Jump to content

Bütün Saçmalayışlarım Kimsesiz Şimdi...

Rimmon

Önerilen Mesajlar

Şiirin adı vesvese ve insan kem gözlerle bakıyor, soysuz bilinmezliğe... Elimde bir kadeh şarap var şimdi, içimi serinletiyor, içimi yakıyor, içim içime sığmıyor… Kızacak birileri buna biliyorum, bu yüzden gizliyorum sigarayı da elimden eksik etmediğimi, yazmıyorum. Yazmıyorum bazı şeyleri, sarıp sarmalayıp derinime saklıyorum. Çaresizlik diyorum, çaresizlik kutsaldır ve sabretmeyi öğretiyorum kendime. Yalnızlığıma bakmıyorum, kimsesiz bıraktım onu, anlasın kimsesizlik neymiş…

Kendini kandırıyor insan bazen, işte o zaman hayatı boyunca yanından ayrılmamış tek kişinin ihanetiyle yüzleşiyor, işte o zaman hayatı boyunca yanından ayrılmayacak tek kişiye de ihanet etmiş oluyor.

Sessizliği dinliyorum şimdi ve kendi ölümümü… Dışarıda tekinsiz bir motor sesi var, tansiyonum sigaradan aldığım her nefeste biraz daha yükseliyor, yükseliyor, yükseliyor… 183-95’i gördüm ekranda, aslında hiçbir şey hissetmiyorum, hiçbir şikâyetim yok. Sadece kendimi nasıl örselediğimi görmek için yapıyorum bunu, ölüme yaklaştığımı bilmek, ölümün sessiz sedasız bana ne kadar yaklaştığını görmek için… Sonra düşüyor

105-67… 98-56…80-45… daha gider mi? Bilmiyorum.. işin açığı önemsemiyorum da, sadece ölüme yakın olduğumu bilmek istiyorum ben.

Kendimden tiksiniyorum ve bu yüzden de kaçıyorum kendimden, geride bırakamayacağımı bilmeme rağmen kaçıyorum, kendimi yormak için, kafamda kurduğum psikotik belirsizlikleri iyice derinleştiriyorum ki yerim belli olsun, kendimden nefret ediyorum demek çok bayağı… Bu yüzden kendime kendimden ne kadar nefret ettiğimi gösteriyorum, bunu yapmalıyım, daha fazlası elimden gelmez, bir defa daha intihar etmeyi beceremediğimi fark ederek uyanmayı kaldıramayacağımı biliyorum… Yarım şişe viskiyle alınan 10-15 uyku ilacı bana yardımcı olmuyor ve itiraf ediyorum, bileklerimi kesemeyecek kadar da korkağım…

Bir boşluktayım şimdi… Açık olan tek şey bu dünya için yaratılmadığım ve başkaldırdığım, başkaldırabildiğim tek şey de bu dünyanın kuralları… Ama peki o zaman neden buradayım?

—Pardon, şeyy… Acaba diyorum, acaba siz buralardan geçen bir tanrı gördünüz mü? Siz benim tanrımı tanıyor musunuz? Sizi ürküttüysem özür dilerim ama benim bir tanrı görmeye ihtiyacım var da…

Evet, bir tanrı bulmalıyım kendime, bir kez olsun bir şeyler hissetmeliyim ona dair, bıktım iblisle klasik tek tanrının çekişmeli hissiyatlarından ve “kutsal” kitaplardaki düşmanlıklardan…

Kimim ben? Kendimi tanıdığımı sanırdım oysa, yoo ama hayır, tanıyor olmalıyım, öyleyse bu aynadaki kim?

