Jump to content

Sanrılar...

Rimmon

Önerilen Mesajlar

Birden bire aklıma takıldı, neydi şu Paristeki ressamlar tepesinin adı? Hay allah ne yapacaksam montmarte'yi...

Aklım böyledir işte, tutturdu mu tutturan inatçı bir çocuk, vücudum ona boyun eğmiş, gönlünü eylemeye çalışan sevecen baba rolüne bürünür böyle anlarda...

Ama bir dakika! Ya benim kayıp dizelerim nerede? Elbet bir yerlerde, birileri tarafından saklanıyor olmalılar..Hani şu birden bire aklıma geliveren, yazamadan unuttuğum... Aramalıyım onları, ve bulduğumda da, neyse, boşverin...

Aklımın arka odalarında kişiliksiz diyaloglar dolaşıyor nicedir, krallıklar ve yıkılışlarına dair, yolculara ve serserilere de... Ben hangisiyim? Evet zaman bu zamandır, şimdi sorgulanmalı karakterim! Ve aşağılanmalı da belki, kim bilir...

Anlattığım hikayeler de sorgulanmalı sonra, gerçekten kimim ben? "Yaptıklarım değilim, oturduğum ev, kullandığım arabalar, yanımdaki platin sarışın" değilim, öyleyse neyim? Sanırım seçimlerimim sadece, bana öğretilen erdemler ve sahtekarlıklar içinden seçip kendime kattıklarımım...

Benimsemek ve benimsenmek ne kadar da özlem duyulası haller oysa. Ama büyük laf olduğu gibi kabullenmek, kim söylerse, bilin ki yalandır, kim söylediyse size bunu, bilin ki çıkarcıdır...

Devrik bir tanrının manifestosu! Yeni incil 1 no'lu vahiydir; (sanrılarla) hadi bakalım herşey tek tek sorgulanacak şimdi! bütün biçimlerin ardında bir öz yatar, çabuk onu bulun getirin...

Adını unuttuğum bir şairin dizeleri bunlar, ama pekala size "benim" diye yutturabilirdim, bunu siz de en az benim kadar iyi biliyorsunuz, yapmadım, nedenini sormayın...

Hafif meşref bir jazz var kulaklarımda, Demis roussos'un kesif sesi, ciğerlerimi dejenere edişime eşlik ediyor, bazıları bu şarkıyı İsa'nın yazdığını söylüyor, bazılarıysa İsa için yazıldığını, işin aslını isterseniz, kimse bilmiyor beni tanımayan birinin benim için yazdığını...

there was a boy

a very strange

enchanted boy

they say he wandered

very far, very far

over land and sea

a little shy and sad of eye

but very wise was he

and then one day

one magic day

he passed my way

while we spoke

of many things

fools and kings

this he said to me

"the greatest thing

you'll ever learn

is just to love and

be loved in return

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...