yaratıcı. paranormal activity çok meşhur oldu ama blair witch kadar iyi değil aslında. öyle bir tarihçe ve hikaye uydurmuşlar ki ben dahi gerçek olabileceğini düşünmeye başladım. Lakin olmadığını biliyoruz, hepsi tamamen kurgu. Blair witch'in ikinci serisi güzeldi ama blair witch ile ilgisi neredeyse yoktu =) sadece isimi kullanmışlar. farklı bir cadı filmiydi ve beğendim ama ayrı bir film olarak değerlendirmek istiyorum. (book of shadows ismini niye seçmişler onu da anlamadım. gölgeler kitabıyla ilgili tek bir sahne bile yok.)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...