Şimdi haklı olarak bütün bu saçmalıklar hegemonyasında bir kapanış bekliyorsunuz biliyorum… Yo hayır bu yazıyı bitirmeyeceğim… Ve her içtiğimde birkaç satır da olsa ekleyeceğim, biliyorum… Dağılın şimdi, kendimi arıyorum ben, sizlerle bir işim yok, kendimden kaçıyorum ben, çekilin yolumdan, ben, beni sahiplenecek bir tanrı arıyorum, kalabalık etmeyin…

Sizin alınız al inandım

Morunuz mor inandım

Tanrınız büyük amenna

Şiiriniz adamakıllı şiir

Dumanı da caba

Bütün ağaçlarla uyuşmuşum

Kalabalık ha olmuş ha olmamış

Sokaklarda yitirmiş cebimde bulmuşum

Ama sokaklar şöyleymiş

Sokaklar şöyleymiş

Ama sizin adınız ne

Benim dengemi bozmayınız

Aşkım da değişebilir gerçeklerim de

Pırıl pırıl dalgalı bir denize karşı

Yan gelmişim diz boyu sulara

Hepinize iyi niyetle gülümsüyorum

Hiçbirinizle döğüşemem

Siz ne derseniz deyiniz

Benim bir gizli bildiğim var

....(Şiir:Turgut UYAR-Denge//Yazı bana aittir ve sarhoşken yazıldığından dolayı hiç bir hatası yarın, şahsımca kabul edilmeyecektir;):))

--------------------

İyi geceler susuşlarım

Kimsesizliklerim iyi geceler;

Ey akşam sefası,

Sen ki güneşe küsün...

Sana ve kurumlanan o Gül'e

İyi geceler...

İyi dedim de;

Bu kadar ucuz olmamalı iyi,

Şarabı bitmiş bir sarhoşun

Mezesi olacak kadar...

Yine de iyi geceler eski dostlarım

Beni unutmayan,

Ardımdan söven,

Ardımdan ağlayan

Ve gülen

Ardımdan...

Bitti artık, gece;

Sadece gece var;

Bensiz,

Ki umuyorum,

Onu da bensiz;

İyi geçirirsiniz...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Dağılın şimdi, kendimi arıyorum ben, sizlerle bir işim yok, kendimden kaçıyorum ben, çekilin yolumdan, ben, beni sahiplenecek bir tanrı arıyorum, kalabalık etmeyin…

hahaha sevdim bunu... şiirde güzelmiş...:) eline sağlık bide içkine sanırsam.. ondan biraz bende mi içsem:rolleyes:

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Kendini şanslı sayıyorsan diyecek birşeyim yok dostum, biz kendi küçük dünyamızda, küçük kazanım ve kayıplarımızla yaşıyoruz...

Ama şunu söyleyeyim,dünya adil bir yer değil ve adaletin olmadığı yerde kötümserliği reddetmek akıl karı değildir...Tabii vicdansız değilsen, ve tabii bu yazıyı "öss de sçtım n'apıcam lan şimdi ben" diyen birinin yazdığını düşünmüyorsan. Genele bakmalısın, bazı olaylar-sınav sonucu,yakın bir dostun kaybı, aile içi sorunlar vs.- tetikler ve kalem dile gelir, yoksa oturup sınavdan kötü puan aldım bari bişeyler yazayım diye yazılmış bir yazı değil bu...

Kinyas tarafından düzenlendi
Ardarda Atılan Mesajlar Birleştirildi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Dostum yazdıkların öss gibi küçük bir sebepten yazılmış gibi durmuyor o yüzden benim öyle algıladığımı sanma.benim anlatmak istediğim kimse seni sen olduğun için sevmez mutlaka arada bir çıkar ilişkisi vardır.Tereddüt etmeden çekip gitmeyi ve birdaha arkama bakmamayı öğrendim.keşke daha farklı olsaydı.Bir sabah uyandığımda dünyada hiçbir insan kalmasa aa bunlar nereye gitmiş diye telaşlanıp meraklanmam keyfini çıkarırım.Ya ben dünyada değerli sıfatını taşıyan insanlarla karşılaşmadım ya da gerçekten öyle birşey yok.bilmem anlatabiliyormuyum o yüzden uzun zamandır hiçbirşey için çok fazla karamsarlığa kapılmadım.herşey olacağına varır..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Herşeyi olcağına varır diye bırakmak çoğu zaman tek çözüm gibi gözüküyor hayatta haklısın ama, bu boşvermişilik insanın kendi kavgasına ihanet etmesi değil midir? Mücadele etmek gerekmez mi? Yenilmeyi ve karamsarlığa düşmeyi göze alarak, ne olursa olsun kendi doğrularımız uğruna çabalamak?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...