schizophrana Oluşturma zamanı: Temmuz 7, 2009 Paylaş Oluşturma zamanı: Temmuz 7, 2009 http://beyazperde.mynet.com/images/film/4513-solong-b.gif Tür : Dram / Gizem Gösterim Tarihi : 3 Temmuz 2009 Yönetmen : Philippe Claudel Senaryo : Philippe Claudel Görüntü Yönetmeni : Jérôme Alméras Müzik : Jean-Louis Aubert Yapım : 2008, Fransa / Almanya , 115 dk. 5 yılını hapiste geçiren, sessiz ve düşünceli Juliette, özgürlüğüne kavuştuktan sonra yıllardır görmediği kız kardeşinin yanına yerleşir. Fakat hem hapis yılları hem de içeri girmesine neden olan trajik olay herkesten gizlenir. Bu durum Juliette'in gerilmesine neden olsa da, hem ailesinin desteği hem de kendisine yaklaşmak isteyen bir adam hayata adapte olmasında yardımcı olur. 2008'in en önemli filmleri arasında bulunduğunu söyleyebileceğimiz Il y a longtemps que je t'aime, başroldeki Kristin Scott Thomas'ın oldukça etkileyici performansı ile unutulmaz bir deneyime dönüşüyor. beyazperde.com Film Hakkında : Fransız yazar Phillippe Claudel'in ilk yönetmenlik deneyimi olan 2008 yapımı 'Seni O Kadar Çok Sevdim ki.../ Il y a longtemps que je t'aime' gösterime girdiği her ülkede çok olumlu eleştiriler aldı.İlk gösterimini Berlin Film Festivali'nde yapan film çoğu ülkede DVD'si çıktıktan sonra Türkiye'de de geçen hafta vizyon yüzü gördü. Eleştirmenler tarafından yılın en iyi yapımlarından biri olarak gösterilen film 15 yıl hapis yattıktan sonra dışarıya çıkan Juliette'in hikayesini anlatıyor. Juliette hapishane döneminden sonra, kendisini içerideyken hiç arayıp sormayan kız kardeşi Lea'nin yanına gider. Kız kardeşinin sıcak davranmasına ve tüm çabasına rağmen etrafındakilere soğuk duran Juliette 'hayata tekrar başlamakta' zorlanır. Juliette'in işlediği suç filmin temelini oluştururken, Juliette'in Lea ve yeğenleriyle arasındaki ilişki ile Lea'nin eşi ve çevresindekilerin Juliette'e olan bakışı filmin bir diğer önemli unsuru olarak hikayeyi sürüklüyor. Filmin, özellikle klişelere ve duygu sömürüsüne yüz vermeyen, sade ve gerçekçi anlatımı sıkça övülüyor. 'Seni O Kadar Çok Sevdim Ki...'nin bir diğer öne çıkan tarafı ise oyunculukları. Eleştirmenlerin 'kariyerlerindeki en iyi performansları' yorumunu yaptığı Kristin Scott Thomas ve Elsa Zylberstein dışında Serge Hazanavicius ve Laurent Grévill de çok başarılı bulundu. ntv/msnbc 2 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nevermore Yanıtlama zamanı: Temmuz 7, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 7, 2009 5 yılını hapiste geçiren, sessiz ve düşünceli Juliette,.. Eleştirmenler tarafından yılın en iyi yapımlarından biri olarak gösterilen film 15 yıl hapis yattıktan sonra dışarıya çıkan Juliette'in hikayesini anlatıyor... bu eleştirmenler seyretmiyorlar filmleri:)çocuklar gibi sevgilileri ile gidiyorlar sinema salonlarına mısır yiyolar sonra eleştiriyorlar hatta yetmiyor gelip ders veriyorlar:) oda yetmiyor bütünlemeye bırakıyorlar.. çok ayıp:D Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
eisenheim Yanıtlama zamanı: Temmuz 7, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 7, 2009 Neden bilmiyorum ama fransız filmlerine karşı bir önyargım var. 10 film yapıyorlarsa bana göre yalnızca 1'i çok iyi oluyor. İsminden çok hoşlandım fakat filmi sevebilir miyim bilmiyorum. İzleyip görmekte fayda var. Teşekkürler:) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Locked Yanıtlama zamanı: Temmuz 7, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 7, 2009 Bugün sinema dergisinde okudum bu filmi ve konusunu, filmden kareler bile ilgimi çekmeye yetti. Fransız filmlerinin tümü güzel diyemeyiz ama menşein dışında konu -işleniş ve oyuncuları da göz ardı etmemek gerek. İzlenmeyi düşünüyorum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
philadelphia_f Yanıtlama zamanı: Ocak 11, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 11, 2010 konusunu okumadan izlediğim bir filmdi şu aşklardan sanarken bambaşka bir aşk var filmde.. ve sanırım böylelerini kaldıramıyorum sonlarına doğru zar zor dayandığım ve lanet olsun deyip kapattıklarımdan.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Rauhassa Yanıtlama zamanı: Ocak 11, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 11, 2010 Ben de isminden dolayı önyargıya düşüp aşk filmidir diye uzun süre izlememiştin bu filmi sonrasında bir can sıkıntısıyla açtım ve öyle olmadığını gördüğümde severek izledim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
xteksus Yanıtlama zamanı: Ocak 11, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 11, 2010 Harika bir filmdi. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.